Umiejetnosci

Status
Zamknięty.

arkozwoli

Member
mam pytanie apropo umiejetnosci w grze ( te kowlstwo alchemia itp.) kiedy na początku naucze sie kowalstwa bede mogl wykuc samodz.wykut. miecz prawda? to kiedy bede mogl kuc lepsze miecze jak mi sie podniesie level czy iles tam mieczy nakuje?? a w menu postaci jest tak : 'kowalstwo uczony' to im lepsze bronie bede kul to to sie zmieni??to jak? plis odp. pozdro :)

Ancymon

Member
Musisz się uczyć wykuwać pojedyńcze miecze.Trzeba się uczyć u Benneta(bardziej skomplikowane) a u Kowala z zamku Dobrego miecza.Jeśli jesteś najemnikiem Bennet nauczy cię kucia mieczy z magicznej rudy. Żeby sie u niego uczyć musi ci być wdzięczny(w 3 rozdziale). A ,,kowalstwo-uczony'' się nie zmieni ;)

Kurys4

New Member
Musisz mieć odpowiednie przedmioty i być czeladnikiem i uczonym w kowalastwie

Ancymon

Member
Pszepraszam,bo podałem złe informacje.Możesz się uczyc u Benneta już w 1 rozdziale,za 30 sztuk złota.A
broni z magicznej rudy możesz uczyć się w 2 rozdziale,tylko musisz mu przynieść 5 bryłek rudy. ;) .
Bennet ma trochę,a resztę możesz zdobyć w kopalni bandytów,koło farmy Onara.Tylko może być ciężko,jeśli
nie kupiłeś od pierwszego bandyty jakiego spotkałeś w grze imienia szefa bandytów(Dexter).Nieważne czy to NK
czy nie.W 2 rozdziale możesz wykuć tylko Miecz dwuręczny z magicznej rudy(50 siły i 50 obrażeń)
albo Długi miecz z magicznej rudy(40 siły i 45 obrażeń).

arkozwoli

Member
no dobrze ale ja jestem paladynem i ani w drugim ani w pierwszym rozdziale nie moglem sie tego od niego nauczyc bo powiedzial ze musze byc najemnikiem

Karpielek

VIP
VIP
Jak jestes paladynem nie mozesz sie uczyc od Benneta. Jak chcesz posiadac miecz z magicznej rudy to bron kupisz u Harada za 2000 sztuk zlota. Jednoreczne lub dwureczne. A potem konsekrujesz w klasztorze Magow Ognia za 5000 zlota.

arkozwoli

Member
no wlasnie kupilem u harada miecz z magicznej rudy "Ostrze Burzy" za 2000 sztuk zlota teraz ide do klasztoru i tam marduk mowi mi co musze zrobic zeby konsekrowac miecz ze musze isc do kaplicy i dac 5000 SZ i bedzie konsekrowany i tu moj problem do ktorej to kaplicy musze isc do tej w klasztorze? bo ide tam przed innosem ale nie mam zadnej opcji czy cos tam zeby konskrowac miecz i jeszcze jedno pytanie jak juz se go wykonsekruje to bedzie lepszy? tzn czy jak ma 75 obrazien po tym bedzie mial wiecej? z gory dzieki za pomoc pozdro

Ancymon

Member
Musisz iść do kaplicy która JEST ZA MARDUKIEM!!!
Mogłeś się domyślić,przeciesz tam stoi Sergio,paladyn.Żal nery ściska...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom