Udostępnianie

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam,

mam pytanie, otóż prawdopodobnie za pomocą routera - który dzieli internet na dwa komputery, mogę przesyłac dane pomiędzy nimi. mam tu na myśli udostępnianie pilków drugiemu komputerowi.
Niestety nie wiem jak to zrobić.

doctor

Wariat
Weteran
Siemanko tak sie sklada ze sam mam router :p
wiec tak... na komputerze ktory jest "stacjonarny" najlepiej stwozryc siec i podpiac do niej np. laptopa, albo slabszego kompa (wazne zeby siec stala na "mocniejszym" [mam nadzieje ze masz jakiegos potwora!]) :)
Na poczatek wejdz w "połączenia sieciowe" i kliknij po lewej "tworz siec w domu lub malej firmie" (czy jakos tak)
Zapamietaj nazwe sieci i zrob to samo na 2 kompie tylko ze musisz tam w tym kreatorze znalezc opcje podlaczenia sie do sieci (wazna jest nazwa) :p
1 faza zakonczona teraz czas na 2
na folderze ktory chcesz udostepnic kliknij właściwosci i w zakladce "Udostepnianie" zaznacz
"Udostepnij ten folder w sieci" no i to wszystko z grubsza :) jakbys gdzies sie zgubil w kreatorze to troche po kombinuj bo dokladnie tej operacji nie znam bo jej nie robilem ale wiem jak to z grubsza sie robi :)
pozdro

Kushi

Weteran
Weteran
Jeżeli masz podzielone w sieć ( skonfigurowaną na obu w windzie, aczkolwiek ja i bez tego to robiłem ). Po prostu kliknij na dany folder, udostępnianie i zabezpieczenia i zaznacz "Udostępnij ten folder w sieci" po jakimś czasie ( i iluś wysłanych pakietach ) na drugim komputerze, gdy wejdziesz w "Moje miejsca sieciowe" powinny znaleźć się wszystkie udostępnione foldery. A jeżeli nie ma to spróbuj konfigurować tą sieć :p. Aczkolwiek ja kupiłem 20m skrętki ( 50gr za metr ) poprosiłem gościa żeby od razu zapiął crossowo i łącze 2 komputery ze sobą jak potrzebuje coś przesłać :p.

Edit
Nienawidzę Cie doc XD!

xD -doc.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom