Trywialny Problem Ale Jednak...

Status
Zamknięty.

meiram

New Member
Witam!

Skończyłam grać w Gothic II i postanowiłam kupić sobie Gothic aby zobaczyć jak to się zaczęło...grafika słabsza, co oczywiste, ale klimat gry przyjemny. Niestety mam naleciałości z Gothic II dotyczące sterowania i teraz na Gothic nie mogę wyjąć przedmiotów z otworzonej skrzynki. Banał ale jakoś nie potrafię tego zrobić, w związku z tym proszę o podpowiedź.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Przy podnoszeniu przedmiotów ( uprzedzam pytanie :p ) musisz użyć klawisza akcji ( ctrl domyślnie ) i strzałkę w górę.
Podobnie sprawa ma się przy handlu,z tym że zamiast strzałki w górę dajesz strzałki na boki :)

meiram

New Member
CYTAT(szczurek @ 16-03-2008, 02:42) index.php?act=findpost&pid=174069
Przy podnoszeniu przedmiotów ( uprzedzam pytanie :p ) musisz użyć klawisza akcji ( ctrl domyślnie ) i strzałkę w górę.
Podobnie sprawa ma się przy handlu,z tym że zamiast strzałki w górę dajesz strzałki na boki :)

Tak, tak wszystko się zgadza, natomiast kiedy już skrzynkę otwieram, to nie mogę nadal z niej wyjąć zawartości. Podnosić luźno leżące przedmioty potrafię. Ale dzięki za szybką odpowiedź. :)

Pandrodor

Member
Może skrzynia jest zamknięta i musisz w lewo i w prawo wytrychami manipulować? W G1 nie trzeba mieć umiejętności otwierania zamków, ale jednak pomaga ona ;]

V

Vergil

Guest
Gdy już widzisz zawartość skrzynki, naciśnij Alt+Strzałka w prawo. I przedmiot ze skrzynki jest w Twoim ekwipunku.

meiram

New Member
CYTAT(Vergil @ 16-03-2008, 20:22) index.php?act=findpost&pid=174177
Gdy już widzisz zawartość skrzynki, naciśnij Alt+Strzałka w prawo. I przedmiot ze skrzynki jest w Twoim ekwipunku.

O to ALT+ strzałka w prawo się przydało, dzięki:):)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom