Tolerancja

Status
Zamknięty.

Megarion

El Presidente
QUOTE Ten post świadczy tylko o twojej niedojrzałości.... . Jak można nazywać całą kulturę i religię fanatyczną jeśli się nic o niej nie wie. Co usłyszał ktoś w teleekspesie słowo dżichad święta wojna i już połowa polski nie lubi islamu. Wpływ mas kultury i mediów jest tutaj olbrzymi i dlatego mamy tak nieukształtowane poglądy. Islam jest religią wyjątkowo pokojową a obecne starcia z muzułmanami są na naszą własną prośbę. Czy oni pchają się do nas czy my do nich?? Zwracam uwagę że muzułmanie mówią otwarcie że zamachowców nie można nazwać muzułmanami. Co do teori o Rosjanach to mi się chce po prostu śmiać.

Niech nikt się nie obraża ale takie poglądy są lekko średniowieczne....

Już chciałem się spierać, ale powiem tylko jedno.

To oni, jak powiedziałeś, "pchają się do nas". Do nas, czyli do Europy - Francji, Niemiec i Wielkiej Brytanii. Potem będą wszędzie, są już np. w Belgii. Słyszałeś może o haśle z rodzeniem dzieci?

+Dark Innos+

Member
Co do tolerancji to nie toleruje tylko osób którzy są ' homosexualni' i narodu Niemieckiego ale tego drugiego to nie wiem dlaczego , ale pewnie ze względu na historie i opowiadania dziadków ... . A reszte to jakoś toleruje
wink.gif

Pozdro

Sługa Kruka

Member
Dwa powyższe posty reprezentują taki rodzaj wypowiedzi, jaki chciałem tu zobaczyć (czyli post Megariona i +Dark Innosa+). Islam to religia pokojowa? Z której strony? Według mnie (a każdy ma prawo do własnego zdania) to wyznanie fanatyczne. Gdyby ich bóg nakazał im wysadzić Big Bena, oni by Big Bena wysadzili bez zadawania pytań. Fanatyzmu nie toleruję, ale tylko jeśli chodzi o Islam (np. Chrześcijanie nie są tacy "porywczy religijnie", więc wszystko gra).

Megarion

El Presidente
Niestety, Sługo Kruka, muszę cię zawieść. Ja nie sądzę, że islam to religia nawołująca do mordu i innych okrucieństw. Ona ma pewne rzeczy wspólne z judaizmem, którego wyznawcy są "naszymi braćmi" ( mówię o wszystkich, jako dzieciach Bożych). Zresztą oczywistym jest, jak wiele łączy judaizm i chrześcijaństwo. Niestety, oni wciąż nie poznali Mesjasza.

Dalej, to raczej fanatycy wbijają muzułmanom do głów, że muszą zabijać innych. I tworzą się nowi fanatycy.

Powiem jedno - muzułmanie wyrastają na grupę, która ma specjalne prawa. Przykłady Francji i WB mówią same za siebie, a spójrzmy na Holandię i Belgię.

Zaczynają się kłótnie? Calozet!! - Oz.

G

Gray_Fox

Guest
Zaraz, coś tu nie gra.

QUOTE Dwa powyższe posty reprezentują taki rodzaj wypowiedzi, jaki chciałem tu zobaczyć (czyli post Megariona i +Dark Innosa+). Islam to religia pokojowa? Z której strony? Według mnie (a każdy ma prawo do własnego zdania) to wyznanie fanatyczne. Gdyby ich bóg nakazał im wysadzić Big Bena, oni by Big Bena wysadzili bez zadawania pytań. Fanatyzmu nie toleruję, ale tylko jeśli chodzi o Islam (np. Chrześcijanie nie są tacy "porywczy religijnie", więc wszystko gra).

Islam nie jest wyzaniem fanatycznym. Ci "fanatycy" tworzą sekty na tle religi islamskiej.
Zwykli odstępcy. W doktrynie islamu niema żadnej ustawy dotyczącej "Zabij za Allacha!"
A chrześcijanie nie są porywczy? A Mohery?
tongue.gif

Lol...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom