Tolerancja

Status
Zamknięty.

Sługa Kruka

Member
Hej! Pod wpływem nieznanej mi siły postanowiłem założyć niniejszy temat. Jak sam jego tytuł mówi będziemy się tu (mam nadzieję) wypowiadać na temat tolerancyjności, a także mówić, jakich osób nie tolerujemy. Jako, że to ja założyłem ten temat, zacznę. Otóż chorobliwie nie toleruję Rosjan. Nie wiem, dlaczego pałam do nich nienawiścią, ale tak jest. Czasem, patrząc na mapę Europy zastanawiam się, jak jeden kraj może zajmować aż tyle miejsca. Przecież, żeby dojechać z jednego końca Rosji na drugi trzeba dwóch dni. Nie znoszę też homoseksualistów. Ale jednak najbardziej drażnią mnie Rosjanie.

Ps. Z homoseksualistami chodzi o to, że przez tę ich "paradę równości" ośmieszono moje miasto (Poznań). Krążą już dowcipy w stylu: "Jak ma się ubrać gej, jak idzie na paradę? Nie do poznania!" Z resztą to jest tak, jak z Rosjanami - nic mi nie zrobili, a i tak ich nie lubię.
Ps.2. Już wiem, co pchnęło mnie do założenia tego tematu. Na innym forum też taki był, ale tamci userzy są chyba nieco bardziej otwarci na tego typu tematy (bez obrazy).
Ps.3. Mówicie o Niemcach i ich przeszłości. A przecież Rosjanie po II Wojnie też nas trzymali żelazną ręką (komunistyczna Polska itp.).

Gelo

Member
Mnie najgorzej denerwują Niemcy. Dla mnie zawsze będą kojarzyć się z II wojną światową obozami koncentracyjnymi itp. Za Rosjanami i Żydami nie przepadam, ale zniosę ich jeszcze.Ostatnio na nerwy zaczynają działać mi Amerykanie (panoszą się za bardzo moim zdaniem). Homoseksualistów nie będę komenować....

Lares_

Paladyn Wody
Ja staram się być tolerancjyjnym.Co do rosjan pracujących w polsce na czarno(za co większość polaków ich nienawidzi) nic do nich nie mam, wyobraźcie sobie że tak samo polacy pracują w stanach i niemczech. Kogo nie toleruje fanek TH
tongue.gif
i Blogu 27. homoseksualiści hmm... a co mi zrobili że miałbym ich nienawidzić.
Ogólnie staram się być tolerancyjny przecież inna osoba też człowiek
tongue.gif

P.S posty typu nienawidze takich i takich są strasznie dziecinne i głupie. I nie można oceniac ludzi szablonowo(czyli wszystkich z tego państwa tak samo). A pozatym kilka paaństw świata nienawidzi polaków za prace na czarno ponieważ odbierają prace obywatelom danego narodu np. Niemcy, Anglia

P.S2 Sługo Kurka za co nie lubisz Żydów może byś uzasadnił ?

Jedi

Caporegime
VIP
Heh, troche dziny temat, i był juz podobny (chyba)

QUOTE żeby dojechać z jednego końca Rosji na drugi trzeba dwóch dni (żart, może potrzeba mniej czasu)

Myślę ze potrzeba co najmniej 6 dni (mowa tu o jezdzie car) a biorąc poprawki na rosyjskie drogi i syberie to ponad miesiac
tongue.gif

To o czym mówisz to nie jest tolerancyjność, tolerancyjnością może być to jak staruszka patrzy na punka który ma 6548165158165411874 kolczyków i sie zastanawia co chce w ten sposob wyrazić, nie ingeruje (np. nie dzwoni do RM) to co ty zaobserwowałęśu siebie to raczej zrażenie, ja mam podobnie co do niemców ( ale rozjan też nie lubie) mimo że mam 2 siostry mieszkajace w niemczech to jakos ich nie lubie (niemcow nie siostr:p )

Jestem tolerancyjny, nie ingeruje...
- Ej Michał, słuchasz Tokio Hotel, ten Bill jest taki wspaniały///
- nom, taa (dymek [co ty pier******])

Pozdro

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ja staram się być tolerancyjny. Często w szkole nawet zwracam kumplom na to uwagę. Musze przznać że nie śmieją sie ze mnie tylko rozwarzają za i przeciw
tongue.gif

Mimo iż nie za bardzo lubie Niemcow to jak spotkałem kiedyś jednego w Czechach zauważyłem że to przecież zwczajny człowiek jak każdy inny. Nie lubie ich pewnie za przeszłość, choć czemu są winni ci ktorzy żyją aktualnie...

sir frugo

Member
Ja staram się być tolerancyjny względem różnych narodowości i ras.
(Niemców nie lubie tylko wtedy jak gram np. w cod'a
tongue.gif
)
Brzydzę się różnymi zboczeniami takimi jak zoofilizm, homoseksualizm i pedofilizm. Z Rosjan nie lubię tylko tych zatwardziałych komuchów. Np. takiego Putina. On powiedział kiedyś, że upadek ZSRR to jedna z największych katastrof XX wieku! A Stalin nie był bandytą i ludobójcą! Normalnie śmiech na sali!

PS. Zapomniał bym, najbardziej nietolerancyjny jestem względem tokio hotel (nawet napisałem tą nazwę z małych liter
tongue.gif
), nic mi nie zrobili, ale poprostu brzydzę się na sam ich widok (tak jak większość ludzi naszego kraju, a przynajmiej tego forum).

Pozdro.

Archimonde

Member
Ja staram się być tolerancyjny w stosunku do innych, jakoś mnie nie obchodzi kto jakiego jest wyznania, czy jest murzynem, żółtym czy eskimosem
biggrin.gif
jakie ma zainteresowania bo to wyłącznie jego sprawa, a o rasie nie decyduje.

Ja czuję wielką niechęć do:
- Narkotyków, chyba wiadomo dlaczego.
- Nadmiernego picia alkoholu, czyli żuli - (prawie) każdy lubi sobie nieraz wypić browarka, ale ci kolesie wydadzą ostatnią kasę na jakieś chu*ne 'wino' albo denaturat. Chociaż nieraz jest mi takich żal, jak oni sobie życie zje*ali, to zaraz mi przechodzi jak idę do sklepu i stoi takich z dziesięciu i klną, i plują, i wyzywają się nawzajem. :/
- Rosjanów - chociaż ci co teraz żyją, ale jak myślę, co robili pare setek lat temu z Polską, jak się do wszystkiego wpier... chociaż z drugiej strony gdyby nie rozbiór, to by może nigdy nie doszło do uchwalenia konstytucji 3 maja i różnych reform itd.
- Niemców - chociaż ci dzisiejsi wiele nam nie zawiniają, ale jak pomyślę o hitlerowcach i o tym co zrobili to...
- Babć i dziadków (w tym moich) którzy nie wiem przez kogo (i nie chcę mówić, bo mogę kogoś urazić) stali się bardzo nietolerancyjni w sosunku do Żydów, ba, nawet moja babcia mówi, że powinno się ich pozabijać, zagazować, raz powiedziała żeby hitler wrócił i pozabijał wszystkich bandytów, co za głupota. Wszystko uważają za anty-polskie, propagandę, tylko Rydzyk chce dla Polski dobrze, a ludzi bogatych, którzy sobie kupują wypasione samochody, często są pokazywani w telewizji za bandytów uważają. Chore. Przeciez skoro są chrześcijaninami, to powinni tolerować inne religie, i "kochac bliźniego jak siebie samego", a nie przez to, że jakiś Żyd robi źle dla Polski, od razu pałają nienawiścią do całego narodu. To jest nietolerancja.

Pozdrawiam.

Jay_Kay

Magister vitae
Nie ma to jak stereotypy, co nie?
QUOTE Mnie najgorzej denerwują Niemcy.

QUOTE Otóż chorobliwie nie toleruję Rosjan.

QUOTE Za Rosjanami i Żydami nie przepadam
Lol, te posty według mnie są śmieszne. Dlaczego oceniacie CAŁY naród i każdego jego przedstawiciela według jednego szablonu? Przecież każda istota ludzka jest przede wszystkim człowiekiem, a dopiero w dalszej kolejności - Rosjaninem, Niemcem itp. Ojczyzny się nie wybiera, a wy odsądzacie wszystkich równo od czci i wiary tylko za to, że są z Rosji, Izraela, Niemiec czy innego państwa. Nie znacie wszystkich obywateli danych państw, a posługiwanie się stereotypami jest wg mnie najgorsza rzeczą w temacie tolerancji.

QUOTE P.S posty typu nienawidze takich i takich są strasznie dziecinne i głupie. I nie można oceniac ludzi szablonowo(czyli wszystkich z tego państwa tak samo). A pozatym kilka paaństw świata nienawidzi polaków za prace na czarno ponieważ odbierają prace obywatelom danego narodu np. Niemcy, Anglia
Podpisuję się pod tym obiema rękami
smile.gif
.

QUOTE Dla mnie zawsze będą kojarzyć się z II wojną światową obozami koncentracyjnymi itp.
Sorry, ale co dzisiejszy niemiecki naród ma wspólnego z obozami koncentracyjnymi? Przecież wszyscy, którzy byli za to odpowiedzialni, już dawno nie żyją. Poza tym dlaczego zwalasz winę na okrucieństwa wojny za cały naród, nawet po 60 latach, mimo, że tak naprawdę odpowiedzialna za nią była garstka ludzi?
Ludzie, opanujcie się.
A co do nazwania homoseksualizmu zboczeniem, i ustawienie go w jednym szeregu z zoofilią a pedofilią, to już naprawdę brak mi słów ...
Pedofilia jest wtedy, kiedy dla jednego człowieka "coś" jest przyjemne - a dla drugiego nie. Zoofilia - również, tylko zamiast drugiego człowieka jest zwierzę.
Homoseksualizm - podczas "tego" wszyscy odczuwają przyjemność. Oczywiście jest to przyjemność, której nie możemy doznać (
tongue.gif
), ale skoro dwóch ludzi się kocha, to ja nie mam nic przeciwko temu. Mi nic nie zrobili.

Megarion

El Presidente
Nie mam nic do homoseksualistów, póki ci nie chcą na siłe udowadniać swej odmienności i blokować ruch swoimi dennymi paradami. Póki co są w miarę normalne, ale popatrzcie co się dzieje na zachodzie - tragedia.

Tak samo z np. muzułmanami. Nie mam do nich uprzedzeń, póki co, ale jak któryś wyskoczy z hasłem, że czas na dzihad to od razu na 3 do aresztu. A za ten bunt we Francji powinni ich pozamykać i wywieść co do jednego. I odsądzić za zniszczenia - zabrać na odszkodowania co do kopiejki, eurocenta albo grosza.

Dalej, fani muzyki określanej jako denna - Blog27 i TH. Osobiście sądzę, że każdy powinien słuchać co mu się podoba, ale musi mi teżs pozwalać na wyrażenie poglądów o denności tego typu muzy. Bo syf jest syfem i tak pozostanie
wink.gif

Taki mam pokręcony pogląd na tolerancję
rolleyes.gif

Ps. nie ma dla mnie różnicy, jaka jest narodowość, póki ktoś nie zacznie się nią wywyższać i mnie szykanować - może być z Bułgarii, Kazachstanu czy z USA i Izreala. Żadna różnica.

G

Gray_Fox

Guest
Tolerancja to powazne słowo. Osobiście , w niektórych sprawach jestem tolerancyjny, w innych nie. Np z Homoseksualizmem. Mi to nie przeszkadza że ludzie obojga tej samej płci sie kochają, ważne jest to aby tego nie pokazywali publicznie i nie demoralizowali społeczeństwa, co wiecej, nie podburzali go. Człowiek ma wolną wole. Jednakże Prawa też go obowiazują, no i czysta kultura osobista
smile.gif

Teraz sprawa naszych sąsiadów. Nie każdy człowiek jest zły. Niektórzy z was to fatalnie ujeli że "nienawidzę Rosjan", pragne przypomnieć że wśród nich są też dobrzy ludzie ale i biedni którzy chcą zmian. Ja osobiście nie lubię Prezydenta Rosji a nie narodu, chociaż ludzie są rózni ale znajdą sie dobrzy. Zawsze.

Widać ze niektórzy to jak dzieci...co złe to wszystko out...ehhh.

Pozdrawiam.

Glifion

Hitman
Weteran
Historia lubi zataczać koła... przypomina mi się temat o takim samym tytule, jeszcze z phpBB. I co? Była to parada pogardy, obelg, itp. Widzę, że tutaj też do tego dojdzie.

Polecam lekturę. http://members.lycos.co.uk/vampek/tolerancja.htm
Prosiłbym, żeby ktoś uprzejmie zamknął ten temat.

Niech każdy sie wypowie, jezeli dojdzie do takiej sytuacji to z pewnoscią zamknę - G_F

ozi

Athlete
Weteran
Na lubię homo - pedałów, bo less są całkiem fajne :p Nie cierpie gejów, pedałów, bo jest ich coraz wiecej. Wnerwia mnie zachowania kolesia, który jest homo i chodzi do mojej klasy. Babka się wydziera i patrzy się na niego, a on jak panienka "Ale dlaczego pani się na mnie wydziera? Przecież ja mówi normlanie, nic nie robie. Oh..." =.=' Zabić to za mało, lama, porażka, frajer! Nie znoszę tego...
Nie toleruję Moherów. Wkurza mnie jak idzie taka ekipa starych babć i się rzuca, że sidze na oparciu ławki, a nie normalnie, a przecież nic nie moge zrobić :/

Tak poza tym to raczej wszystko zniosę. Aha... Nie toleruję tchurzostwa i oszustwa. To najgorsze cechy jakie może posiadać człowiek. Nie ma nic gorszego jak kumpel, który mówi, że się za tobą postawi, a jak dojdzie co do czego to pierwszy zwiewa i najlepiej cie jeszcze opier**li za plecami. Poza tym wkurzają mnie też ludzie, którzy nie mają szacunku dla innych. Los bywa złośliwy ;]
"Bóg daje orzechy bezzębnym" :]

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Staram sie być tolerancyjny ale w dzisiejszych czasach nie można tolerować wszystkich bo znajdują się w końcu tacy którzy nie będą tolerować nas i będą potrafili to wykożystać.

Nie mam nic do homo dopóki nie zaczyna mnie taki podrywać na mieście, a zdarzyła się taka sytuacja z pijanym homoseksualistą, miał facet szczęście że koledzy mnie przytrzymali, bo choć nie lubię przemocy myślałem że go zabiję.

Do innych narodów też nic nie mam, bo niby co mi zawinili współcześni Niemcy czy Rosjanie.

Do niedawna nie miałem nic do moherów, oprócz tego że wkużało mnie ich zaślepienie, ale zmieniło sie to podczas mojego codziennego biegania kiedy to jakaś baba która mnie wogóle nie znała, i nie miała prawa mnie osądzać, nazwała mnie bandytą kiedy koło niej przebiegałem, po prostu mnie zamurowało, wściekłem się że taki stary babsztyl który widzi mnie pierwszy raz na oczy śmie wydawać osądy na mój temat.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Ja nie toleruje ludzi którzy nie tolerują innych narodowości. Jak słyszę o jakiś rasistach czy antysemitach to mnie krew zalewa. Co do homo w sumie trochę mnie drażnią ale toleruje ich zachowanie do momentu kiedy nie posuną się za daleko. Np. zacznie podrywać jakiegoś faceta w mojej obecności to nie wiem jak bym się zachował. Nie toleruje nieuzasadnionej przemocy i agresji a tak to jestem otwarty na wszystko z wyjątkiem niektórych utworów muzycznych:p

halek

Member
Ogólnie jestem tolerancyjny, a raczej nastawiony neutralnie do różnych mniejszości. Do całych narodów nic nie mam, bo podejście "Typu Hitler(60 lat temu) jest zły -> współcześni Niemcy są źli" jest chore. Wiadomo że w każdym narodzie znajdą się jakieś czarne owce, ale chyba nie należy na ich podstawie oceniać całej narodowości
dry.gif
.
Co do np. pijaków (takich hardcore'owych chlejących 24h.), nie czuję wobec nich obrzydzenia. Wiadomo że niektórzy stoczyli się na dno tylko dzięki sobie, ale jako że nie zamierzam ich z dna wyciągać, przynajmniej nie będę ich wkopywał głębiej.
Jedynych ludzi jakich nie toleruję, to kolesie, którzy na porządnej imprezie ( trochę jakiegoś piwa, ale ogólnie nie jest to durna popijawa), uchlewają się do nieprzytomności. Jak słyszę ten głupi pijacki śmiech, to mam ochotę, dla dobra swojego i ich, wyjść z sali jak najszybciej.
Do homoseksualistów nic nie mam, przynajmniej

QUOTE dopóki nie zaczyna mnie taki podrywać na mieście, a zdarzyła się taka sytuacja z pijanym homoseksualistą

Heh, Godfather, nie wiem, czy chciałbym być taki przystojny, żeby mnie geje podrywali na ulicy.
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
Współczuję a jednocześnie zazdroszczę
tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif
.

Aha, no i nie toleruję tych terrorystów-fanatyków, którzy zabijają innych "w imię Allacha". Ksiądz jakiś w tv powiedział : Nie ma religii mówiącej "zabijaj".

Grour

Member
Tolerancja... Każdy ma swoje poglądy na ten temat, a moje są takie:

- nie mam nic do homo, uważam że każdy człowiek ma prawo do szczęścia i jeżeli Ci ludzie są szcześliwi żyjąc tak, to już ich sprawa. Lecz, nie wszystkim - w tym mi - podobają się demonstracje nagich osób, lub para tej samej płci obściskująca się i całująca w miejscach publiczyn.

- nie mam nic do ludzi innych narodowości, chociaż że Niemcy i Rosjania - przepraszam za wyrażenie - wymordowali wielu Naszych rodaków, to przecież to było dawno temu i czasy się zmieniły, a ludzi którzy dokonali tych necnych czynów już nie żyją, albo są na skraju śmierci.

- denerwują mnie tzw. "mohery", dlaczego? Ponieważ słuchają każdego słowa ks. dyrektora Tadeusza Rydzyka, który - jak pewnie wszyscy wiedzą - jest oszustem, ale do tych starszych ludzi to nie dociera, są kompletnie zaślepieni
dry.gif
.

- jest jedna rzecz której najbardziej nie toleruje, są to "menele". Pałam do nich nienawiścią od kiedy tylko pamiętam (głównie przez przykre sytuacje w mojej rodzinie związane z alkoholem). Śmieje się z nich i najchętniej bym ich wszystkich wytępił. Możecie wejść na mój blog i się pośmiać z tych "wyrzutków społeczeństwa".
>>>LINK<<<

Sługa Kruka

Member
Naskakujecie na tych, którzy nie lubią całych narodów. Dlaczego ich nie lubią, nad tym należy się zastanowić. Ja ruskich nie lubię, bo tam panuje bieda (przykład: ten program o biednych dzieciach). Mają tak wielki kraj i żal im trochę miejsca, żeby tym dzieciakom zbudować jakiś dom czy ośrodek. Zatrudniliby tam ludzi i od razu mieliby mniejsze bezrobocie (o 0,3%, ale od tego się zaczyna). Ale oni tego nie zrobią, bo Putinowi nie chce się wydać kasy. Z resztą, Putin był kiedyś w KGB (oficer śledczy - taką miał rangę), a owa organizacja "służyła" Stalinowi, którego nienawidzę. Więc jednak współcześni Rosjanie coś mi zawinili, więc mogę ich nienawidzić (mordowanie tysięcy Polaków to jest jednak powód). Teraz ci, którzy nie lubią żuli: może wśród nich też są dobrzy ludzie, którzy po prostu nie mogą przestać? Zastanówcie się nad moimi słowami.

Ps. Wyznawców Islamu też nie lubię (jak któryś z przedmówców). Dlaczego? Bo są fanatykami. Jeśli Allach powie, że czas na świętą wojnę z niewiernymi to oni nas wszystkich wyrżną i na pal powbijają. Można śmiało powiedzieć, że jestem religijnym rasistą (ale każdy ma prawo do swoich poglądów. Mógłbym być nawet nazistą).

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
QUOTE (Sługa Kruka @ 26-03-2006, 12:50) Naskakujecie na tych, którzy nie lubią całych narodów. Dlaczego ich nie lubią, nad tym należy się zastanowić. Ja ruskich nie lubię, bo tam panuje bieda (przykład: ten program o biednych dzieciach). Mają tak wielki kraj i żal im trochę miejsca, żeby tym dzieciakom zbudować jakiś dom czy ośrodek. Zatrudniliby tam ludzi i od razu mieliby mniejsze bezrobocie (o 0,3%, ale od tego się zaczyna). Ale oni tego nie zrobią, bo Putinowi nie chce się wydać kasy. Z resztą, Putin był kiedyś w KGB (oficer śledczy - taką miał rangę), a owa organizacja "służyła" Stalinowi, którego nienawidzę. Więc jednak współcześni Rosjanie coś mi zawinili, więc mogę ich nienawidzić (mordowanie tysięcy Polaków to jest jednak powód). Teraz ci, którzy nie lubią żuli: może wśród nich też są dobrzy ludzie, którzy po prostu nie mogą przestać? Zastanówcie się nad moimi słowami.

Ps. Wyznawców Islamu też nie lubię (jak któryś z przedmówców). Dlaczego? Bo są fanatykami. Jeśli Allach powie, że czas na świętą wojnę z niewiernymi to oni nas wszystkich wyrżną i na pal powbijają. Można śmiało powiedzieć, że jestem religijnym rasistą (ale każdy ma prawo do swoich poglądów. Mógłbym być nawet nazistą).
Ten post świadczy tylko o twojej niedojrzałości.... . Jak można nazywać całą kulturę i religię fanatyczną jeśli się nic o niej nie wie. Co usłyszał ktoś w teleekspesie słowo dżichad święta wojna i już połowa polski nie lubi islamu. Wpływ mas kultury i mediów jest tutaj olbrzymi i dlatego mamy tak nieukształtowane poglądy. Islam jest religią wyjątkowo pokojową a obecne starcia z muzułmanami są na naszą własną prośbę. Czy oni pchają się do nas czy my do nich?? Zwracam uwagę że muzułmanie mówią otwarcie że zamachowców nie można nazwać muzułmanami. Co do teori o Rosjanach to mi się chce po prostu śmiać.

Niech nikt się nie obraża ale takie poglądy są lekko średniowieczne....

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
NIe znoszę większości Amerykanów. Są supermocerstwem, maja masę znanych osób(w branży rozrywkowej przede wszystkim) i marek. Taki naród powinien być wykształcony i ich szkoł powinny być słynne, jak to było w starożytności. Ale nie! Jak się okazuje inteligentny Amerykanin to wyjątek, większosć to po prostu banda idiotów.

Po drugie gości, któzy myślą, że jak włożą dresik i wulgaryzmy będa stanowiły 80% wypowiadanych przez nich słów to są już nie-wiadomo-kim. Mam nieprzyjemność chodzić z kimś takim do klasy. 0 szacunku dla starszych, a jedyny kto mądrze gada to on i jego ziomki. Poza tym się popisuje jak to on się bić nie umie. Taaa, jak przeciwnika się zachodzi z zaskoczenia, do tego 20cm niższego i 20kg lżejszego to też bym mu nakopał. No chyba, że chodził na sztuki walki od kołyski:p

Żydów i homoseksualistów toleruję do póki nie będą z siebie robić ludzi nieakceptowanych przez społeczeństwo w mojej obecności. No chyba, że będą mieli do tego powody.

I ogólnie ludzi mających się za "widzących najlepiej".

doctor

Wariat
Weteran
generalnie u mnie sprawa wyglada tak...
mysle ze wiele osob nie jet tolerancyjnych i calkowicie psuja wizerunek normalnej mlodziezy ja i PRAWIE wszyscy moi znajomi jestesmy tolerancyjni mowie Prawie bo moze sa tak z 3 osoby ktore nie sa... znajomych mam duzo wiec niezbyt to duzy procent ;P

mysle ze najgorzej jest z tolerancja do Niemcow... Gejow i Punkow ... przynajmniej w moim otoczeniu (z tego co widze ogolnie w swiecie)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom