[telewizja] Programy

halek

Member
Jak tu zacząć, chciałbym żebyście napisali jakie programy telewizyjne oglądacie najchętniej. Nie mówie tu tylko o tych które się wam zwyczajnie podobają, ale także o tych z których lubicie się ponaśmiewać itp. A więc moje typy to:

TOP ileśtam ULUBIONYCH

1.Top Gear - telewizji nie oglądam zbyt często, a szczególnie TVN Turbo (bo nie mam w chacie dostępu :p ) ale ten program aż mówi żeby go włączyć. Nietypowe podejście do motoryzacji, ciekawe pomysły na przetestowanie wozów, różne jajca typu zderzanie zawieszonych na dźwigu przyczep campingowych + momentami powalający humor. Prowadzący spisują się świetnie i wiedzą jak prowadzić taki program. Zresztą co się będę rozpisywał, kto widział ten wie :D. Dodam tylko, że nabrałem do Top Gear jeszcze więcej szacunku, kiedy po obejrzeniu jednego z odcinków włączyłem jakiś polski motoryzacyjny syf :p - po minucie śmiertelnej nudy postanowiłem się dłużej do tego nie zmuszać.

2. I co tu napisać ? Nie wiem co jeszcze przyciaga mnie do telewizora. Aaa...oczywiście - mój ulubiony serial czyli Lost. Nie widzę sensu w opisywaniu tego bo i tak wszyscy o tym słyszeli, to najlepszy serial jaki widziałem w TVP od kilku lat. Oczywiście nasza kochana telewizja świadomie i jakże sprytnie strzeliła sobie samobója puszczając drugi sezon serialu, kiedy zrobiły to już wszystkie inne możliwe telewizje. :lol:

3. Old Telezakupy - hah, nie boję się przyznać, że kiedyś jak miałem 9 lat z nudów lubiłem sobie pooglądać jakieś elektrogrille i uniwersalne mixery :D Jednak to co widzę czasem w przerwach filmów pozwala mi stwierdzić, że nawet Telezakupy mogą upaść jeszcze niżej (extra super z@jebist@ mata ozonowa :lol: )

TOP ŚMIESZNE

1. Zdecydowanie Moda na sukces. Ten serial to kompletna porażka, jak mam kiepski humor to mnie dobija a jak mam dobry to się przy nim śmieje. Poziom amatorstwa tego pseudo czegośtam przewyższa nawet polskie reklamy.

2. Famildiada - począwszy od występującego w każdym odcinku żenującego dowcipu, poprzez czasem głupie pytania i kosmiczne odpowiedzi, aż do ludzi wymyślających jakieś cuda na kiju. Na prawdę, czasem można się nieźle pośmiać.

3. Hmm, reklama płynu do mycia naczyń ? Nie wiem która dokładnie, wszystkie są tak samo beznadziejne :D

Ach, rozpisałbym się jeszcze ale jak będe dłużej przynudzał to nikt tego nie przeczyta. Aha, jak ktoś da swoje typy to możecie ofc wrzucać jakieś swoje kategorie podzału :)

Archimonde

Member
Lubię oglądać różne ciekawe programy na Discovery, Natonial Geographic i History; na Discovery to te wszystkie "z akt FBI", te kryminalne ;], na Naszynal różnie pierdółki o UFO, i niewyjaśnionych takich tam, na History to szczególnie o wojnach.

Na TVN oglądam nieraz "Rozmowy w toku", prawie zawsze Detektywów i W11.

Hyper: czasem oglądam, jak nic ciekawego nie ma.

MTV: South Park, Jackass, Viva la Bam, Dirty Sanchez (ale zjebaski xD) i nieraz "The fabular life..." i takie tam pierdoły o gwiazdach, jak to cycki wywalają i takie tam. xP

To kanały jakie mniej więcej regularnie oglądam. :p

EDIT:
O właśnie, to jest taki cytat na bashu:
<ktos> opowiem wam ostatnie wydarzenia z mody na sukces
<x> lol
<ktos> postrzelili ta gruba
<x> lol, to cały odcinek?
<ktos> nie, cztery

:D

Buehehe wszystkie telenowele to kupa, nie wiem jak można to oglądać i jeszcze przejmować się losami rodziny Żulowskich, którzy opłakują chomika, który na dodatek okazał się samcem i naradzają się 3 tygodnie nad wyjściem Masiusia przed blok.

Aha no i Brainiac oraz Myth Busters rox! xD

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ulubione:
1. Wszystkie kanały sportowe, jak w telewizji nic nie ma to włączam ktorys z nich i oglądam wszsytko od pilki nożnej, kosza i tenisa po snookera i brydża :D

2. Discovery i tego typu. Na Discovery z chęcią oglądam pogromcy mitow. Fajne jest tez takie cuś co robią pojazdy dla gwiazd :)

3. MTV, Pimp my Ride, penetratorzy ^_^ i ogólnie muza jaka tam leci :]

Nie ulubione:
Wszystkie brazlisjkie telenowele, w ktorych Fernando zabija swoją kochanke przez 10 odcinkow a potem sobie uswiadamia ze to nie ona -_- To samo z Moda na sukces, odcinek 418617186860818670167...
Kanaly z pokazami mody, dla mnie to jest glupie ;]

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ulubione :

Wszelkie programy na Discovery, Animal Planet i na stacjach tego typu. Najbardziej lubie oglądać programy o wojnach starożytnych i średniowiecznych.

Serial LOST, bardzo ciekawy i wciągający. Lubie go oglądać od czasu jak mój kolega ze szkoły pokazał mi u siebie na kompie.

Król szamanów, uwielbiam mange a ta przypadła mi do gustu.

Kartony, może i patologiczne ale lubie oglądać twory ekipy ZF SKURCZ. Szkoda że w formie przerywników, ale zawsze coś.

Nie lubiane

Telezakupy, kocham te teksty - musisz to mieć bo inaczej kotleta nie porkoisz - ale coś w tym stylu.

W 11, nie wiedziałem że polska policja tak sprawnie działa :p

Wszelkie telenowele, poprostu żal słów, żenada........

Garrick

Member
Ja wlaczajac TV zawsze na wstepie przelaczam na Eurosport i patrze co tam jest :) Pozniej lece po reszcie sportowych i jak mnie cos zainteresuje to ogladam. Dalej ida muzyczne tzn MTV i ViVa, a najbardziej odpowiada mi Pimp My Ride, Viva la Bam i Dirty Sanchez. Niezli sa tez POgromcy mitow na Discovery :)
Z polskich programow lubie obejrzec Szymona jak szaleje, Wojewodzkiego, czasem Teraz My.
A czego nie lubie??
Wielu rzeczy poczawszy od Mody na sukces, przez M jak miłosc i brazylijskie tasiemce skonczywszy na ramowce Tv Polonia :D

zaitsev

Member
A ja głownie ogladam w TV
- MTV - praktycznie wszystko co leci (wyrzucajac WSZYSTKIE produkcje polskie wszystkie beznadziejne list tede forny itp, no moze czasem rapakamere) a tak to wszystko ;p

- Viva polska - fajna muza puszczana czasem nawet obejzy jakis wywiad albo tom kultury ;p tylko rozwalaja mnie wszystkie opcje typu "kocha czy nie kocha" albo "czy do siebie pasujecie" kto wogule wysyla na to smsy?

- 4fun tv - piesek leszek, inspektor erektor, mis puszupek.....

Lubie czasem se obejze bajeczki xD w technikum tez trzeba sie posmiac ;p

- Jetix - krol szamanów xD i galactic futbol xD

- Cartoon Networm - harcerz lazlo i dom dla zmyslonych przyjaciol pani foster wymiataja i czasem inne polewkowe bajki jak dexter :p tylko czasem jak wchodza bajk o nazwie i typu "moj przyjaciel z sali gimnastycznej jest malpa" to pierdolca mozna dostac

a tak to czasem jakies TVN i uwaga na nim itp.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Lubie:
- Discovery (edukacja jest w cenie;p)
- MTV/VIVA
- Jetix (no co? nudno wieczorami:p) - Shaman King;p
- LOST

Toleruje:
- TVP2 (bo nie ma reklam na filmach^^)
- seriale na TV4 spod szyldu obcy-są-wśród-nas

Nietoleruje:
- Moda na sukces - moja współlokatorka to ogląda... szlag mnie trafia...
- M jak Miłość (chyba M jak Męka) - bo Marek ma romans z kimśtam j/w <_<

Nienawidze:
- Kuby Wojewódzkiego

Sudden Hoof

Weteran
Weteran
Wynalazek XX wieku, choć powiadają, że inteligentne programy pojawiły się dopiero w XXI ;] Większość zamiast pisać o programach piszę o stacjach... może ja też się dostosuję ?

Przepadam za
- Szymon Majewski Show - TVN
- Kuba Wojewódzki - TVN
- Szkło Kontaktowe - TVN 24
- różne filmy przyrodnicze na TVP 2
- Century of Warfare - Discovery Civilisation
- Myth Busters - Discovery Science

itd. itp.

Nie przepadam zaś, co tu dużo mówić... pisać ;]

- tasiemce prod. wenezuelsko-brazyliskiej itp.
- Lost...
- programy na 4Fun i MTV... po prostu czysty masochizm

G

Gray_Fox

Guest
Lubie:

- Discovery & i wszelkie inne tego typu programy
- TVN ( w szczególności Szymon Majewski Show, TVN24 za całokształt xD,
- TVP (brak reklam podczas filmów xD)
- Polsat (Gra w ciemno...brak myślenia = - 100 % xD, Cejrowski Show)

Nie znoszę

- Mody Na sukces
- Plebania
- Kopciuszek (lol)
- Wszelkie Brazylijskie telenowele ( Alffreddo zdradza swoją kochankę, a ta póżniej sie wiesza, a Antonio ma romans z żoną Fernanda :lol:, bullshit i totalny kicz )
- 4funTv a dokładniej takich młodzieżowych wywiadów KLIK!

<ktos> opowiem wam ostatnie wydarzenia z mody na sukces
<x> lol
<ktos> postrzelili ta gruba
<x> lol, to cały odcinek?
<ktos> nie, cztery

:lol: :lol: :lol:

Megarion

El Presidente
Ulubione, czyli:

- TVN 24 - od tego zaczynam dzień (tzn pon - pn), najnowsze wieści z Polski i ze świata, czasem jakiś ciekawy wywiad lub debata. Miodzik ^^
- Cartoon Network - jak sie nie ma innych takowych kanałów, to cóż robić, jak oglądać sobie bajki klasykę typu Dexter, albo nawet T&J. Nowe produkcje są dobre umiarkowanie.
- MTV - dość często zapodadzą nową muzę, a niektóre programu naprawdę są szczerze idiotyczne. Aż miło się pośmiać.
- Programy typu Planette lub Visat History, ale dość nieczęsto, kiedy idzie coś ciekawego o dwudziestoleciu albo Polsce.

Da się pooglądać jedynkę i TVN.

Dno:
- Złotopolscy - z telenowel fajnie się pośmiać, ale na tym szicie mogę dostać nawet furii.
- Klan - Rysio z Klanu RLZ! Dzieci, umyjcie rączki...
- Inny zagraniczny szit tego typu, Grzech Księżyca czy Niewolnica stolika czy jak to tam sie zwie.
- Polsat - tak debilnych filmów nie da się zobaczyć gdzie indziej.
- TVP2 - za polskie seriale, które zbliżają się do dna brazylijskich.
- TVN STYLE - to właściwie nie jest tragiczne. W tak smutnym świecie śmiech to zdrowie.
Niestety, jest tego dużo wiecej (TV4) ale na raz wystarczy.

Kan

Member
Co prawda od czasu zainstalowania neta w chacie oglądam telewizje coraz mniej, no ale parę tych ulubionych programów mam.

Lubię:

Discovery i jego pochodne – tak aby od czasu do czasu poczuć się inteligentnym, oczywiście większość zdobytej w ten sposób wiedzy od razu wywiewa mi z mózgu ale to i tak leprze nic marnowanie czasu na oglądanie kretynizmów.
TVN 24, a dokładniej tylko jeden program Top Gear – Prezenterzy prowadzą program nie nawijając jedynie nudnie na temat samochodów ale wprowadzają sporo ciekawych rzeczy (jak np. w pierwszym poście).
VH1 – Zazwyczaj jak po dniu na uczelni przychodzę do domu i mam kompletną sieczkę z mózgu a mam z godzinkę czasu na odpoczynek, włączam sobie aby odgonić mroczne myśli.
MTV – To samo co wyżej ale tylko wtedy gdy akurat nie puszczają HIP HOPu, RNB i programów w stylu „Pimp my Ride”, „Penetratorzy”, Real Worl” i inne podobne absurdy.
TVN – tylko w piątki
Polsat – tylko w poniedziałki

Nie lubię, a wręcz nienawidzę:

Wszystkich telenowel - brazylijskich, polskich, chińskich, nie ważne, wszystkie są do bani.
Reklam – czy to nakręconych z babcią z proszkiem czy wykonanych za pomocą kosmicznej technologii. Wszystkie są jednakowo zakłamane.
Amerykańskich serialów „tak zwanych akcji” urzekających miernotą aktorstwa ludzi w tychże „dziełach” występujących.
Wiadomości – Albo kolejny zamach albo kolejny genialny pomysł naszego rządku.

Prawie nie oglądam telewizji ale jak już nie ma co robic poza beznadziejnym gapieniem się w TV... ehh... no cóż:

Discovey:
co lubie:
-czasami zdarzają się naprawde ciekawe programy i reportaże.
czego nie lubie:
-Discovery zaczyna robic się jak MTV zamiast wartościowych programów traktujących o nauce(a to jest temat Discovery) jest tam coraz więcej badziewia. Złomowisko... a gdzie w tym ksztyna nauki?... to co, że można ze staroci sklecic coś co "podziała" godzine... bezsensowne i idiotyczne.

Viva
:
Nie lubie ani trochę. Nie ma tam nic ciekawego. Ciągle hity typu TH i Blog28(czy tam 27... sam nie wiem <_< ) Ta stacja nie emituje muzyki dla wszystkich ale tylko to co jest na topie i co się sprzeda... A przecież nie tylko słucha się Hip-Hopolo(mam tu namyśli ten "pseudo" hip-hop jako fan metalu szanuje hip-hop... ten prawdziwy ofc.), szmatławy POP i inne badziewie. Aż mi się w głowi nie mieści dlaczego nie moge tam zobaczyc chocby teledysku happysadu... Może nie jest aż tak znany nie jest to ani żaden pro-mocny-metal ani nic czego przeciętny słuchacz nie mógłby przyswoic... Poprostu SKA wpadające w ucho...

4FUN
co lubię:
-Kartoony a szczególnie tego "zszywanego" miśka co to mu szkoda, że wódka nie jest gazowana :p (mnie też szkoda... :D )

NIE trawię:
-M jak Miłośc i tych Mroczków "Wielkich Aktorów Jednej Roli"
-Nawet nie wspomne o brazylijskich serialach itd.
-Reklam kierowanych do idiotów... Np. ta z plynem do mycia "Pur"... żałośc i syf...
-Taniec z gwiazdami- poprostu N/C...

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja tak oglądam jakieś filmy jak lecą. A tak to oglądam głównie TVN - obowiązkowo majeskiego, częstotakże teraz MY, W11, Detektywów, Kryminalnych, Nianie i czasem z nudów na wspólnej. Na polsacie to fale zbrodni i czasem kiepskich. Noi bardzo często wiadomości ;]. Czasem także na discavery ciwilization o II wojnie światowej.

Mordimer

Member
Najczęściej oglądam TVN i Polsat. Moje ulubione na TVN to:
Majewski Show - spora dawka humoru i absurdu, co baardzo mnie śmieszy i odstresowywuje.
Kuba Wojewódzki - oglądałem go od pierwszych odcinków na Polsacie i tak się wciągnąłem, że nie mogę przestać. :p
Fala Zbrodni - pierwszy serial o wydziale specjalnym, który celuje w moje gusta. Oglądam od 1szego sezonu.
Oprócz tego oglądam jeszcze na Polsacie jakieś megahity, gdy akurat jest to jakiś dobry film, lub super kino na TVN. Czasami zlookam Oficerów na TVP2. Do furii i szewskiej pasji doprowadzają mnie:
Detektywi, W11 i Kryminalni Zupełna nieudane, ugrzecznione zrzyny z Fali Zbrodni...
Plebania, Klan, Złotopolscy.... Boże, co za syf, aż wstyd się przyznać, że to z Polski. <_<

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
1. Moje ulubione:
Top Gear - świetny humor no i to, co mężczyźni lubią najbardziej czyli szybkie i piękne samochody.
TVN 24 - z wiadomościami z kraju i za granicą trzeba być na bierząco.
Kanały sportowe - ogólnie piłka nożna, siatkówka, a nawet F1
Kuba Wojewódzki - choć jest idiotą ( w sensie zachowania ) to go lubię i chętnie oglądam.
Prison Break - Po prostu lubię ten serial.
Kanały muzyczne jak MTV I VH1 - muza to podstawa.

Ogólnie to wszystko.

switek17

Member
Oprócz TVN Turbo, meczów piłki nożnej i GP F1 nie oglądam dużo TV. Czasami obejrzę coś, ale to musi być naprawdę dobry film.
A no i w poniedziałki i wtorki oglądam "M jak Miłość" xD
Nekro Boom ja też oglądam Top Gear - to chyba najlepszy program na TVN Turbo. Czasami obejrzę Zakup Kontrolowany albo wygłupy Dody za kierownicą :D No jeszcze AutoManiak Max i Auto Mundial może być. Prison Brake ani Lost nie oglądałem - jakoś nie wciągnęły mnie te seriale. Oglądałem ze 2 odcinki PB i Losta. Nawet przysiągłem sobie, że będę PB oglądał - jednak nic z tego nie wyszło i pozostała mi następna piękna idea, którą szybko porzuciłem.

cesc

Member
A ja powiem tak telewizja to shit :D

Ale z programów lubie:
- EuroSport ;D
- Discovey
- TVP jak leci Liga Mistrzów, lub Eliminacje Euro 2008 :D:D
- Polsat jak Liga ?wiatowa

Nie lubie:
To co wszyscy praktycznie :D:D

Do góry Bottom