Tekstury..

Status
Zamknięty.

Skailer

New Member
Nudzi mi się i pomyślałem ze pogram sobie w stare dobre g1 i g2, żeby jakoś zleciał czas do wyjścia g4. Nie grałem w nie już dobre 2 lata, a w między czasie miałem zmiane sprzętu na lepszy.
Z nowym sprzętem niestety jest pewien problem. W G1 gdy jestem na zewnątrz gra strasznie się przycina, momentami FPSy spadają z 75 do 1 na kilka sekund, czasem ekran robi się też biały. Natomiast w G2:NK gdy tylko wyjdę z wieży Xardasa tekstury po prostu zaczynają szaleć.. wszystko zaczyna się rozwalać, ekran miga itd. ... Ostatnim problemem są filmiki (intra). W obu grach są strasznie małe (a chyba powinny być na całym ekranie wypełnione).
Czytałem ten temat http://gothic.org.pl...iew__getnewpost jak tam pisało ściągnąłem najnowsze stery (v258,96) i uruchomiłem w trybie zgodności z Win XP SP3, próbowałem też starsze wersje windowsa. Mój sprzęt macie w podpisie.

Jakieś pomysły? :/

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
U mnie zadziałało to:
Pobrałem te sterowniki, a następnie ustawiłem tryb zgodności z Windows XP Sp3 i uruchamiam grę jako administrator, gra śmiga aż miło.

Skailer

New Member
Romek wielkie dzięki, obie gry śmigają na tym sterowniku :)
Pozostał tylko problem filmików. Tu screen jak to wygląda: http://i54.tinypic.com/14dhylu.jpg Obraz powinien być na cały ekran, a nie jakoś do środka :/

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
U mnie też jest problem z filmikami, ale to pół biedy, ważne że się grać da normalnie.

A przy okazji zapytam, Skailer u ciebie też jest duży spadek fps'ów przy grzebaniu w plecaku?

Skailer

New Member
Tak, spada z 75 do 50, więc nie jest źle moim zdaniem ^^
Dobra, widze nikt nie ma pomysłu na te filmiki, nie jest to utrapienie więc sobie odpuszczę :> Można zamknąć.
Jeszcze raz dzięki romek za pomoc :)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom