Subforum "filozofia".

Status
Zamknięty.

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Witam,
przeglądam sobie tak wszystkie działy na forum i odczułem brak jednego, bardziej przeznaczonego sensowi życia, filozofii i wszelkim tego typu rzeczy. Wpadłem na pomysł (pewnie nie jako pierwszy na Gup), aby stworzyć subforum "filozofia". Byłby on przeznaczony dla takich tematów bardziej trudniejszych dla człowieka, sens życia, dyskusją teologicznym o przyrodzie, aborcji, rasizmie. O czym dusza zapragnie, co jest bardzo trudnym tematem i nie zbytnio się nadaje do innych działów, to mógłby wylądować właśnie tu.
Dlaczego występuję z propozycją stworzenia tego? A no dlatego, że chciałem stworzyć parę tematów typowo filozoficznych, a nie byłem pewny gdzie dać te tematy. Poza tym sądzę, że użytkownicy chętnie podyskutowaliby na takie cięższe tematy. Innym argumentem przepowiadającym za takim subforum jest mniejszy bałagan z takimi tematami, można by je łatwo kontrolować no i ładniej byłoby. :]

Czekam na opinie o tym.

Pozdrawiam, Crisis.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Uważam to za dobry pomysł, bo oprócz tego że jest to forum o gothicu i działy z nim związane ożywają w czasie kolejnych premier oraz czasem jak się pojawi ktoś kto potrzebuje pomocy, to tak naprawdę wszystko kręcie się wokół gildii i tematów w hoby, komupterach itd. Również uważam że czasem warto porozmawiać o czymś ambitniejszym niż tylko to co się aktualnie dzieje w kraju bądź o euro2012(nie chodzi mi o to że to są nie ważne tematy, tylko nie zmuszają do żadnej refleksji).

Ok to tyle ode mnie.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Pomysł jest super. Zawsze jak gadam z kumplami/kumpelami to oni mówią, że ja filozofuje. Może dlatego że są głupi i nie wiedzą o co mi chodzi? Nie ważne.
Czuję, że takie subforum szybko się rozwinie. Ja już mam coś na oku. Jestem za.

RobsonAjax

Member
Jestem jak najbardziej "Za". Takie subforum do którego by trafiały wszystkie "poważne" wątki jest potrzebne. Ożywiło by i odnowiło to też dyskusje na forum innym niż Gothic itp. A z chęcią bym o czymś popisał...

Pozdrawiam.

RaVeN

Admin Site
Weteran
Może się czepiam, ale byłem wyczulany na różnego rodzaju błędy - "...chętnie podyskutowaliby na takie cięższe tematy..." - tematy nie mogą być "ciężkie", a trudne :rolleyes:

Co do tematów filozoficznych, to jesteście pewni, iż taka dyskusja ma rację bytu heh ;-)? Co może powiedzieć sensownego o śmierci taki przeciętny tutejszy user ;)? Na pewno znajdą się ze 2-3, osoby ale czy jest sens dla nich tworzyć subforum? Whatever :p

RobsonAjax

Member
CYTAT
Co do tematów filozoficznych, to jesteście pewni, iż taka dyskusja ma rację bytu heh ;-)? Co może powiedzieć sensownego o śmierci taki przeciętny tutejszy user ? Na pewno znajdą się z 2-3, osoby ale czy jest sens dla nich tworzyć subforum? Whatever

I odpowiedź:

CYTAT
Byłby on przeznaczony dla takich tematów bardziej trudniejszych dla człowieka, sens życia, dyskusją teologicznym o przyrodzie, aborcji, rasizmie. O czym dusza zapragnie, co jest bardzo trudnym tematem i nie zbytnio się nadaje do innych działów

Dla mnie to subforum może się nazywac X, ale jeśli będzie podchodziło pod podane wyżej kryterium jestem jak najbardziej za.

Pozdrawiam.

Dark Shadows

Active Member
Myślę, że to może być dobry pomysł. Nie mniej jednak RaVeN ma rację. Na próbę jednak można coś takiego stworzyć, sprawdzić jak by działało, jaki byłby odzew i chęci ludzi do pisania tam.

Ja dołączam do prośby.

Pozdrawiam.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Też jestem za, jednak ideą bardziej zbliżony do Robsona; tematy "poważne" jakoś nie pasują mi do wesołych myśli związanych ze słowem Hobby ;] a na różne dywagacje bardziej filozoficzne też znalazłoby się i miejsce, i chętni.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Kiedyś nie było takiego problemu i wszystkie tematy ktore nie pasowały nigdzie zakładało się w hobby ( działa na zasadzie hyde parku ).
Teraz od razu trzeba subfora zakładac dla filmow, muzyki... Toche bałaganu to imo wprowadza.

E

Electric_Dragon

Guest
Szczurek po części wyraził moje zdanie. Tworzenie nowego subforum "Filozowia napewno by zebrało takie dyskusje do kupy jak np o karze śmierci, wolności(moim zdaniem niekończący się temat). Tylko jeśli powstanie taki dział to co zrobić z trudnymi tematami z Hobby? Przenieść je do subforum nowego? To by był pomysł. Tematy nie powielałyby się, a i w sumie nie trzeba by było kilka razy swego zdania na ten sam temat pisać.

RaVeN

Admin Site
Weteran
To nie lepiej stworzyć jedno subforum typu "hyde park" i wszystko co nie pasuje do pozostałych działów tam zakładać? Tak to na pozostałych forach zawsze działało :huh:

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
CYTAT(RaVeN @ 06-02-2008, 18:27) index.php?act=findpost&pid=168815
To nie lepiej stworzyć jedno subforum typu "hyde park" i wszystko co nie pasuje do pozostałych działów tam zakładać? Tak to na pozostałych forach zawsze działało :huh:

W sumie, to może być i tak. Nie byłoby zbędnych kłopotów jak mówicie z małą aktywnością, zawsze można byłoby coś tam dać. Sądzę, że to nawet lepsze rozwiązanie jest. Taki dział mieszanka, wszystko co nie pasuje nigdzie indziej, to do Hyde Parku czy jak chcielibyście to nazwać. Jestem za tym. ;)

Pozdrawiam, Crisis.

doctor

Wariat
Weteran
Jak dla mnie to bezsens :p
kto to bedzie moderował?! :D juz i tak mamy dosyc działów :p :D :D :D

pozatym Hajd Park to hajd prak piszcie sobie tam co sobie tylko chcecie...
Oczywiscie prosze nie zapominac o regulaminie :rolleyes:

RobsonAjax

Member
CYTAT
kto to bedzie moderował?! juz i tak mamy dosyc działów

Niniejszym zgłaszam swoją kandydaturę do pozycji modernatora owego działu :p. Mówię poważnie ;).
Dalej obstaję przy swoim zdaniu. Czekamy na decyzję admina i jego juniorów :)P) w tej sprawie ;).

Pozdrawiam.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Ja również mogę wspomóc robsona, zwłaszcza że dużo ostatnio siedzę na forum, a zdarza się tak że nie za bardzo mam co robić : )

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Wielu moderatorów się znajdzie, a zapotrzebowanie na takie forum duże... czekamy na decyzje Administracji

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Heh....doc nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu czeka by cię wygryźć z posadki xD
Dlatego ja zrezygnowałem...ta presja nie dawała mi żyć bueheheeheh ;]
Proponowałbym po prostu zamienić nazwę działu hobby na Hyde park...i będzie gitez.....to samo :p a szerzej ujęte

szczurek

Menda serowa
Weteran
EE o tym też kiedyś było, wszędzie jest Hyde Park dlatego my chcemy być fajni i mamy Hobby ^_^

doctor

Wariat
Weteran
CYTAT(yeed @ 06-02-2008, 23:58) index.php?act=findpost&pid=168874
Heh....doc nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu czeka by cię wygryźć z posadki xD
Dlatego ja zrezygnowałem...ta presja nie dawała mi żyć bueheheeheh ;]

domyslam sie... :p zobacz jak im sie juz oczy swieca, wszyscy aby do koryta :D :D :D
Ja nie zrezygnuje tylko cieniasy nie wytrzymuja presji :p :p :p :p

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Nie wiem co komu przeszkadza brak tego forum? Przecież i tak ludzie odpowiadają na poważne tematy, nawet jak są umieszczone w Hobby, troche kupy nie trzyma sie zakładanie kolejnego oddzielnego fora. Chociaż może trochę by to uporządkowało tematy i usprawniło by wyszukiwanie tych które nas interesują. Są głosy za i są przeciw, ja jestem chyba przeciw, przynajmniej na razie póki na forum admini i modowie mają tyle roboty.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom