Star Wars Kotor 2

Status
Zamknięty.
co sądzicie o SW : KOTOR 2 ?? wymiencie wasze najlepsze momenty itp.

PS. czy ktoś wie gdzie moge znależc opis przejścia kotora 2 ?? jak tak prosze o linki i pozdrawiam !

Kan

Member
RPG w realiach Star Wars. Już samo to mnie odrzuciło
dry.gif
. Znajomy z mojej klasy który przez jakiś czas zachwycał się ta grą. Powiedział że walkę z przeciwnikami rozgrywamy turowo
ohmy.gif
. Nie wiem czy to do końca prawda, ale nie zamieżałem sprawdzać. Rozgrywka turowa w grze RPG moim zdaniem to idiotyczny pomysł
mad.gif

gra nijest turowa ten ywój kolega chyba niewie co to gra turowa !! turowy rpg polega na tym ze raz ty walniesz raz przeciwnik a tam biegasz i rozwalasz rboty itp.

EdGaR

Member
Pierwsza część była świetna i druga też jest świetna. Walki może nie są takie fajne jak w gothicu (moim zdaniem), no i szkoda, że grafa za bardzo się nie polepszyła.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Pod względem grafy fabuły klimatu jest gra fajna.Pod względem rozgrywki sterowania gra dobita jak nic.Grałem 30 min i zrezygnowalem.Psuje klimat gry to całe przeczucie bo co chwial gre stopuje i nudne sie to robi.Klikasz 3 razy na przeciwnioka i idzesz se śniadanie zjeść wracasz a on zabity i nawet tym niesterujesz.Dla mnei to głupota i dlatego w to nei gram.

bobek_666

sex beast
Weteran
QUOTE turowy rpg polega na tym ze raz ty walniesz raz przeciwnik a tam biegasz i rozwalasz rboty itp.

i tak tam właśnie jest! Walka w KOTORze właśnie jest turowa.

Teraz do sedna. Nie grałem jeszcze w dwójkę, ale po przejściu częsci pierwszej na 100% zabiore sie za częsc drugą. Choć zadnym fajnem SW nie jestem KOTOR to naprawdę dobra gra. Czuje że "Sith Lords" gorszy nie bedzie.

Jeszcze cytatciki...

QUOTE . Nie wiem czy to do końca prawda, ale nie zamieżałem sprawdzać. Rozgrywka turowa w grze RPG moim zdaniem to idiotyczny pomysł

Wiele cRPGów to gry turowe i naprawde gra sie świetnie. Układa sie strategie itp itd, a nie wali idiotycznie gdzie popadnie.

QUOTE Pod względem grafy fabuły klimatu jest gra fajna.Pod względem rozgrywki sterowania gra dobita jak nic.Grałem 30 min i zrezygnowalem

Ten post to żart? Tak? Jak mozna stwierdzić że fabuła i klimat jest fajny po 30 min gry? No ludzie...Przecierz fabuła rozwija sie w miare czasu! Grę trzeba przejść aby stwierdzić czy czesc fabularna jest dobra.

QUOTE suje klimat gry to całe przeczucie bo co chwial gre stopuje i nudne sie to robi.Klikasz 3 razy na przeciwnioka i idzesz se śniadanie zjeść wracasz a on zabity i nawet tym niesterujesz.Dla mnei to głupota i dlatego w to nei gram.

Nie chce Cie obrazać, ale wydaje mi sie, ze po prostu KOTOR jest za cięzką grą dla ciebie. U mnie walka trwa od 5 sec (wypas postać, jeden, kiepski przeciwnik) do 5 min (super boss- np. Darth Malak z KOTOR 1, lub multum przeciwników).

A sterowanie jest bardzo dobre. Chociaż troche głupio sie eq oglądało.

Megarion

El Presidente
KOTOR 1 było naprawdę fajną grą. Dopóki nie pograłem w KOTOR 2. Teraz sądzę że jedynka nie była nawet połową tego czym powinna być
biggrin.gif
. W dwójce fajne jest to, że możliwa jest modyfikacja broni (może nie za bardzo rozwinięta). Co do turowej walki. Początkowo, jak przeczytałem o tym sposobie w Playu, to od razu sądziłem że to będzie gówno. Na szczęcie znajomy powiedział mi o co chodzi, i jest turowa walka nie jest zła.

bobek_666

sex beast
Weteran
QUOTE (Megarion @ 27-05-2005, 18:42) KOTOR 1 było naprawdę fajną grą. Dopóki nie pograłem w KOTOR 2. Teraz sądzę że jedynka nie była nawet połową tego czym powinna być
biggrin.gif
. W dwójce fajne jest to, że możliwa jest modyfikacja broni (może nie za bardzo rozwinięta). Co do turowej walki. Początkowo, jak przeczytałem o tym sposobie w Playu, to od razu sądziłem że to będzie gówno. Na szczęcie znajomy powiedział mi o co chodzi, i jest turowa walka nie jest zła.
Poste ten bedzie krótki, ale musze go napisać!

QUOTE W dwójce fajne jest to, że możliwa jest modyfikacja broni (może nie za bardzo rozwinięta)

Chyba nie grałeś w ogóle w jedynke! Przecierz tam tez jest modyfikacja: broni, pancerza, miecza świetlnego i zwyklego i cosik jeszcze.

Megarion

El Presidente
QUOTE (bobek_666 @ 27-05-2005, 20:49) QUOTE (Megarion @ 27-05-2005, 18:42) KOTOR 1 było naprawdę fajną grą. Dopóki nie pograłem w KOTOR 2. Teraz sądzę że jedynka nie była nawet połową tego czym powinna być
biggrin.gif
Poste ten bedzie krótki, ale musze go napisać!

QUOTE W dwójce fajne jest to, że możliwa jest modyfikacja broni (może nie za bardzo rozwinięta)

Chyba nie grałeś w ogóle w jedynke! Przecierz tam tez jest modyfikacja: broni, pancerza, miecza świetlnego i zwyklego i cosik jeszcze.
Racja, tylko nie tak rozwinięta jak w KotOR 2, trochę źle sformułowałem myśl.

<INOS>

Member
Moim zdaniem KOTOR jest suuuper gierką w pełnym znaczeniu tego słowa.

Ale mam jedno pytanie czy zna ktos link do spolszczenia KOTOR 2 bo nie lubie grać po angielsku!!!

s_e.b_a

Active Member
W prawdzie spolszczenia jeszcze nie ma (mam nadziej że się myle ale raczej nie) ale trwają prace nad stworzeniem spolszczenia... Bedzie ono dostępne na tej stronie http://www.kotor2.pl/index.php Data praeiaery jest narazie nie znana ale powiem Ci tylko że była ona jeż kilkakrotnie przekładana

Cisu

Member
QUOTE (s_e.b_a @ 17-08-2005, 19:09) W prawdzie spolszczenia jeszcze nie ma (mam nadziej że się myle ale raczej nie) ale trwają prace nad stworzeniem spolszczenia... Bedzie ono dostępne na tej stronie http://www.kotor2.pl/index.php Data praeiaery jest narazie nie znana ale powiem Ci tylko że była ona jeż kilkakrotnie przekładana
Tia. Ja już się tym powoli wkurzam, bo wielu ludzi, którzy mieli pomagać przy spolszczeniu, poleciało sobie w kulki i dlatego są ciągłe opóźnienia
dry.gif
.

A tak żeby OffTopu nie robić powiem, że osobiście przeszedłem KotORa i jedynkę (po polsku) i dwójkę (po angielsku) i obie gry mi się zarąbiście podobały, chociaż w dwójce odczuwałem gorszy klimat (pewnie dlatego, że wszystko po angielsku
tongue.gif
). Dla mnie to, że walki są turowe było dla mnie lekkim zawodem, a wręcz trochę się wkurzałem z tego powodu. Dla mnie SW to w większości pokazanie umiejętności w walce mieczem świetlnym, a w KotORze nie można się tym wykazać, bo nasz bohater robi wszystko za nas. FAbuła jest wręcz powalająca - ciężko o lepszą. Tak tylko teraz czekam na spolszczenie i gram w KotORa II już jak człowiek
biggrin.gif
.
Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom