Smieszne Nazwiska

daria

Szejn
Weteran
http://www.nazwiska.friko.pl/

Na tej stronce sa smieszne nazwiska!!Nie wiem czy sa to prawdziwe nazwiska, ale jesli tak, to wspolczuje ludziom, ktorzy wlasnie tak sie nazywaja...Wg mnie zajefajne sa numery:222,81 i 55..hehe. Sami zobaczcie i napiszcie, ktore wg Was sa najlepsze i najsmiejszniejsze. Ale przyznajcie, ze nazwisko pod numerem 222 jest normalnie.....Ma 43 litery, je trudno wypowiedziec, a co dopiero napisac.
Pozdrawiam, xdx

Cisu

Member
No cóż, niektóre z tych nazwisk są 100% prawdziwe, bo znam osoby z takimi właśnie nazwiskami (nie będę wymieniać), ale spora część tego jest po prostu tak wymyślna, że to aż kuje w oczy...no oczywiście nie jestem wróżką i nie wiem czy aby napewno nie istnieją takie nazwiska, ale wydaje mi się, że niektóre były mocno przesadzone ;).

Johnny

Member
Hehe.. niektóre z tych nazwisk są rozbrajające. Ale co do prawdziwości to w niektóre nie chce mi się wieżyc. Naprzykład to bardzo długie. Ale też znam śmieszniejsze: Mój ojciec znał kolesia co się nazywał Herman Cipa ale później to nazwisko zmienił ( Każdy by tak zrobił).

szczurek

Menda serowa
Weteran
Heh osobiście znam typa co ma na nazwisko Cipkowski a na moim osiedlu mieszkała kiedyś typiara o nazwisku Fiutowska.
Nie wiem czy fajnie jest miec take nazwisko, szczerze nie chciałbym go miec.
Na tego typa wołają cipek, co samo w sobie miłe raczej nie jest.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Powiem wam że w tym roku robiłem w archiwum (trzeba sobie jakoś dorabiać) i faktycznie takie nazwiska się pojawiają. Cipy i Fiuty to żadna atrakcja po kilku dniach roboty w takim archiwum bo naprawdę czesto można się na takie natknąć. Nawet wygrałem piwo bo kumpel stanoł ze spisem nazwisk i oświadczył
-"Założe się że nie znajdziesz mi Joanny Cipy w 10 sekund."
Mylił się :p

Więc serio niektórzy mają po prostu pecha.
Ale co do nazwisk na stronie nie wierze ze wszystkie są autentyczne. Pozdro

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Jak to dobrze że mam całkiem normalne nazwisko... Wiem że takie nazwiska sie zdarzają, wiem tez że kiedyś była zrobiona lista dziwnych nazwisk na jednej (chyba jednej z krakowskich) z uczelni, i muszę powiedzieć że było tego trochę. Osobiście nigdy nie naśmiewałem sie z kogoś bo miał śmieszne nazwisko jeśli znałem te osobę, owszem śmiałem sie jak widziałem w necie różne "cudaczne" nazwiska ale ludzi po nich nie osądzam. Osobiesobiscie prosiłbym moich rodziców o zmiane nazwiska gdybym sie z takim urodził, lub sam bym je zmienił po 18.

Z wyrazami szacunku. Godfather

szczurek

Menda serowa
Weteran
Cieakwe jak to było kiedys przed wiekami, bo po kimś przecierz trzeba nazwisko odziedziczyć, a ten ktos pewnie sobie takie nazwisko wymyslił i teraz ludzie cierpią ;]
Jestem ciekaw jak powstawały nazwiska te które nosimy dzisiaj...

daria

Szejn
Weteran
Ta strone podala pani z polskiego mojego brata i powiedziala, ze to sa prawdziwe nazwiska!!God ma racje, ta pani wlasnie uczyla sie na uczelni w Krakowie i polowa tych nazwisk jest wlasnie stamtad.. hehe, ale gosciu z nazwiskiem pod nr 222 pewnie jak byl "maly" nie umial powiedizec swojego nazwiska..,Bo kto np. w przedszkolu potrafi wypowiedziec takie cos heh.

Wiesz szczurek ludzie w dawnych czasach mieli nazwiska, takie w czym pracowali np. osoba pracujaca w kuzni dostawala nazwisko Kowal, wiec....Moze stad sa te nazwiska hehe...Ktos byl "dziwkarzem",a teraz ktos ma takie nazwisko po swoim dawnym, dawnym przodku, heh.

Pozdrawiam, xdx

bredpl

Member
Wszystkie nazwiska są śmnieszne w 100% i jestem tego pewien że są prawdziwe. Na świecie jest tylu ludzi i można spotkać tyle ciekawych i śmiesznych nazwisk że napewno się znajdzie takie głupie nazwiska. Osobiście nie chciałbym mieć takiego nazwiska, ludzie którzy mają te nazwiska pewnie wstydzą się ich. :lol: :p :D :( ;) :)

Jeśli chodzi o pochodzenie tych nazwisk to może kiedyś miały trochę inne znaczenie albo pochodzą z innych języków i tak jak mówił xdariax ludzie mieli nazwiska zależne od pracy. :D ;) :) B)

Pozdrawiam ;)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Tak, wiem. Ludzie dostawali tez nazwiska za swoje czyny, np szczurek wiercipięta bo non stop sie krecił. A nazwisko Cipkowski albo Fiutowska jak powstało :eek:

Kacperex

KacŚpioszek
Cipowski bo był cipa a fiutowski - bo miał ogromna lancę ;)
Normalnie nie które sa śmieszne, lecz liczyłem na coś wiecej, bardziej zakręconych. Niestety żal mi jest takich ludzi, którzy nosza takie nazwiska. Ale jak wiadomo nazwiska się nie wybiera :)

xenex

Member
Heh może i nie które rozbawią człowieka ale nie które to szczyt głupoty.
Cipowski fakt trochę smieszne ale bez przesady. Jak ten ktoś musi mieć zjechane życie, mówią na niego Cipa itp.:)P )
Ja słyszałem o czymś takim jak nazwisko Pierdziwół(można sobie wyszukać na takiej stronie gdzie się patrzy ile osób nosi nazwisko) Czy też Szatan xD .

chery

Member
Hehe ;D No zabawne nie powiem ;)
CYTAT
Cipowski bo był cipa a fiutowski - bo miał ogromna lancę wink.gif
Normalnie nie które sa śmieszne, lecz liczyłem na coś wiecej, bardziej zakręconych. Niestety żal mi jest takich ludzi, którzy nosza takie nazwiska. Ale jak wiadomo nazwiska się nie wybiera smile.gif

Co do nazwisk zwiazanych z tymi częściami ciała i nie tylko to moja siostra bawiła się kiedyś w szukanie w książce telefonicznej smiesznych nazwisk ;D Znalazła pana "Fiutka" tak brzmiało jego pełne nazwisko a jak zadzowniłą to głos w słuchawce "Fiutka słucham ?;D" miałem pompe jak o tym usłyszałem ;)
Tak poza tym to mam w szkole Magdalene Niezgode :/ Też troche przeklęte nawziko ale bywa.....
Co do Twojego posta Kac to zawsze przecież można zmienić nazwisko ;D Jak gość się nazywa Cipkowski to widać mu to odpowiada ;P

Do góry Bottom