Siema ;)

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Witam wszystkich ;) Nazywam się Szymon, mam 16 lat, szukam koleżanek i kolegów... wróć. Mam 16 lat, mieszkam kilkanaście kilometrów od Białegostoku. Moje zainteresowania to przede wszystkim:
- okultyzm (Chaos),
- RPG. Ulubionym moim systemem jest Wampir: Maskarada (ah, Ci Tremere, Gangrele Miejscy, Sabat... miodzio ;) Chciałem rzec: vitae), ale z chęcią gram też w inne systemy. Jeśli już prowadzę, to stawiam na storytelling.
- Fantastyka - wszelkiej maści, choć szczególnie podoba mi się fantasy. Krasnale ssą, elfy rlz ^^ Moimi ulubionymi książkami są Saga Wiedźmina i Trylogia Husycka Sapkowskiego (Mistrz!), poza tym ogólnie twórzczość Mastertona, Lovecrafta i Pilipiuka (Wędrowycz! :D).
- gry komputerowe: cRPG - grając w RPG i siedząc na komputerze ciężko nie grać w cRPG ;) Moimi ulubionymi są Gothic (z powszechnie nielubianą 3 na czele!) oraz seria The Elder Scrolls. Poza tym Deus Ex i wszelkie gry na silniku Infinity ;)

Motto życiowe? Tylko dwa.
"Carpe Diem"
"Beztroskich, drwiących, gwałtowników - takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika."

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Hmm Witam
Widzę, ciekawa osoba. Skoro interesujesz się grami RPG to pisz pisz przyłącz się do którejś z gildii (polecam leśników) i zagraj z nami w naszego forumowego RPGa ;] zwanego NRP. Polecam także ZŚM. Życzę miłego pisania. I radzę zapoznać się z regulaminem i go przestrzegać ;]

T

Thran

Guest
O Vasek ja cię na jakimś foro o Gothicu widziałem ale niepamiętam jakim może GK ?

Polecam ci nabić 50 Postów i zaciągnąć się do długowłosych lesiów :D

rondel

Member
Witam imiennika :D
Patrząc na twe zainteresowania myślę, że bardzo dobrze się tu zadomowisz :D

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Vas..przybył z Grev...sweeetold się ucieszy xD

Vas porządny człowiek tez miałem okazje z nim pobyć na Grev...i pograć w RPg-a

T

Thran

Guest
Aaaaaa Grev kojarzę to forum ! mam tam login jako Malak jak coś Yedduś :p ale mniejsza oto ;) witam na forum :D

Dobra sorry za spam więcej nie będę ;)

Franklin

Member
Cześć.
Z takimi zainteresowaniami to już cię lubię :)
Hmmmm... Lovecrafta mówisz? Uwielbiam jego książki:D.

Vasemir

Dzięki za gorące powitanie :)

CYTAT
Polecam ci nabić 50 Postów i zaciągnąć się do długowłosych lesiów

Fakt, hoduję długie włosy, ale do leśników, hmm... no nie wiem, czy wstąpię. Dla mnie - zbyt pokojowi :p W każdym razie do fabuły dołączę, gdy tylko będę mógł ;) Zwykle grałem demonologiem, ale tutaj być może zagram bardem czy też skrytobójcą... Się zobaczy ;]

Thran - tak, tak, sidziałem na GR, ale, khym... ostatnio zwątpiłem :p Nie jestem pewien, ale chyba widziałem Twój nick także na Galactic RPG (fRPG o Gwiezdnych Wojnach).

switek17

Member
VASEMIR! Mordo moja, renegacie ty XD Tak samo jak ja, dzieli moją dolę. No ale nic więcej nie mówię. No więc jeśli już mowa o forum, to wspaniale wybrałeś :D:D:D To może Adixa i MoGa też ściągniemy? XD Jeśli mowa o gildii, to ofc. do Leśników, bo ja też tam jestem. Hah ale niespodzianka :D:D Zaraz na GG walę do ciebie.

Thran, nie wiedziałem, że Malak to ty :D No stąd to ja oprócz ciebie i yeeda też tam dudekkssa i ASa widziałem.

Ale radocha :lol:

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
:D

Ten smiley powinien właściwie wystarczyć, ale nie... My mamy przecież cudowny regulamin Gup, który niszczy życie wielu, a szczególnie moje. Hura.

Do rzeczy.

Znamy się już jakieś 12 lat... kocich, czyli niecały rok! :eek:!!! Jest fanem Lovecrafta, choć ja jestem większym. <ha ha> Siedzieliśmy na GAll (chlip), GR, GK (?), Gup i niektórych MMORPG. ;) Jak szukacie sekty, która oczyści wasze posępne dusze - zgłoście się do Vasemira (skradł z Witchera! kradziej!) i Nauczyciela (co nie, że kreatywny nick? och, jestem boski).

Wenzelzxc

Member
Pozdro for you korzystaj mile z fora :D :D i badz dla wszytkich spoko i nie spamuj xD

Vasemir

Ok, odświeżam temat, bo kilka dni temu wróciłem i wygląda na to, że czas jakiś zostanie.

Różnice względem pierwszego posta? Hym, może mniejsze zainteresowanie okultyzmem (a właściwie: inne) oraz dojrzalsze spojrzenie na te cytaty.
Te ponad dwa lata spędziłem akurat w liceum - tak, w tym roku matura - więc zapewne się trochę zmieniłem. Cóż, może nie tyle "zmieniłem", co może raczej "rozwinąłem" w danych kierunkach. O ile wcześniej byłem wręcz wojującym ateistą, to teraz uświadomiłem sobie racje agnostycyzmu - niemniej jednak antyklerykałem pozostaję dalej :p Ale to raczej dla ludzi, którzy mnie znają i pamiętają moje krucjaty, bo z przyjemnością zauważam na forum kilka znajomych nicków.

Czego brakuje w pierwszym poście, a w pewien sposób mówi coś o człowieku:
Muzyka - wszelka wpadająca w ucho, choć sam tego określenia nie lubię. Słucham i rocka, i rapu, i metalu, i reggae, choć w różnych proporcjach. Najlepszym rozwiązaniem jest chyba zwyczajne podanie części słuchanych przeze mnie zespołów: SOAD, Żywiołak, Patkofonika, Metallica, Vavamuffin, EastWest Rockers, Hammerfall, Amon Amarth, Varttina... soundtrack z Vampires: The Masquerade - Bloodlines ;)
Zainteresowania niby opisane w wyżej, ale... niedokładnie. I ciut może się zmieniły - ulubionym cRPGiem nie jest Gothic, a raczej Planscape: Torment, choć i Gothic, i Deus Ex są tuż za nim. Uczę się teraz na profilu humanistycznym, a wybieram na studia filozoficzne na UJ, a następnie, również tam, na projektowanie gier. Poza tym, gdy jest okazja, łapię się za LARPy i wszelkiej maści PBFy... Jak już mówiłem dla EDa, który ponownie mnie tu ściągnął: wystarczy, że wspomni o nowym projekcie, a ja się nie powstrzymam.

Cedric

GołoWąs
Ok, odświeżam temat, bo kilka dni temu wróciłem i wygląda na to, że czas jakiś zostanie.

Różnice względem pierwszego posta? Hym, może mniejsze zainteresowanie okultyzmem (a właściwie: inne) oraz dojrzalsze spojrzenie na te cytaty.
Te ponad dwa lata spędziłem akurat w liceum - tak, w tym roku matura - więc zapewne się trochę zmieniłem. Cóż, może nie tyle "zmieniłem", co może raczej "rozwinąłem" w danych kierunkach. O ile wcześniej byłem wręcz wojującym ateistą, to teraz uświadomiłem sobie racje agnostycyzmu - niemniej jednak antyklerykałem pozostaję dalej :p Ale to raczej dla ludzi, którzy mnie znają i pamiętają moje krucjaty, bo z przyjemnością zauważam na forum kilka znajomych nicków.

Czego brakuje w pierwszym poście, a w pewien sposób mówi coś o człowieku:
Muzyka - wszelka wpadająca w ucho, choć sam tego określenia nie lubię. Słucham i rocka, i rapu, i metalu, i reggae, choć w różnych proporcjach. Najlepszym rozwiązaniem jest chyba zwyczajne podanie części słuchanych przeze mnie zespołów: SOAD, Żywiołak, Patkofonika, Metallica, Vavamuffin, EastWest Rockers, Hammerfall, Amon Amarth, Varttina... soundtrack z Vampires: The Masquerade - Bloodlines ;)
Zainteresowania niby opisane w wyżej, ale... niedokładnie. I ciut może się zmieniły - ulubionym cRPGiem nie jest Gothic, a raczej Planscape: Torment, choć i Gothic, i Deus Ex są tuż za nim. Uczę się teraz na profilu humanistycznym, a wybieram na studia filozoficzne na UJ, a następnie, również tam, na projektowanie gier. Poza tym, gdy jest okazja, łapię się za LARPy i wszelkiej maści PBFy... Jak już mówiłem dla EDa, który ponownie mnie tu ściągnął: wystarczy, że wspomni o nowym projekcie, a ja się nie powstrzymam.

Witamy ponownie!

Co do projektowania gier i Larpów

Projektowanie gier:
Ale pod jakim względem ?
3D,2D ,Języki programowania ,układanie fabuły ,concept arty?A może wszystko razem?
Ja zajmuję się grafiką 3D i 2D ,i jak na razie tworzę moda do Gothica ,a później może własną grę.
Niestety w pojedynkę nic nie zawojuję , a i pomysłów czasem brak .
Więc mam pytanie ,wspomógłbyś mnie ?
Wnioskując po twoich rozbudowanych postach i KP widać iż się doc tego świetnie nadajesz.
Czekam na odpowiedź.

LARP : Na jakie jeździsz?Ja w zeszłym roku zacząłem i wybrałem sie na Silberberg.
Było nawet fajnie .
Ale może ty masz jakieś lepsze, godne polecenia Larpy?
Zbyt wiele kasy nie miałem więc wyszyłem sobie taki strój
24.jpg

Sekta rządzi :trollface:

Pozdrawiam ,Ced

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Tak się zastanawiam tylko co cię Vas skłoniło tak nagle?

Czyżby system RPG? Na revolution szalałeś

Vasemir

Projektowanie gier:
Ale pod jakim względem ?
3D,2D ,Języki programowania ,układanie fabuły ,concept arty?A może wszystko razem?

Projektowanie, a nie programowanie ;) Fabuła, mechanika "na sucho", questy, system gry, same założenia rozgrywki... Właśnie o założenia, projekty lokacji i fabułę bardziej chodzi niż o konkretną pracę na silniku gry.
No i tu też leży odpowiedź na pytanie: pomóc mógłbym, ale raczej nie w postaci programowania.

LARP : Na jakie jeździsz?Ja w zeszłym roku zacząłem i wybrałem sie na Silberberg.
Było nawet fajnie .
Ale może ty masz jakieś lepsze, godne polecenia Larpy?
Zbyt wiele kasy nie miałem więc wyszyłem sobie taki strój

Spoko, ja nie miałem kasy nawet, by pojechać na jakikolwiek "duży", kilkudniowy. Gram raczej lokalnie - mamy grupę ludzi, która się tym zajmuje i od czasu do czasu rozegramy coś - a to w klimacie WoDa, a to klasyczne fantasy, a to klimat Fallouta z ASG w rękach :p

Tak się zastanawiam tylko co cię Vas skłoniło tak nagle?
Czyżby system RPG? Na revolution szalałeś

ED mnie skłonił. A co do samej rozgrywki, to skłoniła mnie rezygnacja z questów z wyborem typu A/B/C, a przynajmniej wprowadzenie nowego rodzaju rozgrywki.
No i GR wprawdzie nie żyje, ale sentyment do gothicowych for pozostał :p

Cedric

GołoWąs
Projektowanie, a nie programowanie ;) Fabuła, mechanika "na sucho", questy, system gry, same założenia rozgrywki... Właśnie o założenia, projekty lokacji i fabułę bardziej chodzi niż o konkretną pracę na silniku gry.
No i tu też leży odpowiedź na pytanie: pomóc mógłbym, ale raczej nie w postaci programowania.
Mi właśnie chodziło o pomysły ,questy ,fabułę no i może concept arty jeśli dobrze rysujesz ,żeby pomysł w miare zobrazowac :cool:
Od programowania ,websajtu mam już ludzi ,tylko brakuje mi fabularzysty

Do góry Bottom