Shoutbox

Status
Zamknięty.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Słyszy się głosy na temat zmniejszenia liczby postów, która pozwala na dostęp do sb. Wiemy po co została ona wprowadzona. Myślę jednak, że zagrożenie już minęło i można by zmniejszyć ta liczbę do... powiedzmy 20 - 25 postów? Może by nam odżyło sb, a i nowi chętniej by tu wpadali.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
25 to zdecydowanie za mało.
50... ewentualnie, ale i to się da nabić w jeden dzień..

Jeśli komuś naprawdę zależy na SB (co za tym idzie, integracji ze starszymi userami), to nie ucieknie z forum po 2 dniach jak to bywa w przypadku ~90% nowych użytkowników.

Z tego co mi wiadomo to obecnie jest próg 80 postów i taki pewnie pozostanie, no chyba że Kacp będzie miał bardzo dobry dzień i zmniejszy (w co wątpię :) ).

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Your idea has been...
denied1oo9lk7.png

80 to minimum. Basta (...rd) ;p

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Dobrze! Zgadzam się 80 postów to odpowiedni próg - moim zdaniem nie wysoki lecz w sam raz... W dodatku o takiego ciekawego może Ci powiedzieć gościu którego jedynym problemem jest to że jego ranga to wciąż handlarz xD

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
A co ma ilość postów do czyjegoś intelektu, ciekawej osobowości? Poza tym sb to mały magnez, który przyciąga na forum. W gadkach na shoucie szybciej nowy się asymiluje. Wciąga się w towarzystwo, co ma duże znaczenie. Potem narzekacie, że 90% odchodzi. Może zmniejszenie progu choć trochę pomoże.

daria

Szejn
Weteran
W przeciwieństwie do reszty, ja zgadzam się z Rangizem... Jak już mówił, nowi się bardziej z nami poznają, a jak już poznają kogoś dobrze, to na forum zaglądać będą codziennie. Można by zmienić te ograniczenie, choćby na jakiś czas, dla sprawdzenia konsekwencji. Takie moje zdanie...

Kacperex

KacŚpioszek
Kiedyś portal był bez SB i się żyło, i jego brak nie był katastrofą. Sb to tylko miły dodatek do pogadania, a ktoś kto ma mało postów nie jest skory do konwersacji. Goście jak mieli dostęp od 5 postów to wpadali rzucali luźną myśl, bądź probelm i znikali. Nie zauważyłem większego ruchu w SB kiedy to mogli w nim pisac od razu. Przykro mi, ale pozostaje próg 80 postów.
80 postów to bardzo mało i jak ktoś chce może to nabić w kilka dni ( rzeczowo!) .

Elessar

Inkwizytor
Weteran
W zasadzie 80 postów to z jednej strony mało, a z drugiej dużo. Dla Kacpiego to prawie nic, ale dla nowego to dość sporo. A tak w ogóle, to czy oni chociaż wiedzą o istnieniu SB ? Chyba nie, a to mogłoby ich tu choc trochę zatrzymać.

Pozdrawiam

@down
Właśnie o to mi chodziło. Mało który nowy czyta regulamin ;/

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Jeśli czytają regulamin (a jak znam życie, mało kto do niego zagląda) to wiedzą, że na forum jest shoutbox.
Cóż, osobiście byłbym za zmniejszeniem progu do 40-50 postów, ale skoro Kacpi twierdzi że nie ma sensu go obniżać, to niech zostanie tak jak jest - jak ktoś będzie chciał dłużej zostać na forum to i tak zostanie. myślę, że shoutbox nie jest aż tak atrakcyjny, żeby nagle dzięki niemu zwaliły się do nas tłumy nowych userów.

Pozrdawiam

szczurek

Menda serowa
Weteran
Jeśli nie czytają regulaminu to raczej im nie zależy na tym żeby zostać na dłużej a już na pewno na mądrym pisaniu ;]
Tak więc 80 jest dobrym progiem ( chociaz wciąz niskim ).

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ja też nie czytałem regulaminu na początku..no bo kto czyta regulamin xD..
pierwszy raz przeczytałem go, gdy go modyfikowałem jako admin xD

Kacpi nie zmieni....i w sumie dobrze.....przynajmniej mamy znanych porypańców, a nie jakieś cewki moczowe z La ondy

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie czytałeś bo jesli dobrze pamietam na początku nie zależalo ci na tym żeby tu siedzieć. Po prostu wpadłeś zobaczyć jak jest.
Jeśli komus od początku zależy to się ogarnie, nie ma co się bać.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Dokładnie. Jak dobije do 80 postow to zobaczy ze jest shout i zostanie. Bo szczerze panowie przynajcie sie sami przed soba kto przeczytal regulamin przy rejestracji? Hę? Moze ze dwie trzy osoby. Sam go przeczytałem z roku temu, zeby wszystko dokladnie juz wiedziec. A zobaczcie jak dlugo tu siedze juz.

Co do samego sedna sprawy to musze wam powiedziec ze chyba juz zapomnieliscie jak to jest kiedy na sb wbija sie jakis troll i spamuje cały czas. Administracja nie moze caly czas siedziec na forum zeby ich usuwac. Dlatego 80 postow to calkiem niezly filtr na takich imbecylu co to potrafia napisac "chuj dupa kurwa cipa" i myślą ze sa fajni.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom