Sexting

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Młodzież masowo uprawia sexting
Tak w każdym razie wynika z raportu, przygotowanego przez agencję Associated Press oraz MTV. Czym dokładnie jest sexting? To zjawisko, polegające na wysyłaniu swoich nagich zdjęć zrobionych zwykle przy pomocy telefonu komórkowego. Z raportu dowiadujemy się, że młodzi mężczyźni uważają, że jest to sexy, zaś młode kobiety - że to zdzirowate (ale ok. 30% z nich i tak to robi).

O wynikach badania napisał właśnie serwis Cellular News. Autorzy raportu opracowali go na podstawie ankiet, wypełnionych przez blisko 1 250 osób w wieku 14-24 lata. Okazało się, że ok. 30% respondentów przyznało, iż zdarzyło im się wysłać komuś swoją nagą fotkę (przy czym skłonni do tego byli raczej starsi ankietowani). Dodajmy, iż 50% respondentów uważa takie praktyki za niebezpieczne, a drugie tyle nie widzi w nich nic złego.

Co ciekawe, ok. 14% osób podejrzewało, że zdjęcia, które komuś wysłali, mogły być potem przesyłane lub pokazywane osobom trzecim. Podejrzenia te są zresztą dość trafne - bo 17% odbiorców takich wiadomości faktycznie przyznało, że przekazali dalej czyjeś nieprzyzwoite zdjęcia.

Większość ankietowanych chłopców uważała, że wysyłanie komuś swoich aktów jest bardzo sexy. Dziewczyny patrzą na to nieco bardziej sceptycznie - ich zdaniem, takie zachowanie jest nieco zdzirowate... Co jednak nie przeszkadza znacznej części z nich w wysyłaniu takich zdjęć.

Spotkaliście się z takim zjawiskiem ?
Uważacie, że to normalne czy może jednak nie?

Osobiście spotkałem się z sextingiem, ale nie w moim wykonaniu :p. Mnie to nie kręci...jednak można uznać, że to dość zakręcony sposób na prezentację swojej osoby.
Wydaje mi się, że jak ktoś jest w parze i wysyła to między sobą to jeszcze ujdzie, ale jak ktoś robi to bez zahamowania i potem oglądają to osoby trzecie to już jest jakiś problem. Ludzie mają rożne wiksy..to można zaliczyć zapewne do kolejnej.
Wypowiedzcie się...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Sprawa każdego z osobna. Chce pokazywać swe nagie 4 litery, jego wola. Tylko niech MA CO pokazać, a nie jakieś pasztety, ble. Potem po nocach się czortostwo śni.

Sam się z tym nie spotkałem, chociaż... pewna osoba mi to proponowała, tyle, że ja miałem pierwszy wysłać swoje. Frajera niech szuka gdzie indziej ^^.

Co o tym sądzę? Mam to gdzieś, póki mi z tym nie wchodzą w życie, a że z założenia jest to raczej sprawa, która istnieje w określonych, małym gronach, to nie obawiam się eskalacji tego na taką skalę, by ktoś niezainteresowany musiałby to "oglądać.

Dziewczyny patrzą na to nieco bardziej sceptycznie - ich zdaniem, takie zachowanie jest nieco zdzirowate... Co jednak nie przeszkadza znacznej części z nich w wysyłaniu takich zdjęć.

Kolejny dowód na to, że kobitki tak samo są zboczone (jak nie bardziej) jak mężczyźni, tyle, że nie chcą wyjść na kurfy. Pozorami jednak tego się nie zmieni ^^.

Fahrenheit

Pimpu?
Nie no, ja to zjawisko kojarzę jedynie z demotów xD Jak są jakieś o n-k lub fotce - "daję nagie fotki za doładowania", dużo jest takich xD Rangiz, masz rację, dziewczyny też są zboczone, często są nawet bardziej zainteresowane seksem od mężczyzn, ale udają cnotki XD

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Cóż, czasem bywało tak, iż spotykałem się z tym ''zjawiskiem''. Najczęściej można się z nim spotkać wchodząc na czat interii i pokoju dla nastolatków ;]. Przyznam iż przez to mam uraz z dzieciństwa :)P)
Wiele nastolatek i nie tylko rozsyła swoje nagie fotki bezinteresownie. No i powiedzmy jakiś koleś po dwudziestce zapisze sobie takie fotki na kompie, wpadnie policja, oskarży go o pedofilię...
Ja tam nigdy swoich fotek nagich nie wysyłałem nikomu, ani też sobie nie robiłem, żeby nie było xD.
Ale takie są dzisiejsze czasy, teraz można się z tym spotkać niemalże na każdym kroku..

Blair

Członek #RN
VIP
Jasne, spotkałem się wiele razy z tym zjawiskiem, a nawet dalej się spotykam. Znam nawet dobrze takie osobniki, które wymieniają się bądź częściej rozsyłają jednostronnie swoje nagie zdjęcia. Jednakże myślę, że więcej jest kobiet/dziewczyn robiących takie rzeczy. Jestem nawet w posiadaniu dwóch takich zdjęć od koleżanek (w prawdzie nie traktuje ich poważnie), które przesłały mi takie zdjęcia przypuszczam, że bez jakiegokolwiek namysły. Wiem, że robią to często i nie jestem pierwszą osobą, którą uraczyły takim oto prezentem.
Chciałbym się spytam ich dlaczego takie rzeczy robią, jednak kiedy zobaczyłem je częściowo nago to trudno mi mówić o tym z nimi bo się po prostu wstydzę (a nie jestem nie śmiały) ;D

Ogólnie uważam to za zboczenie i brak poszanowania własnej wartości. Ja na pewne nie będę tego robił.

Jedi

Caporegime
VIP
Osobiście spotkałem się z sextingiem, ale nie w moim wykonaniu

...taaa jasne :D

Ogólnie to rzecz jest bardzo często spotykana, tylko nigdy nie wiesz czy ludzie którzy dają takie zdjęcie są na nim realnie, najczęściej jest tak, że jakis beton daje zdjęcie z internetu i liczy, że jakaś super "horny 16" laska da mu swoje zdjęcia, szczerze mówiac to zjawisko jest dla mnie bardzo trywialne i moim zdaniem można to porównać do tego co np. pokazują w niemieckim czasopiśmie Bravo (jest polski odpowiednik), na środku zamiast plakatu Tokio Hotel albo Ashanti (jak to jest w polsce) pokazuje sie typka z fujarą na wierzchu i nagą dziewczynę. Ogólnie internet to lipna sprawa dla ludzi którzy nie umieją się nim posługiwać, bo nie zapominajmy, że rzeczy jakie się umieszcza w internecie najczęściej nigdy nie znikną bo jak ty zamiescisz zdjęcie, to nie możesz wykluczyć tego, że ktoś sobie je weźmie i zamieści gdzieś indziej.

Ten "problem" bo inaczej nie można tego nazwac moim zdaniem najczęściej dotyka nastolatków którzy w jakis sposób próbują odkrywać swoją seksualność, szkoda, że tradycyjne metody są dla nich za trudne :)

Pozdro Jedi

Do góry Bottom