Młodzież masowo uprawia sexting
Spotkaliście się z takim zjawiskiem ?
Uważacie, że to normalne czy może jednak nie?
Osobiście spotkałem się z sextingiem, ale nie w moim wykonaniu . Mnie to nie kręci...jednak można uznać, że to dość zakręcony sposób na prezentację swojej osoby.
Wydaje mi się, że jak ktoś jest w parze i wysyła to między sobą to jeszcze ujdzie, ale jak ktoś robi to bez zahamowania i potem oglądają to osoby trzecie to już jest jakiś problem. Ludzie mają rożne wiksy..to można zaliczyć zapewne do kolejnej.
Wypowiedzcie się...
Tak w każdym razie wynika z raportu, przygotowanego przez agencję Associated Press oraz MTV. Czym dokładnie jest sexting? To zjawisko, polegające na wysyłaniu swoich nagich zdjęć zrobionych zwykle przy pomocy telefonu komórkowego. Z raportu dowiadujemy się, że młodzi mężczyźni uważają, że jest to sexy, zaś młode kobiety - że to zdzirowate (ale ok. 30% z nich i tak to robi).
O wynikach badania napisał właśnie serwis Cellular News. Autorzy raportu opracowali go na podstawie ankiet, wypełnionych przez blisko 1 250 osób w wieku 14-24 lata. Okazało się, że ok. 30% respondentów przyznało, iż zdarzyło im się wysłać komuś swoją nagą fotkę (przy czym skłonni do tego byli raczej starsi ankietowani). Dodajmy, iż 50% respondentów uważa takie praktyki za niebezpieczne, a drugie tyle nie widzi w nich nic złego.
Co ciekawe, ok. 14% osób podejrzewało, że zdjęcia, które komuś wysłali, mogły być potem przesyłane lub pokazywane osobom trzecim. Podejrzenia te są zresztą dość trafne - bo 17% odbiorców takich wiadomości faktycznie przyznało, że przekazali dalej czyjeś nieprzyzwoite zdjęcia.
Większość ankietowanych chłopców uważała, że wysyłanie komuś swoich aktów jest bardzo sexy. Dziewczyny patrzą na to nieco bardziej sceptycznie - ich zdaniem, takie zachowanie jest nieco zdzirowate... Co jednak nie przeszkadza znacznej części z nich w wysyłaniu takich zdjęć.
Spotkaliście się z takim zjawiskiem ?
Uważacie, że to normalne czy może jednak nie?
Osobiście spotkałem się z sextingiem, ale nie w moim wykonaniu . Mnie to nie kręci...jednak można uznać, że to dość zakręcony sposób na prezentację swojej osoby.
Wydaje mi się, że jak ktoś jest w parze i wysyła to między sobą to jeszcze ujdzie, ale jak ktoś robi to bez zahamowania i potem oglądają to osoby trzecie to już jest jakiś problem. Ludzie mają rożne wiksy..to można zaliczyć zapewne do kolejnej.
Wypowiedzcie się...