Seria Problemów. Pomocy!

Status
Zamknięty.

Bania23

New Member
Jesteście moją ostatnią deską ratunku. Cały dzień szperam po necie w poszukiwaniu rozwiązania problemu i nic.. Ale do rzeczy:

Mam problem z odpaleniem Gothic 3. Posiadam oryginalną wersję gry. Mój komp na 100% nie jest zbyt słaby aby grę obsłużyć ale mimo to nieustannie zmagam się z serią problemów.. Zaczęło się po instalacji gdy gra domagała się ode mnie płyty podczas gdy była ona na miejscu (w czytniku). Problem chyba dość popularny bo rozwiązanie znalazłem w moment(instalacja patcha 1.6). Gra śmigała jak marzenie całe 15 min. po czym wyskoczył błąd pamiętam, że traktował on o "genome gaming system". Rozwiązaniem tego miał okazać się crack do patcha. Cracku oznaczonego nazwą "crack do wersji PL 1.6" nie znalazłem(był gdzieś ale płatny download) i ostatecznie zainstalowałem "crack gothic3". Fakt faktem "błąd genome(...)" zniknął po czym pojawił się następny "nie znaleziono wejścia procedury "jakaś szalona nazwa" w biblotece SharedBase.dll. Po czasochłonnych poszukiwaniach dowiedziałem się, że rozwiązaniem może być podmienienie pliku SharedBase.dll. na ściągnięty z neta. Tak też zrobiłem i jedyny efekt jaki osiągnąłem to wyskoczenie blizniaczego błedu. Różni się tylko "tą szaloną nazwą"....już nie wyrabiam...kilka lat czekałem na możliwość zagrania w 3 część mojej ulubionej serii po czym zamiast rozrywki dostaje(przypominam-ORYGINAŁ-k**wa) możliwość zmierzenia mojej cierpliwości i zacięcia. Tak więc stawiam przed gronem ekspertów(jakim bez wątpienia jest ów portal-wszak zrzesza maniaków serii) następujące pytania:

1. Jak poradzić sobie z błędem odnośnie sharedbase.dll.?
2. Ile jeszcze błędów muszę pokonać? (zakładając, że w końcu tam rade obecnemu)
3. Czy naprawdę twórcy nie wydali do tej pory żadnej konkretnej łatki usuwającej WSZYSTKIE problemy?
4. Czy problem z którym się zmagam może mieć związek z nieodpowiednim crackiem?
5. Czy to możliwe, iż ściągnąłem po prostu nieodpowiedni plik sharedbase.dll? Jeżeli tak to proszę o linka z plikiem odpowiednim(śmigającym w 100%)
6. Czy w trakcie gry zachodzą jakieś nieścisłości(powiedzmy niemożliwość wykonania zadania) którymi powinienem zainteresować się już teraz? I jeżeli tak to jak sobie z nimi poradzić?

To wszystko. Naprawdę bardzo proszę o pomoc. Nie wyobrażam sobie, że zakupiłem kompa dla gry która może mi nigdy nie odpalić....Jeszcze raz proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Spróbuj zainstalować najnowszego patcha (z tego co wiem, jest to łatka oznaczona numerem 1.73) może to pomoże.
Masz najnowszego dx'a i sterowniki do karty graficznej?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Sugeruje
a) odinstalować gothica i wyczyścić rejestr ze starych wpisów/moje dokumenty też.
B) Zassać najnowszy patch 1.73 i dograć do nowo zainstalowanego G3
c) Zainstalować najnowszy NET Framework
d) zainstalować Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package
e) Zaktualizować sterowniki do karty graficznej
f) Zwiększyć ilość pamięci wirtualnej.
g) Zaktualizować Direxcta do najnowszej poprawki w zależności od tego jaki obsługuje twój komp.

dopiero potem odpalić G3.
jeśli to nie pomoże będziemy działać dalej.
Najlepiej jakbyś podał konfiguracje swojego sprzętu.
Przed odpaleniem gry wyłącz wszystkie zbędne procesy pracujące w tle.

Bania23

New Member
Witam

Sorry, że dopiero teraz odpisuję ale gra wciągnęła mnie bez reszty ;). Udało się oczywiście. Patch 1.73 usunął wszystkie problemy. Oczywiście po uprzedniej reinstalce. Dzięki za pomoc.

PS. Mimo wszystko to przerażające z punktu widzenia legalnego użytkownika. No bo kiedy wyszedł ten ostatni patch? Ile czasu konsument musiał poświęcić zanim odpaliło? Masakra jakaś...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
NO cóż ja grałem w niespatchowaną wersję GOthica i udało się go odpalić po całym dniu walki z wszelkimi babolami ^^
Wystarczy trochę cierpliwości i wytrwałości, ale faktycznie dla szaraka temat nie do przeskoczenia. Zdecydowanie produkt nie powinien mieć takich niedoróbek.

sir_RobeN

Bossu Kokssu
VIP
Gra nie wymaga żadnych Cracków.
Wersja 1.6 nie ma już zabezpieczenia, zatem tym bardziej nie wiem po co crack, do odbezpieczonej gry...

Po pierwsze: zainstaluj patch 1.73. Możesz go pobrać ze strony: http://www.g3cpt.eu/download/5
Po drugie: wklej tutaj raport DxDiag - informacje o jego przygotowaniu możesz znaleźć tu: http://www.cdprojekt.pl/www/pomoc/tutorial_dd_01.html
Po trzecie: napisz jakie masz oprogramowanie antywirusowe

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom