CYTAT
Czyli jeśli np chciałbym zrobić postać łowcy smoków opartą na zręczności czyli z mieczem mistrzowskim potem np ze szponem Beliara jednoręcznym do tego łuk jakiś porządny, skradanie i postać oparta o alchemię i kradzież coś jak typowy assasin to jest to postać, którą dałbym radę grać i przejść grę?
Myślę, że byłaby to dobra postać. Ale nie zmieniałbym miecza mistrzowskiego na szpon Beliara - no, chyba że osiągnąłbym bardzo duży poziom. Jak dla mnie szpon beliara to lekki niewypał (jedyny bajer to błyskawice, a żeby osiągnął dobre obrażenia trzeba się trochę namęczyć).
CYTAT
I jak to jest w końcu z obrażeniami czy w broniach wymagających dodaje się nadal siła czy już zręczność?
Nie jestem do końca pewien, ale chyba zręczność jest potrzebna po to, żeby broni używać, a siła do lepszego uderzenia. Ale mogę się mylić, jak coś to niech ktoś mnie poprawi.
CYTAT
I takie pytanko, znalazłem w jednej wieży ognisty łuk i z 20 strzał ognistych. Czy da się gdzieś znaleźć więcej tych strzał?
Niestety nie.
CYTAT
Czy Constantino uczy jakichś dobrych recept? Pytam bo nie wiem czy zostać jego czeladnikiem czy do Bospera isć.
Z tego co mi wiadomo to Constantino uczy tego, czego każdy inny alchemik.
Jeśli chodzi o czeladnika to mam dla Ciebie radę - idź do Harada. W NK można zarobić na tym chore pieniądze. Ja raz kułem bronie całą (gothicową) noc a rano sprzedałem je Haradowi. Z tego co pamiętam, to wyciągnąłem z tego jakieś 44 tys. sztuk złota.