Sędzia

Status
Zamknięty.

Sługa Kruka

Member
Hej! Na wstępie powiem, że temat może się wydać nieco bezsensowny, ale ja lubię znać zdania innych na różne tematy. Przeszedłem (po raz kolejny) grę Najemnikiem/Łowcą Smoków. Na polecenie Lee udałem się do sędziego, a ten zlecił mi zadanie, polegające na wykradnięciu Świętego Młota Magów Ognia. Poszło łatwo i dostałem kolejnego questa. Sędzia nakazał mi ścigać zbiegłych więźniów i zabić ich przywódcę, Morgaharda. Pan w żółtej szacie (sędzia) powiedział coś takiego:
"Te sucze syny uciekły z więzienia (...). Udali się w stronę nowej wieży Xardasa."
Skąd sędzia wie, że tam mieszka Xardas, skąd wie w ogóle o Xardasie i skąd wie, że jest to nowa wieża? Czyżby wcześniej znał nekromantę?
Pozdro!

Lord Viqux

Member
heh.. bystry jesteś
smile.gif
takie dopatrzenie, nieźle.
ale jak sam powiedziałes temat jest bezsensu
biggrin.gif

ale moim zdaniem jest to po prostu kolejne nie dopatrzenie ziomów z PB.. Myślę, że oni chcieli ułatwić grę, żeby nie było wątpliwości gdzie ich szukać... a przegapili bardzo głupią pomyłkę
biggrin.gif

no bo raczej nie widzę innej możliwości...
smile.gif
jak jest tyle dialogów, questów itp., to sie nie da wszystkiego dopilnować, no taka prawda.

pozdrawiam

Mordimer

Member
Heh, kolejny bystry gracz G2.
smile.gif
Napewno jest to, tak jak napisał Lord Viqux, niedopatrzenie twórców. Nie wierze, żeby to było jakieś celowe działanie. Wystarczy tylko uważnie słuchać i czytać rozmowy, oraz opisy niektórych questów i znajdziemy więcej takich kruczków.
smile.gif

Pozdro

Boba Fett

Member
Sędzia mógbły np. mówić: ,,Udali się w stronę tej dziwnej wieży, która stoi na wzgórzu od niedawna". Czy coś w tym stylu...

Ale dziwne, że Sędzia nie pamięta nas.
Przecież to on nam czytał to coś, zanim nas wrzucono do Górniczej Doliny. Byliśmy ostatnim więźniem, jakiemu czytał ten list. Mogliby z tym jakiś quest zrobić czy cóś. Ale cóż, szkoda. Lubię takie ciekawostki, nawet nie wiedziałem, że on daje takie questy.

Policzmy... można odprowadzić Diega do rpzełęczy, tera zadania od sędziego... coś jeszcze fajnego żeście odnaleźli w grze? xD

Boba Fett

Transaction to End...

Azgalor

Member
LOL, że wam się chce zwracać uwagę na takie rzeczy, ale chwali się to, chwali:)
Jakbym miał założyć, że to nie jest niedopatrzenie ze strony PB a CELOWE I ZAMIERZONE DOSKONAŁE WPLECENIE KOLEJNEGO TAJEMNICZEGO WĄTKA DO JAKŻE TAJEMNEJ PRZYGODY, DZIĘKI KTÓREMU FANI BĘDĄ MIELI O CZYM DYSKUTOWAĆ, to stwierdziłbym, że sędzia jest wybrańcem Beliara(a co nie możę?!) tyle tylko że sie wstydzi do tego przyznać, bo to troche obciach. Ostatecznie może to być stary ziom Xardasa z lat młodzieńczych, kiedy to jeszcze jarali ziele, bawili się w piromanów i ganiali za owcami w jakimś klasztorze magów ognia, bo jak wszyscy wiedza w klasztorze to sami panowie, więc....
smile.gif

doctor

Wariat
Weteran
uuu stary...

a co PB mieli zrobic? chcialbys szukac tego kolesia po calej mapie?
laugh.gif
musieli to jakos zaznaczyc dokladnie, zeby nawet cienkie bolki w gothicu znalazly to miejsce ...
laugh.gif

i czym tu sie dziwic ???
laugh.gif

;D

Megarion

El Presidente
No to ja dorzucę jeszcze jedną teorię spiskową
unsure.gif

Może autorzy naszego spolszczenia po prostu zmienili z oryginalnej niemieckiej "wieży nekromanty" ew. "dziwnej wieży" wieżę Xardasa? Nie znam co prawda niemieckiej wersji, ale jakoś mnie naszło
biggrin.gif
.

Sługa Kruka

Member
Co do tego czy siędzia mógł sformuować swoje zdanie inaczej: oczywiście, że mógł. Gdyby np. powiedział: "Uciekli przez wschodnią/zachodnią bramę miasta i pobiegli ścieżką w górę." (czy coś w tym stylu). Wtedy gracz zostałby lekko naprowadzony na trop, ale nie do końca. Odnalezienie uciekinierów byłoby wtedy trudniejsze, co niektórzy gracze lubią. Teraz mały offtop: Morgaharda i tak nie ma w tej jaskini, jest na farmie Onara, obok Corda. Ja tam od razu się udałem
biggrin.gif
.

Kolega Xardasa

New Member
Ale po co twórcy mieliby wybierać wieżę Xardasa co? Sam jak przechodzę to widzę kilka pustych obozowisk... Dlaczego tam ich nie umieścili tylko pod wieżą Xardasa? A tak wracając do Sędzi... Może miał jakieś kontakty z Xardasam w Gothic 1? Bo jak nas wrzucał do Koloni w jedynce to był ubrany jak sędzia, a w klasztorze dowiadujemy się, że Pyrokar nas wrzucił... To dla mnie troche dziwne (naprawdę
tongue.gif
).

Gelo

Member
Pewnie powiecie że się przechwalam ale sam też to zauważyłem. Według mnie to jest kolejny chwyt PB żebyśmy mieli o czym dyskutować
wink.gif
.
Tak poza tym to sędzia na początku mówi "czy ja cię skądś nie znam?".
pozdro dla wszystkich dociekliwych i szukających dziury w całym
tongue.gif

Kolega Xardasa

New Member
No właśnie "czy ja cię skądś nie znam" hmmm... No oczywiście, że zna! Chyba grałeś w Gothic 1 nie? Jak oglądałeś ten filmik ja Bezia wrzucali do koloni to on właśnie tam był, troche się z nim posprzeczał na słówka i witaj Kolonio
tongue.gif
.

Orkrist

New Member
Ehh czy wielka wieża (na wysokich texturach widac ja z daleka) musi byc tajemnica, napewno wiele ważnych osob dowiedziało sie kto w mniej mieszka Lord Hagen, Andre, sedzia. By zabrac Jorgena na statek musimy zabic demony z tej wiezy, Pyrokar wie ze Xardas jest jej włascicielem.

Mogloby sie to wydawac dziwne jesli by mowiono o tym w 1 rozdziale, a zadania o sedzi to chyba 3 rozdział.

QUOTE w klasztorze dowiadujemy się, że Pyrokar nas wrzucił... To dla mnie troche dziwne (naprawdę tongue.gif ).

Pyrokar nas nie wyrzucił, tylko to on przybiegł w ostatniej chwili i wreczyl na list do Xardasa/Magów Ognia

Kolega Xardasa

New Member
A no faktycznie sorka za tą wielka pomyłkę.

rolleyes.gif
tylko, że ja chciałbym znać całą histe od początku, jeszcze przed wrzuceniem Bezimiennego do Kolonii.

Boba Fett

Member
QUOTE No właśnie "czy ja cię skądś nie znam" hmmm... No oczywiście, że zna! Chyba grałeś w Gothic 1 nie? Jak oglądałeś ten filmik ja Bezia wrzucali do koloni to on właśnie tam był, troche się z nim posprzeczał na słówka i witaj Kolonio  . 

QUOTE Ale dziwne, że Sędzia nie pamięta nas.
Przecież to on nam czytał to coś, zanim nas wrzucono do Górniczej Doliny. Byliśmy ostatnim więźniem, jakiemu czytał ten list. Mogliby z tym jakiś quest zrobić czy cóś. Ale cóż, szkoda. Lubię takie ciekawostki, nawet nie wiedziałem, że on daje takie questy.

Policzmy... można odprowadzić Diega do rpzełęczy, tera zadania od sędziego... coś jeszcze fajnego żeście odnaleźli w grze? xD

Boba Fett

Transaction to End...

Kur*a (tylko takie słowo mogę teraz powiedzieć), mnie normalnie biała gorączka już bieże. Albo nie czytasz wszystkich postów innych ludzi, albo zależy Ci tylko na nabiciu tego jednego posta.

Dalej, najlepiej już zamknąć temat, bo wszystko raczej zostało wyjaśnione. Ludzie gadają to samo (np. ,,mogłby mówić ,,dziwna wieża" zamiast ,,Wieża Xardasa", tak by bylo lepiej nie?" - kilka razy o takiej samej treści był post). Po kiego? Nie wnosicie nic do tematu, ale aż prosicie się, żeby dostać ostrzeżenie.
Po prostu w tym temacie zostają już nabijane posty, nic po za tym, bo WSZYSTKO raczej zostało wyjaśnione.

Ps. Chciałem napisać na gg Kacperexowi, żeby zamknął ten temat i dał moją dopiskę w ostatnim poście, ale teraz, gdy jego nie ma, a zobaczyłem TE posty, to muszę zaapelować do moderatorów.

Boba Fett

Transaction to End...

Sługa Kruka

Member
W pewnej kwestii zgadzam się z Fett'em (tak się pisze?). Temat można zamknąć, bo faktycznie nie ma nic nowego. Z drugiej jednak strony mam pewne "ale". Skoro chcesz już powiedzieć moderatorom to chociaż popatrz uważnie, kto powtarza czyje posty, ok? Żeby nie było potem tak, że np. ja lub ktoś inny, "niewinny" dostanie warna.

"...bo WSZYSTKO raczej zostało wyjaśnione..."
Gothic jest grą, w której wielu rzeczy nie da się wyjaśnić, radziłbym pamiętać o tym i nie dawać takich zdań
dry.gif
.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom