Runy

Status
Zamknięty.

arkozwoli

Member
gdzie mozna zdobyc puste runy? jedna mialem z proby ognia z tej jaskini potem jedna dal mi parlan ale juz se zrobilem runa i nie mam teraz zadnej pustej
wiecie gdzie mozna zdobyc lub kupic pusta rune?? dziex (z gory)

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Nie jestem pewien, ale idź do Goraxa. On handluje różnym towarem i chyba będzie miał pustą runę.. Jednak nie wiem w którym rozdziale.. Ale spróbuj..

Znalazłem też coś w google:
CYTAT
1) jedna z prób przed awansem z Nowicjusza na Maga; zlecona przez Pyrokara; znajdujemy pustą runę w jaskini na północnym wschodzie i usypiamy Agona,
2) zadanie od kupca Lutero, by przynieść mu kieł Zębacza. Po jego realizacji (w Górniczej Dolinie) dostajemy klucz od skrzyni w jaskini pod mostem prowadzącym do Tawerny, a Mag znajduje w środku pustą runę,
3) zadanie od kupca Fernando - trzeba mu opowiedzieć, co się dzieje w kopalniach Górniczej Doliny. Po powrocie z kopalni w III rozdziale i rozmowie z Fernando Mag dostaje w nagrodę pustą runę,
4) zadanie od Kervo siedzącego w jaskini w pobliżu zamrożonych terenów Górniczej Doliny. Po wybiciu potworów wokół jaskini Mag dostaje w nagrodę pustą runę,
5) zadanie od Talbina w Górniczej Dolinie; trzeba odnaleźć Engroma i skórę topielca; po realizacji zadania Mag otrzymuje pustą runę.

Pozdrawiam.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Dodatkowo można znaleźć pustą runę w starej wieży Xardasa w Górniczej Dolinie (na stole), u Miltena po spotkaniu go w zamku, w tajnej bibliotece klasztornej na stole. Poza tym dostajemy jedną od Parlana po awansie do poziomu Maga. Puste runy można także kupić u niektórych postaci:
- Lutero – jedną w rozdziale V,
- Gorax – dwie w rozdziale II, jedną w III i jedną w V (uwaga: ich dostępność zależy od rodzaju postaci bohatera),br> - Milten – jedną w rozdziale VI.
Puste runy kosztują 100 sztuk złota.

A tego czemu nie dodałeś AS :)?

Najemnik@

Member
No i jeszcze mozna kupic u Engora w gorniczej dolinie (tego co jest odpowiedzialny ze zarcie ;p)

arkozwoli

Member
a gdzie moge zdobyc runy teleportacyjne i czy w ogole moge bo jestem magiem i np. jest runa teleport. do wiezy xardasa? albo do klasztoru taka zebym se ja mogl miec i nie latac kawal drogi tylko teleport. i jestem jak to gdzie moge dostac taka? plis o odp. z gory dzieki pozdro :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
W grze Gothic II natrafiamy na runy teleportacyjne:
1. Do miasta portowego - Od Lorda Hagena w III rozdziale.
2. Do tawerny - Od Orlana w gospodzie, w III rozdziale.
3. Do klasztoru - Od Pyrokara w III rozdziale.
4. Do majątku ziemskiego - Od Lee w III rozdziale.
5. Do wieży Xardasa - Od Lestera, zaraz po powrocie z Górniczej Doliny w III rozdziale.
6. Do Przełęczy Khorinis - Zwłoki Paladyna na przełęczy z Khorinis do Górniczej Doliny.
7. Do starej wieży demonów - W starej wieży Xardasa, na piętrze.
8. Do przełęczy Górniczej Doliny - 1) Na przełęczy z Górniczej Doliny do Khorinis. 2) W jaskini Lodowego Smoka, chroniona przez dwa Lodowe Golemy.
9. Do zamku - W domu Magów na zamku, na piętrze.
10. Do tajnej komnaty (ze zbroją Paladyna) - Składniki: woda święcona plus konieczność odczytania instrukcji z Almanachu w piwnicy klasztornej (tylko dla Paladyna).

Wszystko jest w necie. wystarczy poszukać :).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom