[rubies Of Eventide] Informacje

Reynevan

de Tréville
Cóż, ściągnąłem, zobaczyłem i wyszedłem – z trudem zresztą. Czyli veni vidi vici.
Plik, jaki trzeba ściągnąć ma po 400 mega, po zainstalowaniu gra ma ponad giga. Działa na moim kompie (nie podali minimalnych wymagań)
Mój sprzęt:
512 ramu, 2400 ghz celeron, radeon 9100 64 mega – to wam podpowie, czy wam zadziała, czy nie.
No tak, ja mam stary komp
tongue.gif

Co dalej
Są 4 światy, chyba 9 ras. Dalej – klas postaci jest bardzo dużo. Coś jak w Icewind dale’u z klasami.
Reszta gry przypomina trochę tibię, ale różni się od niej 3D grafiką (nawet ładna), ciekawą muzyką, no i :[ oryginalnym wychodzeniem z gry. Kto ma już taki problem od razu mówię:
/exit - to wpisać na mainchat i po 20 sekundach wyjdzie się z gry. Nie ma menu na „Escape’ie”. Tak to mamy plecak, oddzielnie ekwipunek, mapę, radar, walka jest tak jak w Tibii, podchodzisz do potwora i zadajesz cios w określonym czasie – trochę robi się turowe.
Jak na razie siedziałem w grze 40 minut. 25 z nich przetrawiłem na wydostanie się – w końcu jakiś dobry ork udzielił mi na ten temat odpowiedzi.
Obawiam się, że gra może być nudna, jak się gra w pojedynkę. Wyszedłem na zewnątrz i trochę powalczyłem, po 2 potworach zacząłem się nudzić. Jednak gdy gra się zespołowo, może być ciekawie
I CO WAŻNE - są misje. Dostaje się misje od npc – dobrze to nazwałem? Chodzi o postacie komputerowe.
Ja gram postacią Trevile Lordman (nazwisko chyba źle wam podałem, ale nie jestem pewien – nie pamiętam) Gram na drugim od góry świecie, w Siedzibie poszukiwaczy przygód czy coś takiego. Jak ktoś gra, to plz dajcie znać.
Aha, i to są w zasadzie moje pytania:
1. Kto gra? (lub kto zamierza)
2. Jak zrobić, aby gra się szybko nie znudziła (poza graniem w zespole i wykonywaniem misji)?

Tak czy siak gierę polecam. Przyjemniej niż w tibii
wink.gif
. Choć pewnie nie wszyscy się ze mną zgodzą. Tak, gry mają różną grafię, więc to różni ich klimaty od razu.
(mam na myśli punkt widzenia, w RoE jest on zza postaci i chyba można nawet widok z oczu)

KING

Weteran
Weteran
1 To mógbyś podać strone z której sciagnołeś tą gre zeby obejrzeć screeny
2 Może ja zagram lecz nie jestem pewnien same porównianie tej gry do TIBI już mnie zniechęca

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE (KING @ 20-07-2005, 08:48) 1 To mógbyś podać strone z której sciagnołeś tą gre zeby obejrzeć screeny
2 Może ja zagram lecz nie jestem pewnien same porównianie tej gry do TIBI już mnie zniechęca
Mam podobne odczucia
smile.gif
Jezli to będzie taka bieda jak TIBIA to dzięki w ogóle nie ściągam
tongue.gif
Ale jak dasz link do stronki i zarzucisz jakimiś screenami to może się skuszę .

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
Ściągnąłem...
Zrobiłem konto...
Odpaliłem...
Zrobiłem chara...
Zrobiłem 'pierwsze kroki'...
Wyłączyłem po dziesiątej minucie...

Nic szczególnego te RoE, naprawdę nic szczególnego...

Ps. Veni, Vidi, Vici - Przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem ; P

Reynevan

de Tréville
Przyznaję, nic szczególnego. Podrasowana tibia w 3D. Ale może ktoś wpadnie na łoryginalny pomyslov. Tu macie linka (tam też są screeny)
http://www.cyberwar.com/download.html
Cóż, no mimo wszystko polecam, jeśli ktoś gra, to zbierzmy się w kupę i zróbmy jakieś urozmaicenie. Bo gra może być ciekawa, ale nie jest sama w sobie, więc trzeba ją "podkręcić".
PS: łacina jest cool
tongue.gif

KING

Weteran
Weteran
Hmm wszedłem na stronke obejrzałem screeny i musze powiedzieć że...sciągne tę gre tylko w ostateczności jeśli wszystkie mmoprg jakie mam się wywałą
dry.gif
Grafike wole pozostawić bez komentarza...
dry.gif

Reynevan

de Tréville
Chciałbym dodać parę słów (gram w to od 3 dni ..)
Duży wybór postaci – mam na myśli klasy. Można nawet w kopalni popracować
Są gildie.
Chyba są śluby w grze (- na 80%)
Można się przyłączyć do takich grup społecznych jak gwardia miejska itp...
W nocy jest zabawa, pełno zombi....
Jest też cmentarz pełen żywych trupów....
Jest ciekawie, gdy da się kolesia do party i razem odwalacie walkę – idzie po tyle samo exp do każdego...
Stwierdzam po 3 dobie grania, że to jest bez sensu.. kompletna nuda, zabijaj, zbieraj exp, szukaj nowego stuffu.. po co?... ehhh nuda... Wciągająca nuda, czyli najgorsze co może być.

KING

Weteran
Weteran
No i stało się nie chce mi się już grać w Kala sciągnołem C3 instalka skopana
dry.gif
A Ro nie moge znaleść no to chyba zagram w "Ta " gre [czyt. akt desperacji ]
tongue.gif

Ashkael

Member
Ahh graliśmy w to z Reynevanem dużo i teraz mogę wam dać pełne podsumowanie tego (Nie wiem czemu ale Rey powieział ze mu się to znudziło
dry.gif
Ja gram nadal) Więc tak:

7 Ras w tym:

3 rasy doskonałe dla wojowników:

-Dwartf (jest to krasnolud)
-Ork (nie musze chyba mówić)
-Ogre (Napakowana wersja krasnoluda czy. większy tj. ok 2 m wzrostu)

3 rasy doskonałe dla magów i zwolenników broni miotnej:

-Elf (nie trzeba mówić)
-Gnom (jest to mały człowiek o szarej skórze)
-Leshy (Szczuplejsza i co najważniejsze lewitująca 3 cm nad ziemną postać)

Misc:

-Człowiek (Rasa nadająca się do każdej specjalizacji)

Świat:
Mamy 4 światy. Niestety przyszło grać mi tylko w jednym. Powiem tyle bardzo duży i rozległy świat. Może grafika i model trawy itp. nie zachwyca ale naprawdę polecam bo gra może wciągnąć na wiele godzin (coś o tym wiem) Bardzo zabija czas a tymbardzeij jak należymy do jakiejś gildi

Gildie:
W grze mamy bardzo dużo gildi na każdym serverze możemy znaleść ponad 20 gildi.
Można również stworzyć swoją ale na wstępie potrzebujemy 5 członków którzy zasilą naszą organizacje.

Waluty:
W grze mamy 4 waluty a właściwie jedną tylko 4 odmiany.
Imperial - podstawowy system płatności ogranicza się do przeliczania pieniędzy na sztuki
Degnar - przelicznik tej waluty w stosunku do Imperial wynosi 100
Larn - Jedna z najczęściej używanych "walut" Jej przelicznik wynosi 10.000
Prox - No to zanim zdobędziemy choć 1 P to trzeba będzie się sporo namęczyć bowiem jej przelicznik wynosi 1.000.000

Prace:
Tak jak już Rey wspominał można zostać strażnikiem miejskim itd. Szczeże mówiąc tylko o tym czytałem

Skills:

MARTIAL:

-Topór
-Sztylet
-Walka wręcz
-Młot
-Buława
-Włócznia
-Laska
-Miecz
-Łucznictwo
-Kusznictwo
-Broń miotna
-Pancerz
-Dwie bronie
-Tarcza

MAGIC:

-Magia Bardów (Opiera się na różnych zaklęciach stymulujących)
-Magia Druidów (Przywołania i różne stymultanty)
-Iluzja (Nie trzeba chyba mówić)
-Nekromancja (Tutaj też)
-Magia Szamanów (Jest to magia życia. Czyli leczenia wskrzeszanie itp)
-Czarnoksięstwo (Odłam nekromancji ale nie mamy przywołań)
-Przywoływanie (Przywołania + Różne zwykłe zaklęcia używane w walce typu kula ognia)
-Rzucanie zaklęć (Umiejętność odpowiedzialna za % szans na rzucenie zaklęcia)
-Focus (Skill dzięki któremu koszt many za rzucane zaklęcia zmniejszy sie)

CRAFT:

-Felczerstwo (Robi kusze, łuki, strzały i bełty)
-Lapidary (Nie mam zielonego pojęcia jak bym używał tego to może bym przetłumaczył)
-Tailoring (To samo co pkt. wyżej)
-Kucie broni (widac po nazwie)
-Kucie uzbrojenia (też wiadomo)

GATHERING:

-Zielarstwo (Można zbierać zioła i robić mixturki)
-Polowanie (Wiadomo)
-Górnictwo (Dzięki temu skillowi możemy wykopać z ziemi minerały potrzebne kowalom do stworzenia zwykłych lub magicznych broni)

WORDLY:

-Bargaining (Nie wiem
dry.gif
)
-Obozowanie (Można rozbić obóz i wtedy szybciej regenerujemy życie itp)
-Pierwsza pomoc (Skill który pozwoli nam na przyśpieszeie naturalnej regeneracji życia)
-Lore (Nie wiem
dry.gif
)
-Scouting (nie tłumacze tego bo głupio brzmi. Umiejętności tej nigdy nie używałem ale nazwa poczęści mówi nam ocb.)

LANGUAGES: (Te języki chyba sa potrzebne żeby identifikowac przedmioty każdego rodzaju, zresztą nie używałem tego nigdy
dry.gif
)

-aeolandis
-heiroform
-high gundis
-old praxic
-praxic
-runic

Klasy:
Mamy do wyboru jedną ze 100 klas. Wybaczcie że tutaj ich nie wypisałem ale uważam że byłby to kompletny bezsens.

Mam nadzieje że zagracie w tą gre. Polecam i gorąco zachęcam bo odkąd Rey przestał grać to nie mam nawet z kim po polsku pogadać bo na okrągło klepiemy angielski
dry.gif

PS: KING nie ocenia się gry po screenach. Czyżbyś niewiedział
blink.gif

KING

Weteran
Weteran
Musze powiedzieć ze gra o wiele lepiej wygląda na screenach niż w żeczywistości....
dry.gif

Nie podoba mi się jak diabli
1.Prymitywny i dobityny system wali....czemu musze poldleciec i wciskać mysz kilkakrotnie żeby zadać 1 atak
blink.gif

2.Ładowanie i przechodzenie między lokacjami
3./exit i czekanie do 40 sek żeby wyjsc
dry.gif

Mimo tego spróbuje zagrać. Choć gra przypomina mi grafiką starego i dobrego Summonera

Zgadzam się z tobą King. Piwko mu podać! - Kacperex

Ashkael

Member
Po pierwsze to zależy czy masz dużo tracking cookies na kompie. Im więcej tym bardziej zamula łacze. Po 2 ja klikam raz na potwora i atak odrazu. Po 3 żeby załadować lokacje czekam tylko 3 min. nie wiem jak ty. Po 4 ja na wyjście czekam tylko 30 sec. zresztą gra sama odlicza, pozostaje również komenda /quit wtedy opuszczasz całą gre. Do tego mozolnego przechodzenia między lokacjami jest również pacz który to niweluje. Ja na początku miałem takie same problemy ale ściągnąłem patch do gierki oraz ad-aware 6.0 i wyczyściłem kompa ze śmieci. Teraz gra śmiga u mnie pięknie. Nie wiem co wam się w tej grze nie podoba. Ale każdy ma inny gust. Ja tą gre lubie i napewno jeszcze długo w nią pogram.

KING

Weteran
Weteran
Dobra ja kończe temat zrobilem podobnie jak Arcane gra do śmietnika w przeciagu 5 minut
tongue.gif

"Nie wiem co się wam w tej grze nie podoba "- Zagraj se w KalOnline.Ragnarok Online lub Lineage 2 to będziesz miał wtedy porównanie i zobaczysz co się "Nam: nie podoba w tej grze
dry.gif

PS: Dzięki za browca nawet nieźły był.
biggrin.gif

Ashkael

Member
Dobra moja ostatnia wypowiedź w tym topicu. Słuchaj nie moge grać w gry typu KalOnline Próbowałwałem to ściągnąc przez tydzień i zawsze zajęte i nie da się ściągnąć. Jak mi dasz linka z którego będzie się dało normalnie ściagnąć to zassam odrazu.

KING

Weteran
Weteran
www.kalonline.com - dział download
www.lineage2.com - dzial download
www.ragnarokonline.com - jak wyżej

No ale to tak na przyszłość pogadaliśmy se troche na gg z Ashkaelem i już sciąga KalOnline
cool.gif
biggrin.gif

Do góry Bottom