Reggae/ska/dancehall/raggamuffin/roots Etc.

Lares_

Paladyn Wody
Co sądzicie o Reggae i pochodnych tej muzyki?
Ulubieni wykonawcy. I ulubiony podgatunek :p

Pozdrawiam!

P.S Rock-Steady też się tutaj łapie. Chodzi o całą Jamajską Muzyke.

xenex

Member
Zacznijmy od tego, że nie za bardzo lubię słuchać tego typu muzyki. Reggae, dla mnie to się kojarzy z zjaranymi czarnoskórymi ludźmi nie mających nic do powiedzenia a jednak śpiewających (xD ). Wyjątkiem jest Bob Marley, chyba jedyny muzyk reggae który jeszcze nie jest zły, a wręcz przeciwnie.

Oczywiście nic nie mam do ludzi słuchających takiej muzyki, same nazwy Ska, roots już mi nie za bardzo pasują. Za to muzyka w ogóle mi nie podchodzi.

I jedna rzecz, vavamuffin. Ten zespół zbił mnie z nóg. Nie rozumiem tych rytmów, a słowa też nie za bardzo mi się podobają.

Podsumowując wszystkie badziestwa typu ska, dancehall, raggamufin, roots i jeszcze jakieś inne badziewia nie przemawiają do mnie. Jedyne czego czasami posłucham to Marleya ale nie za często, muszę mieć ochotę żeby słuchać takiej muzyki.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
No właśnie, zna ktoś jakieś fajne zespoły ska, bo bym sobie obczaił [w końcu muzyka skinhead'ów ;p]?

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Zabili mi żółwia - polskie ska
Ska - P - ska z Portugalii ;]
Co do tematu
Reggae kiedyś słuchałem, nawet ciekawe - ostatnio zbrzydło, zbyt mało zaskakujące i żywe jak dla mnie. Przestałem słuchać.
Ska- czasami się zdarzy że posłucham. Takie fajne skoczne, żywe w sam raz do pogo ^^
reszty niestety nie znam ;]
CYTAT
[w końcu muzyka skinhead'ów ;p]?

Buuu skin skin xDxDxD

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Tradycyjnie Bob Marley..wspaniały klasyk
Muzyka mojego dzieciństwa...wspaniałe rytmy.
Bob zawsze będzie nieśmiertelna ikoną,
tak jak Janis Joplin czy Jimmy Hendrix.

Jammin' to było piękne

Blair

Członek #RN
VIP
Zacznijmy od tego, że nie za bardzo lubię słuchać tego typu muzyki. Reggae, dla mnie to się kojarzy z zjaranymi czarnoskórymi ludźmi nie mających nic do powiedzenia a jednak śpiewających (xD )

Bardzo ładnie tutaj właśnie wszystkim ukazałeś swoją małomiasteczkowość.

Reggae - to muzyka, od której nie mogę się odczepić :p Od pewnego czasu jednak mnie jej słucham, przerzuciłem się na rock typu rhcp, jednakże nie ma takiego dnia, którym nie przesłuchałbym chociaż jednej piosenki Marleya ;).

Ska - jedynie Ska-P :p mają niepowtarzalny styl ;)

dancehall - nie słucham i nie będe słuchał.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Nie jestem jakimś specem czy wielkim fanem tej muzyki, ale lubię posłuchać
Leniwiec i Zabili Mi Żółwia mają niektóre fajne kawałki ska imo.
A Farben Lehre gra punky reggea.
Bobka:)P) Marleya też zdarza mi sie posłuchać, ale nie zachwyca mnie on jakoś specjalnie.

CYTAT
Buuu skin skin xDxDxD

Jakieś wąty? :p Poczekaj jak Cię oi!e dopadną xD

Dark Shadows

Active Member
Chyba tylko Boba Marleya lubie czasami posłuchać z tego typu muzyki. Nie jestem jego wielkim fanem, ale gość był niesamowity.

Z innych to chyba tylko Zabili Mi Żółwia, ale tego słucham przymusowo (brat :p).

Pozdro.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Jeśli chodzi o Reggae to podobnie jak poprzednicy uznaję Boba Marleya. Nie jestem może jego zagorzałym fanem, ale lubię czasem posłuchać.
Kiedyś słuchałem Indios Bravos i jeśli dobrze pamiętam nawet mi się podobało, tylko że to było dawno.
Zabili Mi Żółwia - słyszałem kilka kawałków jakieś przeszło 2 lata temu i nie spodobało mi się, od tamtego czasu się nie tknąłem tego.
Farben Lehre teraz słucham już rzadko, ale dalej przepadam. Dobry zespół, aczkolwiek zawsze odpychał mnie wokal.

Jedi

Caporegime
VIP
Ja dość często słucham reggae, ale jakos tak nie mam swoich ulubionych wykonawców, ewentualnie Gentelman, Sizzla, Damian Marley, z polskiego podoba mi sie Le Iljach, mimo że słyszałem ich tylko jedną piosenkę [cholernie ciezko ich znalzc -.-]
Reggae zajebiscie odpręża i jakoś wprawia mnie w dobry nastrój ;]

Blair

Członek #RN
VIP
Le Iljach, mimo że słyszałem ich tylko jedną piosenkę [cholernie ciezko ich znalzc -.-]

Ten zespół istnieje teraz pod nazwą Jamal xD

Lares_

Paladyn Wody
Ludzie.
5nizza zna ktoś?
Naprawdę polecam. Kawałek Soldat, Jamayka i jammin w ich wersji. Rosyjski zespół. Wymiataa.

xenex

Member
CYTAT
Bardzo ładnie tutaj właśnie wszystkim ukazałeś swoją małomiasteczkowość.

Nie wiem czy to napisać, zastanawiałem się nad tym od dłuższego czasu..

A ty wyraziłeś swoją głupotę i idiotyzm w tym zdaniu. Jeżeli komuś się coś nie podoba to się go nie gnębi bo ma inny gust od ciebie, jesteś żałosny i zaraz będziesz się pluł :S

Moderatorzy / Admini , nie kasować chciałem mu to powiedzieć bo wkurzają mnie tacy Pro Elo Ziomale.

Blair

Członek #RN
VIP
CYTAT
Nie wiem czy to napisać, zastanawiałem się nad tym od dłuższego czasu..

A ty wyraziłeś swoją głupotę i idiotyzm w tym zdaniu. Jeżeli komuś się coś nie podoba to się go nie gnębi bo ma inny gust od ciebie, jesteś żałosny i zaraz będziesz się pluł :S

Moderatorzy / Admini , nie kasować chciałem mu to powiedzieć bo wkurzają mnie tacy Pro Elo Ziomale.

Jeżeli nie słuchasz tego typu muzyki to przynajmniej nie obrażaj ludzi słuchających jej. Wiadomo, o gustach sie nie dyskutuje. A jak ktoś nie ma pojęcia o czym mówi to się gotuje we mnie. Poczytaj sobie pierw a potem zabieraj głos.

P.S Prawda kole o oczy, dlatego tak wyjechałes na mnie Pro Elo Ziomalu ;)

Lares_

Paladyn Wody
hmm... MUsze przyznać rację Blairowi ;d Ska-P naprawdę kosi ;d
Z innego Ska takie thró( xD) to polecam Toots&The Maytals, The Skatalites.

Chce ktoś prawdziwego Jamajskiego Ska? ;)
Desmond Dekker, Duke Reid, Prince Busters, The Ethiopians, Max Romero, The Upsetters.

Wszystkie te Farben Lehren, Zabili mi żółwia to syf jest straszny. ;)

Do góry Bottom