Rasy

Status
Zamknięty.

Gaan

Handlarz
Wzorując się na prologu z gry Gothic 1 doszedłem do wniosku, że w grze mogły by istnieć inne rasy takie jak elfowie czy krasnoludzi.
Nie musiało by ich być za wiele, a tak naprawdę nie mogło by ich tyle być z tego względu że zostały one pokonane w wojnach za panowania Rhobara 2.
Więc chciałbym was spytać co myślelibyście gdyby twórcy wprowadzili do gry nowe rasy.

Mi osobiści nie za bardzo by się to podobało. Czemu? To nie byłby taki sam Gothic jak wcześniej.
Ale jeśli miałbym coś zrobić w tym kierunku, to zrobiłbym coś w tym stylu, że wprowadziłbym misje dla np. Gońców Leśnych.

Dzyl

El Principe
Rasy moim zdaniem zepsuły by klimat Gothica. No chyba że byliby jedynie jacyś pojedyńczy członkowie ras np, jakiś jeden elf gdzieś żyjący sobie w jaskini albo krasnolud. Ale w Gothicu nigdy nie było innych ras niż ludzie i orkowie i było dobrze, gra posiadała swój unikalny klimat.

Fahrenheit

Pimpu?
Całkowicie bez sensu. Twórcy stworzyli własne uniwersum, w którym miejsca dla krasnali i elfów nie ma. To nie Tolkien czy Sapkowski. Trochę konsekwencji powinno być zachowane, gdyby doszły nagle elfy, wróżki, czy inne diaboły, tobym się załamał :) Poza tym ciężko by było uzasadnić ich nagłe pojawienie się. Jedynym dobrym wytłumaczeniem jest odwiedzenie Zapomnianych Krain, czy jak im tam - Bez i Xardas w jednym z zakończeń G3 (uznanym w ZB za obowiązujące) przeszli tam - i spotkanie tam tych dziwnych istot, lub pojawienie się na jakiejś odległej wyspie.

tomisakis

Whiskas
VIP
Człowieku uświadom sobie ,że Gothic jest jaki jest i tego sie nie zmieni. W ogóle co by to dało? Połączenie Rpg'a z grą fantasy typu Tolkien'owskiego. Dal mnie krasnoludy a tym bardziej elfy popsuły by tą grę. Nie widze sensu ich bycia w świecie Gothica. Autorzy mieli swój pomysł i tak grę wykonali. Gra jest oryginalna i nie wykorzystuje pomysłów z książek Tolkien'a.

PS.Gaan czy ty masz mózg?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Wzorując się na prologu z gry Gothic 1 doszedłem do wniosku, że w grze mogły by istnieć inne rasy takie jak elfowie czy krasnoludzi.
Nie musiało by ich być za wiele, a tak naprawdę nie mogło by ich tyle być z tego względu że zostały one pokonane w wojnach za panowania Rhobara 2.
A nowy bezimienny będzie hobbitem z owłosionymi stopami.

Nie to nie przejdzie. Gothic napracował się na swój klimat w którym to toczy się walka pomiędzy ludźmi a orkami zza dalekich zimowych krain. Nie ma miejsca na baśniowe stwory. To nie ta bajka. Nie ten klimat. Nie ten wiek. Najlepiej jak skończysz miewać takie pomysły bo się ośmieszasz na oczach niektórych użytkowników.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom