Rac

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Ostatnio zacząłem słuchać nowych stylów muzyki, no i bez RAC-u sie nie obyło.
Udało mi się załatwić tylko jedna płytkę Honoru-Urodzony Białym. Nie podoba mi się ich powiązanie z rasą aryjską. Jednak mimo to uważam, ze ich brzmienie jest po prostu ZAJEBISTE. A i "Znak Orła" czasem miło sobie ponucić.
Spodobał mi się też zespół oi! z elementami RAC, czyli Awantura. Narodowy Socjalizm to nie jest ideologia, z która sie identyfikuje jednak wrogość do komunizmu i brzmienie to coś co mi się w tej muzyce podoba.

Tutaj macie:
Honor-Znak Orła
Awantura-Czerwone Skurwysyny

Dark Shadows

Active Member
Posłuchałem Honoru z tego linka, co dałeś i może się wypowiem.

Ogólnie brzmienie jest całkiem fajne, ale mi osobiście mało podoba się głos tego wokalisty. Treść utworu - hmm dość mocna i podobnie jak ty Świrus nie identyfikuje się tak bardzo z tym. Są to patriotyczne słowa, ale według mnie czasami przesadzone.

Druga piosenka w ogóle do mnie nie przemawia.

Pozdrawiam.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Mi się podobają poza Honorem takie kapele jak: Fanatyk, Szwadron 97, Odwet 88 i pomniejsze jakieś, których nazw teraz nie pamiętam.

Konkwista zaś jest dziwna. Popularna i podobno fajna, ale jak dla mnie monotonna.

A RAC. Niestety rzadko nie ma tych popieprzonych ideologicznych bzdur, ale kiedy są takie kapele i takie kawałki, to jest najgenialniejsza muza pod słońcem. Piękno, szczerość. Rzecz wspaniała.

RAC dobry jest i tyle.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Gdzieś już pisałem o RAC. Ale skoro powstał do tego temat ;]
Moje typy - Szwadron 97, Konkwista 88, Honor.
Oczywiście najbardziej podoba mi się brzmienie, brzmienie i jeszcze raz brzmienie. To jest coś co do tej muzyki ciągnie. Teksty niestety w przypadku Honoru potrafią odpychać. Ale na szczęście nie wszystkie. Niektóre potrafią nie mieć w sobie nazistowskich podtekstów i te bardzo lubię.

CYTAT
Narodowy Socjalizm to nie jest ideologia, z która sie identyfikuje jednak wrogość do komunizmu i brzmienie to coś co mi się w tej muzyce podoba.

Podobnie jest i w moim przypadku ;]

Świrus

Mam dosyć głupie pytanie, ale jednak sprawa wązna, gdy gadam ze znajomymi o muzyce.

Jak właściwie czyta się "RAC"? Słownie rac nie byłoby to zbyt logiczne, gdyż skrót jest od angielskkiego rock agaisnt communism, a jakieś er-aj-si brzmi jakos technowato :p
Więć?:p

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Kurde, Skrewdriver sobie skołowałem, słucham i powiem - miód, miód, miód.

Pierwszy zespół skinowy nazi i ten prawdziwy rock'n'roll. Rozpływam się. Geniusz! =]

Świrus

A słuchałeś "Rockumentary" o nich? Bo mi się bardzoto podobało :p

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Ja poszedłem w nieco innym kierunku - RAC mnie nie kręci. Awantura jest świetna ale nie wiem czy ich muzyka to RAC. Raczej street punk czyli potoczne OI :) Sam OI jest świetnym gatunkim a z polskich prócz Awantury , Analogs , All bandits i Lumpex 75, Bilety do kontroli - te zespoły ^^ Co do zagranicznej sceny to może jedni z pierwszych Sham 69 potem Command 84, Moje ulubione the 4 skins (które też cierpiało przez etykietę neonaziów).

RAC to RAC brzmi po swojemu lecz ma dużo wspólnego z tym co słucham zwłaszcza od strony instrumentalenej :)

Gothi

Pain Donkey
Weteran
@Świrus

Jeszcze nie, ale mam. Co to właściwie, bo widzę, że sroga długość.

Świrus

Z tego co się zorientowałem to audycja radiowa o nich była.

Do góry Bottom