Budowniczowie dzielili się na kasty które sprawowały władze nad doliną. Najważniejszą kastą która chroniła innych była kasta wojowników a jej przywódca zwał się Quarhodron.
Quarhodron był władcą Jarkendaru oraz ojcem Rademesa który sprowadził zło na dolinę. Z zapisków możemy dowiedzieć się o jego przeszłości lecz nie do końca. Można się z nim spotkać w jego grobowcu wymawiając specjalne zaklęcie przywołujące go. Jest on potrzebny do otwarcia drzwi w świątyni Adanos ponieważ on i Khardimon zastawili tam pułapki. Aby jednak nam pomógł oraz z nami porozmawiał należy odpowiedzieć na jego pytania by dowieść o swej prawdomówności.
Pytania Quarhodrona.
1. Do której kasty należysz?
Odp. Strażnicy Umarłych.
2. Kto niegdyś bronił mieszkańców Jarkendaru przed wrogimi atakami?
Odp. Kasta wojowników.
3. Kto może mi wydać bezpośredni rozkaz?
Odp. Kapłani.
4. Kto jest odpowiedzialny za zło, które na nas spadło?
Odp. Kasta Wojowników.
5. Kto ma decydujący głos w radzie pięciu?
Odp. Uczeni.
6. Kto zamknął portal, by uchronić ludzi przed złem?
Odp. Nie wiem.
Po odpowiedzeniu na te pytania prawidłowo da nam tabliczkę dzięki której otworzymy pierwsze drzwi do świątyni Adanosa.
Ciekawostki:
-gdy nie nauczymy się języka budowniczych nie zrozumiemy ani słowa które będzie do nas mówił,
Pytania Quarhodrona.
1. Do której kasty należysz?
Odp. Strażnicy Umarłych.
2. Kto niegdyś bronił mieszkańców Jarkendaru przed wrogimi atakami?
Odp. Kasta wojowników.
3. Kto może mi wydać bezpośredni rozkaz?
Odp. Kapłani.
4. Kto jest odpowiedzialny za zło, które na nas spadło?
Odp. Kasta Wojowników.
5. Kto ma decydujący głos w radzie pięciu?
Odp. Uczeni.
6. Kto zamknął portal, by uchronić ludzi przed złem?
Odp. Nie wiem.
Po odpowiedzeniu na te pytania prawidłowo da nam tabliczkę dzięki której otworzymy pierwsze drzwi do świątyni Adanosa.
Ciekawostki:
-gdy nie nauczymy się języka budowniczych nie zrozumiemy ani słowa które będzie do nas mówił,