Pytanko

Status
Zamknięty.

matix24

Member
Gram w gothic 3 od niedawna i chcialbym znac odpowiedzi na niektore moje pytania wiec prosze nie zamykac tego tematu przynajmniej narazie. Czy sa zwoje tych potezniejszych czarow jak np. Przyzwanie demona, armia ciemnosci, blogoslawione ostrze, babel czasowy, deszcz ognia itd. a jesli sa to gdzie?

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Cóż... Wszystkie te czary które wymieniłeś są dostępne. Osobiście miałem je tylko za pomocą kodów (gdy już przeszedłem bez nich). Jednak armię ciemności gdzieś znalazłem.. Miecz błogosławiony, owszem jest. Chyba paladyni takowe posiadają..
Szczerze mówiąc to nie wiem czy te zwoje można bez kodów.. Przyzwanie demona i armia to chyba po obraniu drogi Beliara.. A reszta.. cóż..

matix24

Member
Poszukam... A jak wyglada sprawa z zatruwamiem strzal? Czy potrzeba jedna trucizna na jedna strzala czy na tyle co mamy w ekwipunku?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Żeby zatruć jedna strzałę potrzebujesz jednej trucizny. Truciznę kupisz od handlarzy w Varancie. Jak chcesz masowo wyrabiać zatrute strzały to musisz nauczyć się wyrabiania trucizny, bo do kupienia jest tego niewiele. Tyle, że ta umiejętność jest zbugowana i jeśli nie masz patchy to nawet nie marnuj na nią punktów nauki.

matix24

Member
Mam patche i moge wyrabiac trucizny ale troche szkoda mi tych trucizn na strzaly. Kto mnie nauczy Duzy orez 3 i Zabojca Orkow oprocz ludzi z nordmaru?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Według serwisów o Gothicu, nikt inny. Niestety, musisz poczekać z nauką tych umiejętności, aż do podróży do Nordmaru.
Zabójcy Orków uczy jeszcze Rhobar ale dopiero po obraniu drogi Innosa, także wcześniej i tak musisz udać się do Krainy Wiecznego Mrozu.

matix24

Member
Problem w tym ze ich zabilem ale trudno przejde gre i bez nich. Mam jeszcze jedno pytanie:Gdzie moge znalesc troche tych kamiennych tablic podnoszacych prastara wiedze bo chce sie nauczyc tylko czarow leczenia, swiatlo i trucizna a szkoda mi troche punktow nauki na ta umiejetnosc?

matix24

Member
Gdzie jest ognisty miecz? Jak gralem pierwszy raz to mial kowal w reddock a teraz nie ma, czytalem ze tez powinien miec kowal w monterze ale tez mial.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ognisty miecz ma orkowy kowal w Monterze. Niemożliwe jest by było inaczej. Chyba, że jakiś pieprzony bug, w co wątpię.

Najemnik@

Member
pamietam ze czar na armie ciemnosci znalazlem przy jakims zabitym asasynie w isthar jak wypelnialem questa na zabicie zubena ognisty miecz mozesz zdobyc w monterze.

matix24

Member
Problem w tym ze nie ma w monterze u kowala (znowu zapomnialem imienia). mam jeszcze jedno pytanie ktorego ognistego pucharu mi brakuje bo mam :z cape dun, od niewolnika w Monterze, od Zapotek w Silden, w kopalni w Geldern, z Trelis tez chyba jeden mam, od buntownika w Nemorze, w Vengradzie byl, od Miltena, i trzy z Varantu. Ktorego i z kat mi brakuje?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom