Pytanie Odnośnie Procka I Płyty G.

Status
Zamknięty.

cichy

Member
Mam pytanie odnośnie mojej płyty głównej. Otóż jest to ASUS A7V8X i mam obawy czy procesor AMD Sempron 2800+ będzie działał na tej oto płytce głównej i czy da rade to wogóle podłączyć. Pytanie zadałem dlatego gdyż chce poprosić na gwiazdke właśnie o tego procka dlatego że ojciec (mikołaj) droższego mi nie kupi.
Czekam na wasze odpowiedzi...

EDIT:

Żeby nie pisać nowego posta napisze to tu. Mam problem z filmikami w formacie divx, otóż kiedy otwieram je w Windows Media Player 10 ( w tym przypadku chodzi o ten najnowszy filmik z g3 ) to obrazu wogóle nie widać tylko jest coś takiego: zwalony obraz
a gdy zainstaluje kodeki z divx i divx player to obraz widać ale są takie jakby przeskoki co trochę przeszkadza w oglądaniu. Dodadm że zmieniłem karte graficzną na R9600 Pro, lecz zainstalowałem najnowsze sterowniki i chyba nie powinno być problemu...

Pozdro

Gucio

Member
Sprawdź na stronie Asusa jaki rodzaj socketa ma twoja płyta głowna. Ten procesor ma socket 754, a zatem jeżeli płyta główna też jest z takim socketem to wszystko będzie gut
smile.gif
Jeżeli nie... cóż będziesz musiał poszukać nowego procka
tongue.gif

Pozdro
cool.gif

cichy

Member
Więc znalazłem na stronie asusa to że moja płytka ma Socket A ( inaczej 462 ) i ten Sempron raczej by nie pasował, ale po chwili namysłu i otrząśniecią się z takiej straty doszedłem do wniosku że wejde na allegro, no i co się stało... są naprawde bardzo dobre procki lepsze nawet od Semprona, jednymi z nich są Athlon XP 2700+ i AMD Barton XP 2800+, powiedzcie, który waszym zdaniem jest lepszy a ja zasugeruje się waszymi opiniami i poproszę o któryś z nich... Acha i niech ktoś spróbuje odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie tego obrazu, bo bardzo mnie to już wnerwia.

Gucio

Member
Z tym obrazem: radze ci zainstalować AllPlayera, nie znam niestety linka bo programik zainstalowałem z płytki CDA. Do rzeczy jednak: ten programik po ściągnięciu kodeków (wystarczy kliknąc w opcjach
tongue.gif
) odtworzy wszystkie formaty itp. więc na pewno obejrzysz ten filmik z G3. Media player 10 to syf
tongue.gif

A co do procka: Barthon jest lepszy a w dodatku sie znakomicie kręci
wink.gif

Pozdro
cool.gif

cichy

Member
Zainstalowałem ALLPlayera ale nadal to samo, pokazuje mi się cały czas ten sam obraz i to nie że w tym jednym filmiku ale i w innych( choć nie wszystkich). Prosze was o pomoc...

EDIT:

Problem rozwiązany, ściągnąłem codeki i wszystko działa jak należy
smile.gif
...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom