Przyjaciele Znowu W Akcji !

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Tytyryryru tytytu tu tuuuuuuuuuuuuuu ..... Prosze państwa oto nadchodzi chwila prezentacji 2 rozdziału [tak wyczekiwanego] mojego komiksu . Zycze miłego oglądania .

Jeszcze troche
tongue.gif
se poczekacie
biggrin.gif

i oto komiks:

r2.jpg

Uff ja ide se odpocznąć , komputer już się przegrzewa , ja powoli fiksuje , 3 dni pracy ... OMG co za praca ...
PS: jeżeli za to nei dacie mi oceny 10/10
tongue.gif
to nie wiem za co mi dacie ocene 11/10
biggrin.gif

tyle się nad tym napracowałem że chyba jedynym sposobem odreagowania i rozluźnienia było by pójście do burdelu ...
biggrin.gif

PS2: umieszcze to także w pierwszy poście dla tych co dopiero etrsaz zaczęli oglądać mój komiks ....

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
Orty orty orty ... : /
5/10 Do czasu poprawienia błędów. W sumie do niczego nie mam zarzutów, rownie dobre, a nawet lepsze w porównaniu z pierwszą częścią. Ale jak już wspomniałem: byków zatrzęsienie ; p

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Wiesz nie chcę się przczepiać, ale tak jak Arcane ORTOGRAFIA !!! Człowieku niektóre błędy są tak dziwne, że gdybyś ich nie popełnił to bym nie wiedział, że są możliwe
tongue.gif
. Ogólnie komiks mi się bardzo podoba, ale ta ortografia jest porazającą. Daje 8/10 tylko dlatego, bo wiem, że musiałeś się natrudzić i namęczyć, szczególnie, że te screeny w niekótych przypadkach są naprawdę trudne do osiągnięcia, ale to nie zmienia faktu, że ortografia daje ci minusowe pky (dałbym ci taką ocenę jak Arcane, ale ujęła mnie ta historia, bo ciągle się zabija
biggrin.gif
).

Pozdrawiam

s_e.b_a

Active Member
Dalsza część komiksu jest również bardzo dobra.... No ale niestety tak jak mówili poprzednicy ortografia.... proponuje Ci przpuszczać tekst przez Worda zanim wrzucisz go do komiksu on zniweluje ilość błędów... niestety pojawiły się również powtórzenia....

Daje 9/10 bo nie które ujęcia były naprawde genialne.... Ciekaw jestem jak żeś ściągnął te wszystkie postacie do GD i jak kierowałeś je aby szli razem...

Blizna

Member
No w końcu sie akcja rozwineła podobają mi sie sceny walki a szczegulnie strzał z łuku(szczurka) i twuj z kuszy
wink.gif

Naprawde efekt jest fajny tylko popracuj nad tymi opisami bo troche zamotane są a ortografi sie nie czepiam(ale popraw;p)

Daje ci 9/10 i mam nadzieje że pujdziesz do burdelu i zrobisz kolejną część
smile.gif

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
QUOTE (s_e.b_a @ 22-07-2005, 00:14) Dalsza część komiksu jest również bardzo dobra.... No ale niestety tak jak mówili poprzednicy ortografia.... proponuje Ci przpuszczać tekst przez Worda zanim wrzucisz go do komiksu on zniweluje ilość błędów... niestety pojawiły się również powtórzenia....

Daje 9/10 bo nie które ujęcia były naprawde genialne.... Ciekaw jestem jak żeś ściągnął te wszystkie postacie do GD i jak kierowałeś je aby szli razem...
pisałem wcześniej ze odkryłem sposób żeby odkryć kody na każdą postać ... znam nawet kod na Gorna , Bezimienego , Lestera , ogólnie jak zechce to poznam na każdą posać kod ... podaj mi postać a ja ci podam na nią kod
tongue.gif
.... a naawet na wilka odkryłem
tongue.gif
bo te kody są z neimieckiego więc na końcu nie piszemy wilk tylko wolf:p
PS: a co do błędów ... to nie jestem orłem ortograficznym
tongue.gif
a ja bym prosił o ocenianie osobno ortografi i osobno fabóły i wykonania .... bo to przynajmniej będe meić bardzo wysokie ocenyu jednea rugie niestety na bank 0/10
tongue.gif

Kacperex

KacŚpioszek
No i doczekałem się po 3 dniach nażekeń Jodełka i jego opisie "Robie komiks, k**** nie pisac
tongue.gif
" Komiks jest dobry i na szczeście długi i ciekawy. trochę sobie pozabijałem i sie ciesze
smile.gif
Komiks jest bardzo dobry i ciekawy ale Orty Ci go niszczą
smile.gif
Ja nie czepiam się skrajnych przypadków ale ty masz je prwaie w każdym zdaniu
tongue.gif
Ja nie mówie, że ja dobrze pisze ale się staram:p

Wkonanie fabuła screeny 10/10
Ortografia: 2/20
tongue.gif

Masz

Kushi

Weteran
Weteran
Hehe komiks bardzo fajny. Niektore ujecia sa wspaniale.
Nie chce powtarzac ale byk na byku
smile.gif
.
Mógłbys jednak zastapic nawiasy kreseczkami.

- bla bla bal - powiedzialem

Komiks: 9/10

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja chciałbym jeszcze przekazać że 3 rozdziału nawet nei zaczynam przed wyjazdem , wyjeżdżam na tydzień , robienie 3 rozdziału potrwa koło tygodnia , a zaczne go robić tydzień po przyjaździe z wakacji więc tak szybko go nie zobaczycie ...
PS: Arcane , Blizna i Seba może oceniacie tak jak was prosiłem jescze raz
tongue.gif
bo dla mnie liczy się ocena za fabółe , wkonanie .... chce wiedzieć jak wam się to podoba
tongue.gif

Malcom

Member
Normalnie extra ci to wyszło. Fabuła, ujęcia, akcja...spoko
wink.gif
Moja ocena to 9/10 a minus za ortografie. Szkoda ze musimy tyle czekać aż przyjedziesz
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Czekamy na 3 rozdział!
Pozdrawiam
wink.gif

s_e.b_a

Active Member
Jak sobie życzysz... Jeśli chodzi o fabułę to jest ona bardzo prosta…. Postawiłeś głównie na akcje i dużą ilość walki… Niektóre ujęcia są do prawdy fenomenalne… Widać, że bardzo wiele pracy kosztował Cię ten komiks…. Pracy oraz nerwów… Z moją cierpliwością zapewne odpuściłbym sobie wszystko po trzeciej nieudanej próbie stworzenia, screena… Ocena komiksu 9+/10 Braknie mi pewnej głębi oraz tajemnicy w fabule…. Wszystko jest od początku jasne bohaterowi pójdą zrobią wielką rozróbę i tym samym osiągną wcześniej wytyczony sobie cel.

Berburion

Member
Hmmm...szkoda ,że to zdjęcia z gothica.Jak kolega wyżej napisał postawiłeś głównie na walke zamiast na porządną fabułe.Oceniam 3/6

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
QUOTE (s_e.b_a @ 22-07-2005, 11:03) Jak sobie życzysz... Jeśli chodzi o fabułę to jest ona bardzo prosta…. Postawiłeś głównie na akcje i dużą ilość walki… Niektóre ujęcia są do prawdy fenomenalne… Widać, że bardzo wiele pracy kosztował Cię ten komiks…. Pracy oraz nerwów… Z moją cierpliwością zapewne odpuściłbym sobie wszystko po trzeciej nieudanej próbie stworzenia, screena… Ocena komiksu 9+/10 Braknie mi pewnej głębi oraz tajemnicy w fabule…. Wszystko jest od początku jasne bohaterowi pójdą zrobią wielką rozróbę i tym samym osiągną wcześniej wytyczony sobie cel.
tajemniczość .... jest przewidywana w fabóle :] ale dopiero później :] ...a to co jest narazie to tylko przygoitowanie do tego co się później zdarzy ....

Blizna

Member
Oki to jeszcze raz.
Odjołem ci tylko pół punkta za ortografie(niemoge wiecej bo sam jestem dyslektykiem;p).
Daje ci 9+/10 ponieważ czuje że kolejna cześć będzie najlepsza i musze zostawić dla niej tą dyszke
wink.gif

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Drugi rozdział był lepszy od pierwszego, więcej się działo. Wileki plus masz za wykonanie, napewno włożyłeś w to bardzo dużo pracy, więcej niż w opowiadanie. Fabuła jednak jest kiepska, dialogi również no i jeszcze błędy. Jak będziesz pisał III rozdział to popracuj nad dialogami i nad fabułą (o błędach nie wspominam). Na uwagę również zasługują screeny. Podsumowując oceniam na 6/10.

ozi

Athlete
Weteran
Byki, poprzekręcane słówka, źle poskładane zdania :] Ale screeny zajebiste! Ogólnie komiks bardzo fajny, chodź te komentarze i dopiski w nawiasach:

"Powiedziałem, po czym sie uśmiechnołem", "Kacperex powiedział z uśmiechem na twarzy" itp. sie powtarzają.

Ale moja ocenat to... 8/10, bo sie napracowałeś z tym screenami :]

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
chciałbym jedno powiedzieć do fanów ortografi .... ja przy pisaniu tekstu do screenu nie myśle przez jakie ż napisać wyraz już ... czy przez rz czy przez ż ... tak samo inne ... ja myśle jakby tu wykomnbinować żeby mi wyszedł efekt danegi screena , to nei jest takie warze . Niewiem dlaczego dla ludzi taka ważna jest ortografia , przecvierz chyba da się ją znieść taką jak jest u mnie ... np. nie pisze nei ... jest pisze przez ejst .... to wynika z tego ze niektóre klawisze naciskam szybciej gdyż ręce mi się trzeęsą bo mam dyslekcje i nie mam dobrego wyczucia [w siatkówce przy derwach albo piłka walnie w sufit ,..., albo przeleci przez siatke i poleci za pole albo do siatki nei doleci .... hehe] to się da czttać .... no może wielcy fanowie ortografi by neiumieli ..... jakbym miał każde zdanie do worda wpieprzać to potrwało by to jeden dzień więce ... an początku wsadzałęm aleza długo rwało poprawianie jeszcze z jakiegoś słowa word mi chciał zrobić słowo któe jest z nim wogóle neispokrenione ..... więc przestałęm wzucać .
Jeszcze jedno słówko ... ortografie możecie mnie ocenmiać na 0 bo wy wszyscy maciew lepszą , ale spróbójcie oceniać wykonanie ... pomyślcie ile pracy w to włożyć trzeba , i tu nei ma czasu na worda czy tam poprawianie tekstu bop wszscy chcieli zoabzcyć 2 część , cały dzień robiłem komiks.... nei wychodziłęm na pole .... więc spróbójcie to oceniać pod kontem pracy i wysiłku też [tak jak Ozi..]
i najważniejsze czy wy zrobili byście lepsze użytwając tylko gry G2 , painta i klawisza Print Screea
tongue.gif
... noi oczywiście kodów któe większość z nich sami wynaleźliście i od niekogo tego nei wiecie;p

PS: I nieoceniajcie całego komiksu bo nei znacie reszty ... te rzdziały kltóre teraz są są przygotowaniem pod prawdziwe wydarzenia ... i pod główny wątek fabóły....

Yezo

Active Member
No tak gdyby nie błędy to byłoby bez zarzutów. bardzo ciekawy pomysł, niewątpliwie kosztując bardzo dużo pracy i wysiłku
wink.gif
Mi się podoba, ciekawa fabuła, fajne, bardzo orginalne wykonanie, noi ocene całości psuje ten tekst z błędami, czasami wręcz odstrasza od czytania
wink.gif
ale ogólnie nie jest źle, jest nawet całkiem dobrze. Ocena 8/10

Potak

Member
Jestem pełen podziwu dla twojej pracy i zaanagażowania które wkładasz w tworzeniu tegoż komiksu. Ja w życiu nie umiałbym zrobić czegoś takiego
sad.gif
Ale Ty to robisz wyśmienicie. Bardzo mi się podobał ten Drugi Rozdział. Nawet bardziej aniżeli Pierwszy. Ciekawsza fabuła dużo się dzieje w porównaniu z Pierwszą odsłoną
tongue.gif
Jedank faktycznie tak jak moi przedmówcy stwierdzili jest masa błędów ort. chodź my
tongue.gif
cool.gif
Moja ocena: nie licząc błędów które są u Ciebie standardem
tongue.gif
11/10 A licząc z błędami to 8/10 Pozdro Allllll

Cisu

Member
Komiks jest bardzo dobry i jak powiedziało wiele osób ta część jest lepsza niż poprzednia i ja się z tym zgadzam
tongue.gif
. Screeny zrobione po prostu genialnie. Sceby walki też bardzo fajne no i fabuła też bardzo wciągająca. Jedyne, do czego można się przyczepić, to te błędy ortograficzne, ale skoro jesteś dyslektykiem, to można ci wybaczyć
biggrin.gif
tongue.gif
, ale lepiej by było, gdybyś to rzeczywiście przepuścił przez Worda. Moja ocena 9+/10 (jeden minus za błędy
tongue.gif
).
Pozdrawiam.

Do góry Bottom