Przyjaźń Między Kobietą I Mężczyzną

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Chciałbym nawiązać do pewnej ciekawej sprawy
Otóż nasuwa mi się pytanie związane z przyjaźnią między kobietą a facetem :)
Czy uważacie, że możliwa jest taka znajomość na stopie przyjacielskiej?
Większość ludzi, których znam uważa, że w pewnym momencie zaciera się granica przyjaźni
i pojawia się tak czy inaczej uczucie, często ukrywane przez jedną ze stron by nie zniszczyć znajomości
lub nie jest ukrywane i znajomość przeradza się w coś więcej, aczkolwiek problem jest taki, że np. on ma już dziewczynę.
W takich sytuacjach co powinni robić partnerzy by się wystrzegać takich sytuacji?
Powinni być zaborczy? zazdrośni pilnować drugą połówkę na każdym kroku?

Moim zdaniem istnieje coś takiego jak przyjaźń między kobietą a facetem
i bzdurą jest mówić, że to zawsze prowadzi do tego, że jedna ze stron zawsze gdzieś tam może czuć coś więcej
Sam znam miliony takich znajomości i sam mam wiele takich znajomości ale czy to znaczy, że od razu muszę
popaść z przyjaźni w uczucie? Ściema

WTF???? ktoś mi zmienił podpis do tematu :p

Kacperex

KacŚpioszek
Przyjaźń jest możliwa, jesli z danych powodów nigdy te osoby nie będą mogły byc razem. Prędzej czy później i tak wszystko przeradza się w uczucie. Im bardziej poznajemy tę drugą osobe jesteśmy nią zafascynowani, to tym bardziej jej pragniemy.
Głupie to jest, ale jednak taka prawda. Według mnie jest możliwośc bycia przyjaciółmi, ale tylko wtedy, gdy obydwie strony nie będą chciały nic więcej. Nie mniej jednak przyjaźń jest możliwa.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Jeśli mężczyzna i kobieta przyjaźnią się tak na serio i nie ukrywają tego to prawie zawsze moze wyjsc z tego coś więcej. Często wbrew woli jednej ze stron i wtedy robi się przykro, ale nikt nie mówił że będzie łatwo. Przyjaźń z kobietą jest jednak czymś pięknym, rzadko spotykanym i dlatego moim zdaniem czymś tak bardzo ważnym.

E

eMzi

Guest
Również uważam, że taka przyjaźń jest możliwa, tym bardziej, że biorę w 'czymś takim' udział. Mam przyjaciółkę, którą znam już chyba z 15 lat (a mam 16 lat). Generalnie, nasze rodziny w ogóle są ze sobą blisko, nasze matki się przyjaźnią, siostry też... Jesteśmy ze sobą całkiem blisko, jak to przyjaciele. Nigdy nie było jednak mowy o czymś takim jak miłość, bynajmniej z mojej strony. Zawsze się przyjaźniliśmy i nic więcej. Normalna, zdrowa przyjaźń. Ja mam dziewczynę, ona chłopaka i jest git.

Edit:
yeed, postaraj się stawiać mniej znaków zapytania, bo to razi. Z góry dziękuję.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Przyjaźń między kobietą, a mężczyzną? Moim zdaniem zależy to od danej kobiety i mężczyzny. W jednym przypadku jest to możliwe, w innym nie. Sam znam takie osoby (mowa oczywiście o mężczyźnie i kobiecie), które znają się już kupę lat, ale nigdy nie przekroczą granicy przyjaźni. W innych przypadkach pociąg fizyczny weźmie górę, czy też przyjaźń zamieni się w miłość (co nie wyklucza pierwszego ;p). Jak widział bym siebie? To zależy od sytuacji czy w danej sytuacji mam kogoś czy nie. Bo jeśli ja jestem sam i moja przyjaciółka zupełnie przypadkiem też, to czemu nie miałbym przemienić przyjaźni w miłość? Zaś jeśli miałbym swoją połówkę, to nigdy bym jej nie zdradził, dlatego poprzestał bym „tylko” na przyjaźni z inną/innymi kobietami.
Jest jeszcze jedna możliwość, mianowicie jeśli zakochałbym się w mojej przyjaciółce, ale ona nieszczęśliwie kogoś by miała. Cóż ciężko było by mi to uszanować i nie mam pewności czy nie próbował bym jej zdobyć (wiem głupie określenie). Wszak dla miłości ludzie zrobią wiele, choć z drugiej strony najważniejsze jest szczęście osoby, którą kochamy, jeśli kochamy tak naprawdę...
Tyle ode mnie, nie mam nic więcej do dodania.

Cisu

Member
Również uważam, że przyjaźń między kobietą a mężczyzną jest możliwa. Mam na to dowody. Jeżeli dwie osoby świetnie się rozumieją i lubią spędzać ze sobą czas, napewno zostaną przyjaciółmi. Jednak jest też sprawa tego "czegoś więcej". Jest to niezwykle częsty przypadek, co jest rzeczą całkowicie naturalną, lecz nie konieczną. Jak zostało powiedziane wcześniej - to wszystko zależy od danych osób. Ni mniej ni więcej twierdzę, że jest to jak najbardziej możliwe :).

Do góry Bottom