QUOTE (halek @ 09-12-2005, 22:02) Przykro mi Szczurek, ale to nie łysoń. Zagadka wciąż do rozwiązania!!
Sorry że daję to jako kolejnego posta, ale inaczej mało kto by to przeczytał, a żeby więcej nie spamować dam ostatnią podpowiedź : nazwa tego zwierzęcia w xywie występuje W CAŁOŚCI .
No i od biedy mogę jeszcze podać jedną zagadkę, tym razem chodzi o ksywę kumpla: połącznie dwu słów. Dodam zę koleś jest gruby
S1. Takie coś, nie wiem co
, wytapiane z mięsa, po zastygnieciu robi się białe.
S2. Taki pewien nieciekawie wyglądający (moim zdaniem ofc.) artykuł spożywczy. Może być na przykład ozorkowy (ochyda). Już wiecie o co chodzi.
Połączcie w jedno a powstanie wam definicja mojego kumpla.
Twój kumpel to Smalec
a ja zapodam przezwisko mojego kolegi, czyli G**** , jeden z mapetów chyba tak miał i jest to przezwisko raczej takie popularne, bo słyszałem je pare razy na inne osoby. Jak ktoś źle odgadnie dodam następną podpowiedz
Sorry że daję to jako kolejnego posta, ale inaczej mało kto by to przeczytał, a żeby więcej nie spamować dam ostatnią podpowiedź : nazwa tego zwierzęcia w xywie występuje W CAŁOŚCI .
No i od biedy mogę jeszcze podać jedną zagadkę, tym razem chodzi o ksywę kumpla: połącznie dwu słów. Dodam zę koleś jest gruby
S1. Takie coś, nie wiem co
S2. Taki pewien nieciekawie wyglądający (moim zdaniem ofc.) artykuł spożywczy. Może być na przykład ozorkowy (ochyda). Już wiecie o co chodzi.
Połączcie w jedno a powstanie wam definicja mojego kumpla.
Twój kumpel to Smalec