QUOTE jestem w rozdziale 6 (Dwór Irdorath chyba), zabijam Feodariona(?, tego smoka!) i potem smoka ożywieńca
Z przytoczonej przeze mnie wypowiedzi wynika, że Oko i Nos (a) zabił obydwa gady. Jeśli grasz na kodach to wystarczy wrócić ta sąmą drogą jak doszedłeś do ożywieńca, a o te przyciski sie nie martwić, bo one są przydsatne graczom grającym bez kodów. Je.śli jednak zabiłeś tylko jednego smoka i jeszcze nie doszedłeś do smoka ożywieńca to przytocze kawąek solucji ze strony www.gothicsite.vel.pl
:
QUOTE ...a lewo natkniesz się na Archola, władcę cieni, który ma klucz do zamkniętych drzwi. Idź dalej, a znajdziesz się w sali, z której wyjście prowadzi przez zamknięte drzwi z dziwnym znakiem - maską. W sali napotkasz również dwoje innych zamkniętych drzwi oraz po parze schodów prowadzących w dół i do góry. Niezależnie od tego, którymi schodami podążysz, spotkasz klucznika - zabij go i zabierz mu klucz pasujący do zwykłych drzwi w centralnej sali. W obu komnatach znajdują się po dwie dźwignie otwierające kraty w pokojach na górze i na dole - po przeciwnej stronie centralnego pomieszczenia. W lewej komnacie (wszystkie kierunki patrząc do wejścia w kierunku zamkniętych drzwi) z kołem zębatym, użyj obu dzwigni: najpierw prawej, później lewej. Idź do lewego górnego pomieszczenia i wciśnij przyciski w kolejności: środkowy, prawy, lewy - z podłogi wysunie się przełącznik, po którego użyciu w centralnym pokoju pojawi się kolumna z przyciskiem. Wróć teraz do pomieszczenia z kołem i przestaw dzwignie. Udaj się teraz do lewego dolnego pomieszczenia, wciśnij przycisk w ścianie i użyj przełącznika, który wysunie się z podłogi - w centralnym pomieszczeniu wysunie się następna kolumna. Teraz idź do prawego pomieszczenia z kołem i przestaw dźwignie prawą i lewą. Odwiedź prawe pomieszczenie na górze, wciśnij przyciski w kolejności: środkowy, lewy, prawy i użyj przełącznika, który wysunie się z podłogi. Wróć do pomieszczenia z kołem i ponownie przestaw dźwignie. Udaj się do prawego pomieszczenia na dole, wciśnij przycisk na ścianie, a pojawią się dwa nowe; najpierw wciśnij lewy, później prawy. Użyj jeszcze przełącznika na podłodze, wróć do centralnej sali i wciśnij wszystkie przyciski na kolumnach. Pojawi się kolumna otwierająca drzwi z maską, w sali dalej znajdziesz Poszukiwaczy i czarnego maga - porozmawiaj z nim, a następnie zabij go i przeszukaj ciało....
Dokładnie opisany sposób przejścia zagadki z przyciskami
.
Pozdrawiam