Prosze O Pomoc (wyskakujacy Blad)

Status
Zamknięty.

donmartino

New Member
Witam.
Jestem ogromnym fanem gothica (1,2,NK) ale dopiero od niedawna mam mozliwosc zagrania w G3.
Mam laptopa HP tx 1320us (Turion 64 X2 TL-60 2,0 ; Wielkość pamięci RAM: 2GB ; Karta graficzna: nVidia GeForce Go6150 i oczywiscie windows vista) gra sie instaluje uruchamia ale pod koniec wczytywania wyskakuje komunikat (bardzo ciezki do odczytania ale pisze tam cos script unregistred). Chcialbym sie dowiedziec czy to wina visty czy moze mojego sprzetu (a moze jeszcze cos innego) Prosze o szybko apomoc bo juz nie moge sie doczekac zeby go wyprobowac.

wrobel154

Member
Gra gryzie sie z kartami graficznymi ktore sa montowane do laptopow.. wiec chyba wina karty graficznej

edik

Member
Ja na początku też grałem w Gothica na laptopie na XP i było w miarę dobrze ale po zainstalowaniu tam Visty gra chodziła o wiele gorzej ale chodziła. Wydaje mi się, że masz za słabą kartę graficzną ona jest chyba zintegrowana ale nie wiem na 100%.

donmartino

New Member
NVIDIA GeForce Go 6150 (UMA), Up to 559 MB
taka jest dokladnie karta i jest chyba zintegrowana, a to az tak bardzo przeszkadza? myslalem ze ma duzo ramu. a gdybym tak dokupil ramu bo moge miec max 4gb

edik

Member
Z tego co wiem to zintegrowana karta nie daje zbyt kopa (który przydaje się np. w Gothicu 3) więc jeżeli to karata jest przyczyną to dokupienie Ramu może nic nie dać.

DjMurek

New Member
Mi sie wydaje, ze to nie jest karta zintegrowana! Ale nie posiada wlasnej pamieci! To jest jej jedyna wada... Korzysta z ramu z komputera! Sprobuj przeinstalowac gre, moze to jest jakis jej błąd wewnętrzny...

I polecam Windowsa XP... Na viscie Ci wszystkie gry beda ciezko chodzily...

donmartino

New Member
I jeszcze przed chwila czytalem na innej stronie o gothicu byl spis kart ktore podolaja i moja znajdywala sie wsrod nich

wrobel154

Member
''Gra nie jest zgodna z kartami graficznymi z seri GF MX i ze zintegrowanymi kartami graficznymi(stosowanywi m.in. w laptopach'' -tak pisze na opakowaniu Gothic 3 a ta karta co masz jest zintegrowana. Byc moze to wina windowsa ... radze zainstalowac xp do pojawienia sie sp1 do visty.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom