Procesor

Status
Zamknięty.

cichy

Member
Otóż mam mały problem. Kupiłem sobie ostatnio AMD Athlona 3000+ na jądrze Bartona, mam płytę główną ASUS A7V8X pod Socket A. Jestem trochę zaskoczony poniewaz nie widze wielkiej różnicy w porównaniu do starego procka ( był to AMD Athlon XP 1700+), niby Gothic 2 NK chodzi mi na najwyższych bez zacięcia, CoD 2 na detalach medium i anty aliasing x4 chodzi płynnie jednak nie widze specjalnie różnicy przy uruchomianiu kompa, lub przy jego wyłączaniu. Powiedzcie w czym może być problem??

Dodam że Barton 3000+ ma częstotliwość 2166 MHz, a stary miał 1466 MHz, mam 512 Ramu 333 MHz, kartę graficzną Radeon 9600 Pro 256 MB.
Wirusów nie ma, komp ma zainstalowanego SP2.

Velans

Member
Jesli chodzi tylko o wyłączenie i włączanie kompa to sie robi w rejestrze albo przez specjalistyczne programy do podkręcania kompa np. Tweak XP. Poszukaj w necie to napewno znajdziesz
wink.gif

Pozdro

cichy

Member
Tak tylko że ja nie chce go podkręcać, jestem po prostu zdziwiony że procesory o dwóch tak różnych częstotliwościach nie różniły się na moim kompie specjalnie szybkością. Może ktoś z was posiada właśnie taki procesor, niech powie czy chodzi mu dosyc szybko i sprawnie...

Gucio

Member
Cóż... tak to jest. Dodam tylko że ja posiadam procesor o taktowaniu 450 Mhz (!!!) i wiele "dzisiejszych" gier (np. Most Wanted) chodzi na tym procku bez zarzutu Twórcy gier po prostu robią nas w bolca, byleśmy tylko wydali kase na nowe części do kompa.

Pozdro
cool.gif

Szczęśliwego Nowego Roku!

chery

Member
Po pierwsze Cichy mam procka AMD 3000+ lecz jest 64 bitowy czyli za dużo to ci chyba nie doradzę. Lecz co do gier to nie procek jest najważniejszy lecz grafika. Zależy od karty graficznej itd. A różnicy w uruchamianiu windowsa to wogóle się nie zauważa. Powód.... windows nie potrzebuje dobrego procka do uruchomienia. Nie ma się co dziwić. Dla przykładu (lecz nie z prockiem) miałem 512 RAM-u 400 Mgh dokupiłem kolejne 512 MB 400 Mgh i włączyłem w dualu. Nie wiem czemu ale komp działa mi ..... gorzej. Nie proszę o pomoc lecz nie zawsze upgrade sprzętu musi mieć odbicie na wydajności sprzętu. Zwłaszcza jeśli chodzi o procesor. Kup sobie nową grafikę to zobaczysz różnice
biggrin.gif

Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom