Problemy Z Jowood

Status
Zamknięty.

Xardas19

New Member
Wedługo strony www.games.pl trzeba mieć nadzieję, że produkcja JoWood zdąży wydać Gothic 3.Oto co napisali :

Za wydanie serii gier Gothic odpowiedzialna jest firma JoWooD. Niestety od zeszłego roku, problemy jej towarzyszące mogą doprowadzić do bankructwa! W Wiedniu toczy się cały czas postepowanie upadłościowe przeciwko JoWooD, które w roku 2004 zaliczyło ponad 23 miliony Euro strat, a na początku 2005 roku straty studia wynosiły ponad 16 milionów.
Aby poprawić sytuacją finansową JoWooD zaprzestał produkcji Stargate SG-1: Alliance, oraz zamknął kilka podległych mu developerów takich jak Ebensee oraz Wings Simulation....

Jeśli zostanie ugłoszona upadłość firmy, to Gothic III straci wydawcę, i być może nie znajdzie się w sklepach w pierwotnym terminie. Oprócz wspomnianej gry RPG, JoWooD wydał wiele innych wspaniałych gier jak choćby SpellForce ! Wszyscy gracze powinni więc mieć nadzieję, że JoWooD w jakiś sposób wybrnie z problemów.

Link : http://www.games.pl/article1244-nested.html

Jeśli to prawda to g4, g5 i innych części już raczej nie będzie.

Kan

Member
Wcale nie powiedziane że projekt Gothic 3 upadnie razem z firmą. Może zaistnieć możliwość że JoWood padnie zaś prawa do Gothic 3 wykupi jakaś inna firma. Podobnie było z gra Yuiced, samochodówką której macierzyste studio padło. Oczywiście nowi właściciele wprowadzili kilka zmian do gry ale i tak ją wydali. Tak samo może być z G3. Mam tylko nadzieję że nie odpiję się to aż nazbyt negatywnie na fanach serii
dry.gif
sad.gif

Xardas19

New Member
Tak znajdą innego producenta tylko o ile przysunie się premiera.Zresztą nawet dobrze, bo zbieram na kompa i do przmiery przez JoWood mogę nie uzbierać.Tak czy inaczej dam se jakoś rade.

cichy

Member
QUOTE Tak znajdą innego producenta tylko o ile przysunie się premiera.Zresztą nawet dobrze, bo zbieram na kompa i do przmiery przez JoWood mogę nie uzbierać.Tak czy inaczej dam se jakoś rade.

Myśle że nawet jezęli JoWood upadnie to G3 szybko znajdzie sobie jakiegoś producenta a to z prostego powodu że cała seria cieszyła się wielkim zainteresowaniem i posiada również wielu fanów, myśle że nie ma się czym martwić, nadal czekam na moją ukochaną gre...

POzdRo

Dark Shadows

Active Member
Faktycznie jest to smutna wiadomość, ale mam wrażenie, że czytałem podobny temat na innym forum i przez pewien czas nie było w tym temacie nic szczególnego. I pewnego dnia ktoś dodał komentarz i powiedział, że ten problem jest rozwiązany i że wydawca Gothica 3 już się z tym problemem uporało. A jak wyjdzie 3 to oni nie będą bankrutami o nie. Wręcz przeciwnie
smile.gif
smile.gif
Myślę, że Pirahna Bytes ma tyle kasy ze w przypadku bankructwa JoWood sami by ją wydali.

Yezo

Active Member
Juz kiedys było o tym ze JoWood ma upaść, a narazie nic takiego nie miało miejsca i moim zdaniem nie będzie miało...No ale gdyby nawet upadła firma, to o przyszłośc Gothica3 jestem spokojny, z pewnościa znajdzie się ktoś kto wyda tą gre i zarobi na niej niezła kase..Byle tylko premiera przez to nie bya przesówana..

Kacperex

KacŚpioszek
Jak mi wiadomo taki temat był już jakiś czas temu. Były gdybania o upadku JoWood. Faktem jest, że tak się nie stało. Co do nowej produkcji jaką jest G3 jestem spokojny, gdyż ta gra na pewno pomoże firmie przetrwać. JoWood jest bardzo powazną firmą, która wydała już kilka znanych nazw na rynku komputerowym. Myślę, że nie mamy się czego obawiać.

Xardas19

New Member
Racja nie ma się czego obawiać.Najbardziej mnie martwi czy zdobędę kase na nowy procesor, bo na duronie 1 GHz raczej mi nie pójdzie.

Moozi

Member
Problemy jakie są związane z firmą JoWood nie przedstawiają w dobrym świetle następnych części gier z seri Gothic. Nawet jeśli inna firma przejmie dalszą produkcję nad Gothicem III to i tak możemy nie zobaczyć już tego samego dobrego Gothica jak z części pierwszej czy drugiej. Zapewne większość z nas martwi się czy w ogóle będziemy mogli zagrać w Gothica III ze względu na wymagania techniczne tej gry. Moim zdaniem wszystko jeszcze może uledz zmiani więc na razie nie ma się czym przejmować.
Pozdro!!!!
biggrin.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom