Problem

Status
Zamknięty.

dark1624

Member
Otóż mam taki problem że nie mam muzyki w grze a w menu i w filmikach sa nawet npc mówią w grze ale nie ma muzyki i troche tak nudno sie gra.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Wejdź w opcje dźwięku i tam poprzesuwaj suwaki :).

Dzyl

El Principe
Więc moze masz coś z kartą dzwiękową.Sprawdz, może masz zakurzoną.
A jeżeli niepomoże, to znaczy że to poprostu bug w grze.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Zacznijmy od podstaw. Masz grę oryginalną, czy pirata ?

dark1624

Member
Tak mam orginala.Ale nie wiem czy ma ro coś do znaczenia ale posiadam windows vista ultimate sp1.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Sprawdź jak jest na innym komputerze, jeśli problem się powtarza, znaczy że wadliwą grę masz. Jak nie to będziemy dalej kombinować.

kondzio1993

Member
masz podłączone głośniki?
masz prąd w gniazdku z głośnikami?
działają ci głośniki?
nie masz przeciętego kabelka ?

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Przecież napisał że słyszy wszystko, prócz muzyki. Otoczenie i NPC - tak, myzuka - nie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zabrzmi banalnie..ale w opcjach trzeba włączyć muzykę po prostu, jest tam odpowiednia opcja.
Skoro działają ci dźwięki otoczenia i głosy to prawdopodobnie w opcjach muzyka w trakcie gry jest wyłączona. Ostatecznie ściągnij nowsze sterowniki do karty dźwiękowej. Masz AC97 ?

czlapek14

Member
Też mam ten problem i wydaje mi się, że to wina visty, bo jak wiadomo ona ma problem ze starymi grami. Możecie se kombinować w plikach gry, ale raczej chodzi o to że pliki muzyki są za stare dla visty i raczej nic sie nie da zrobic chociaż byłbym wdzięczny gdyby ktoś się dowiedział jak włączyć muzykę, bo rzeczywiście sie nudno gra.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Skoro to vista..to musisz odpowiednich sterowników poszukać do karty dzwiekowej

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ja tak miałem w G2 z cd-action. Muza leciała tylko w menu i w grze przez minutkę, a potem cichła.
W wakacje kupiłem sobie sagę i muza działała poprawnie. Ale jeżeli na innym kompie działa dobrze.
Ja chyba myśle że to nie jest wina visty, bo to nie ona odczytuje muzyke tylko gothic, ale ja sie nie znam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom