Problem Ze Sprzętem.

Status
Zamknięty.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Witam,
mam nietypowy problem.
Mianowicie, grając w Lineage 2 albo inne gry po jakimś komputer zwiesza mi się totalnie, nie działa nic. I teraz jestem na 99 % że to karta graficzna. Tylko pytanie czy wina sterowników, czy to może przez to że się przegrzewa .. ? Sam nie wiem.
Karta graficzna to NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)

Mój drugi problem jest inny. Mam 3 sloty do ramu i jak wsadzam kość do tej 3 komp wariuje. Nie chce się odpalić albo resetuje się po chwili jeśli mu się uda włączyć. Tutaj nie mam pojęcia co to może być ;[;[

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Co do problemu pierwszego, to miałem swego czasu ten sam problem. I niestety to karta graficzna się przegrzewała. Resetowałem kompa, grałem dalej aż się spaliła ^^.

Co do drugiego, tak bywa. Wsadzasz RAM tej samej firmy? Może przypalone gniazdko? Ja tak właśnie miałem, przez jakiś czas PC działał, później, cóż.. ^^

Pozdrawiam.

Wysoki93

Active Member
Kiedyś też miałem kartę GF 7600 tylko, że GT ale też po jakimś czasie karta zaczęła się niewiarygodnie szybko nagrzewać. Radzę zamontować dodatkowe wiatraki, ponieważ sterowniki raczej mało dadzą. U mnie problem znikł (jeden wiatraczek dałem w obudowę a drugi na sznurek zamontowałem pod kartę ;))

Co do ramu, to AS dobrze mówi, może też kupiłeś zły rodzaj pamięci? Zamiast DDR2 masz DDR3 albo odwrotnie.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Co do karty graficznej to stery mam najnowsze więc to wyklucza stery i chyba rzeczywiście to jest przegrzewanie się. Jak gram z otwartym oknem jest dobrze. Ale ze mnie wiking ;]
A co do ramu, tutaj jest odmienny problem, mianowicie jakąkolwiek kość nie włożę do 3 slotu komp nie działa. Na pozostałych 2 mam zupełnie inne kości i wszystko ładnie chodzi.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Co do karty graficznej to stery mam najnowsze więc to wyklucza stery i chyba rzeczywiście to jest przegrzewanie się. Jak gram z otwartym oknem jest dobrze. Ale ze mnie wiking ;]
A co do ramu, tutaj jest odmienny problem, mianowicie jakąkolwiek kość nie włożę do 3 slotu komp nie działa. Na pozostałych 2 mam zupełnie inne kości i wszystko ładnie chodzi.

Czyli na 99% coś jest nie tak z tym gniazdkiem - najprawdopodobniej jest uszkodzone, zanieś płytę gdzieś żeby Ci przeglądnęli, lub daj sobie spokój i nie dokładaj więcej RAM'u ^ ^.

Pozdrawiam.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
A mi to wygląda na zasilacz, po prostu nie wyrabia i to tyle :)

A karta graficzna 7600 GS chłodzona pasywnie czy ma wiatrak?

Jeżeli się przegrzewa to chyba pasywnie, Dud mógłbyś kupić jakieś chłodzenie nawet za 20 zł i problem powinien zniknąć, chyba że to zasilacz.

http://www.ceneo.pl/Chlodzenie_i_tuning;017Chlodzenie_kart_graficznych_P3-55121.htm - tu masz jakieś chłodzenia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom