Problem Z Zapisem Gry.

Status
Zamknięty.

Lubie

New Member
Witam. Jestem nowy na tym forum, ale użyłem opcji szukaj na różne sposoby i nic nie znalazłem (może nie umiem wpisywać dobrych haseł). Mam problem z save'm, mianowicie zawsze robię 2 zapisy, 1 nadpisuje a drugi nowy. I Próbowałem właśnie tak zrobić, ale wyskoczyły mi te błędy z pamięcią itd. więc zapis był tylko ten nadpisany. Dobra myślę sobie trudno włączy się drugi raz, włączyłem grę, wczytałem save'a, ale wczytywanie stanęło na 1/4 paska na drugim obrazku (dużo przedmiotów, chyba stragan) i dalej nie idzie. Czekałem pół godziny, zwiększałem priorytet, zmniejszałem ale nic to nie dawało. Teraz nie wiem co zrobić, bo dotarłem już do Geldern, a to jak dla mnie, nowego gracza dosyć daleko. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, lub wysłanie save'a w którym dotarliście do Geldern. Za pomoc z góry dziękuję i nagradzam plusem (bo minusów nie ma tak?).

Wysoki93

Active Member
Rozwiązania raczej nie ma, ponieważ jeśli zapis nie działa, to nie da się go naprawić.
Na przyszłość mogę polecić "normalny", prosty saving, czyli po prostu zapisywać za każdym razem na nowym albo starszym o kilka zapisów savie.
Co do save'a, jaką masz wersję gry?

Na pocieszenie (raczej słabe w przypadku stracenia kilku czy kilkunastu godzin gry) mogę dodać, że nie jesteś jedyną osobą, której się to przydarzyło.

Lubie

New Member
Wysoki93 gdzie można sprawdzić wersję gry ? Jak w pliku readme (folder z grą) to moja wersja jest następująca :
Kod:
11.9.2006

Wysoki93

Active Member
To nie to :p
Wejdź do folderu z grą, wejdź we właściwości pliku Gothic3.exe i tam masz zakładkę wersja.

Wysoki93

Active Member
Sądziłem, że najnowsza to 1,74 ale chyba się myliłem ^^
Instalowałeś jakieś łatki? Jak coś to jaką ostatnio.

Ja mam:
Kod:
1.74.25931.14

Lubie

New Member
Nic nie instalowałem, pożyczyłem grę od kolegi i jest. Wyczytałem że problem tkwi w pliku UserOptions który jest umieszczony w folderze z save'ami. Czy mógłbyś mi wstawić swój plik na stronę
Kod:
http://www.przeklej.pl/
Z góry dziękuję.

Lubie

New Member
Dobra, bo ten sposób z plikiem średnio działa. Mam pobrać tylko łatkę 1.74, bo to tylko poprawia efekty graficzne ( z tego co jest napisane).

Lubie

New Member
Sorry, to ja już wolę grać non-stop od nowa niż ściągać to 24 godziny +. Dzięki za pomoc, plusy dostałeś. Wiem, że inna wersja gry, ale może kiedyś pobiorę patcha i wyślesz mi save'a tak z Geldern o ile masz ? A jeżeli nie masz to jeśli możesz zrób mi go. To dla mnie byłby naprawdę mocny argument do stawiania Ci plusów.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Patch zawiera 2 giga, powinno być jakieś 4-5 godzin pobierania przy słabym internecie. A jeśli chodzi o save. 80% osób gra inaczej niż inni, np. idzie przez Varant do Geldern (m. in. ja). Napisz dokładnie co zrobiłeś to może ktos ten save będzie mieć.

Lubie

New Member
Patch ma 900 MB i ściąga się 24h + :p Ja pierw wiadomo odbiłem CapeDun, potem Monterę i teraz jestem w Geldern (wiadomo Gotha odklątwiona). Btw. jak można iść przez Varant, przecież jak sie dojdzie do Geldern to Rhobar i Xardas karzą zdobyć artefakty.

Wysoki93

Active Member
Nie ma żadnego nakazu jaką drogą iść, można przykładowo od razu z Ardei przepłynąć wodą na pustynię, tak samo jest z odwiedzaniem miast.
Jaką masz prędkość neta? Dosyć długo ci się to ściąga ^^
Co do save to nie mogę ci go przesłać, bo masz prawdopodobnie najstarszą wersję gry z możliwych (nie patchowana)

Lubie

New Member
Najstarszą ? Przecież ty masz 1.74 a ja 1.8 +. Te patche to chyba nie są od Pyranha Bytes, ponieważ od nich widziałem patche typu 1.8.9 +. Dobra, skończmy już temat bo zaczyna się robić spam. Dziękuję za wszelkie chęci pomocy.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom