Problem Z Windą

Status
Zamknięty.

halek

Member
Od pewnego czasu kilka razy dziennie komp się zawiesza i pojawia się blue screen. Są tam jakieś pierdoły o tym, że nowy sprzęt może być niepoprawnie zainstalowany, mam go odinstalować lub wyłączyć buforowanie z BIOS. Oczywiście nie instalowałem żadnego nowego sprzętu, także nie mam pojęcia co z tym zrobić.

Aha, wywala też taki napis "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL".

Kettger

Handlarz
Instalowałeś jakieś nowe programy? Ja miałem kiedyś taki przypadek - gdy włączałem Daemon Tools.

halek

Member
Mam od niedawna SpeedBit Video Accelerator, ale to raczej nie to...Tak czy inaczej dzięki, wywalę to i poczekam, może zadziała.

Xingu

Member
Powiem tak google nie boli.

Błąd który Ci wyskakuje to najzwyklejszy błąd sterowników. Jeśli mówisz że wgrywałeś coś od dźwięku to prawdopodobnie sterowniki dźwięku się obraziły. Wgraj jakieś nowe i zobacz co się stanie. W ogóle możesz wszystkie stery sobie przeinstalować i zobaczyć. Jak nie pomoże to format c :p

Kyroge

Member
Mało możliwe, ale może sterowniki były "zasyfione"? Chodzi mi o wirusy, jak wirus wlezie do jakiejś ważnej strefy Windows (nie daj Boże do bootsektora!) to jak najszybciej odinstaluj, bo może być źle... Ale jeżeli nie było "syfu" w sterach, to znajdź inne. Albo Podpisywanie Sterowników. Możesz też sprawdzić, czy się stery nie "gryzą" :C
Przeinstaluj stery, powinno pomóc.

halek

Member
CYTAT
Jeśli mówisz że wgrywałeś coś od dźwięku to prawdopodobnie sterowniki dźwięku się obraziły.

Nigdzie nie pisałem, że wgrywałem coś od dźwięku (chyba że masz na myśli SpeedBit Video Accelerator). Usunąłem tego SpeedBita i chyba pomogło. Taj czy inaczej teraz sprawdziłem w googlu, i gdyby jednak nie zadziałało to będę wiedział co robić. Dzięki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom