Problem Z Włączaniem Gier

Status
Zamknięty.

Dzyl

El Principe
Mam pewien i to dość duży problem.Od kąd sformatowałem kompa nie działa mi żadna gra.
Po zainstalowaniu nie mogę włączyć żadnej gry.Wyskakuje ciągle jakiś błąd że coś z grafiką czy coś tam.Ale np. taka gra dbz me 2 mi działa bo ma bardzo małe wymagania a takie delux ski jump 98 mi nie działają choć mają jeszcze mniejsze wymagania.W te gry i tak nie mam w co grać bo są do kitu, ale po sformatowaniu miałem nadzieje że pogram sobie w jakieś gta lub coś a tu h**.
Nie wiem czy potrzeba jakiś program żeby te gry działały czy coś ale jeżeli potrzeba to bardzo proszę o podanie linków do tych programów lub chociaż nazwy tych programów.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
A sterowniki do karty graficznej to zainstalowałeś? Jak nie to masz przyczynę swego problemu.

Dzyl

El Principe
Nie zainstalowałem.A z kąd je niby wziąść ?

Karpielek

VIP
VIP
Powinieneś mieć je na płycie, od karty graficznej. Jeśli nie, będziesz musiał z neta ściągnąć, ale takie rzeczy się dostaje przy kupnie komputera.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Widzę, że hakerem nie będziesz ;p. Wpisz w google nazwę swej karty i dodaj do tego - "sterowniki download". Wejdź w pierwszą z brzegu stronę i ściągnij to co tam jest do ściągnięcia, a potem to zainstaluj.

Dzyl

El Principe
Przeszukałem wiele stron i nie znalazłem nigdzie sterowników do mojej karty graficznej.
Wpisałem S3 UNICHROME - sterowniki download i ni [CENZURA]

Dzyl

El Principe
No mam coś takiego
beztytuuwgd.png

I jakoś tam mi nie pisze nazwa mojej karty graficznej.No i mam oczywiście XP
Ale sprawdzałem w papierach gwarancyjnych i karta graficzna nazywa się S3 UNICHROME.
W necie nie znalazłem sterowników.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Hmm... pewnie skoro nie masz zainstalowanych sterów, to pewnie ci tam nie wykrywa karty, czy coś w ten deseń ;p.

Inny sposób -
PPM na Mój komputer -> sprzęt -> menadżer urządzeń -> karty graficzne

Dzyl

El Principe
Weszłem w to i nie ma nigdzie tam "karty graficzne"
W menedżerze urządzeń jest takie coś

beztytuud.png

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Nie wiem, czy to, że ci nie pokazuje karty, jest spowodowane brakiem sterów.
A nie masz żadnej płyty, którą dostałeś z kupnem sprzętu? Na jednej z nich powinny być sterowniki.

Ewentualnie poszukaj w papierach z kupna (faktury, itp.), nazwy, która zaczyna się od Radeon... lub Geforce. To będzie nazwa twej karty.

Dzyl

El Principe
Właśnie nie mam żadnej płyty.Niepamiętam z kąd miałem jak 1 raz windowsa wgrywałem.
Możliwe że gdzieś miałem ale sie zapodziała.Bo mam jedynie płyte od karty dzwięku.

E

Electric_Dragon

Guest
CYTAT
Właśnie nie mam żadnej płyty.Niepamiętam z kąd miałem jak 1 raz windowsa wgrywałem.
Możliwe że gdzieś miałem ale sie zapodziała.Bo mam jedynie płyte od karty dzwięku.

Z rozmowy widzę że Dzyl nawet nie wiesz skąd masz kompa albo nie chcesz napisać. Komputer nie wykrywa urządzeń, hnn powinien Ci się pojawić przy starcie systemu kreator dodawania sprzętu. Odsyłam do tematów znalezionych w sieci:

http://peb.pl/windows/218572-kontroler-raid.html

Wpisz też w wyszukiwarce 'Google' 'kontroler video (zgodny z VGA)' i znajdziesz sporo tematów z takim samym problemem jakim masz.

Chłopie, poszukaj pudełka po karcie graficznej, czegokolwiek.

I otrzymujesz słowne ostrzeżenie - pierwsze i ostanie za wulgaryzm w poście.

Edit: spróbuj tym programem - http://www.instalki.pl/programy/download/t...ome_Edition.php - Rangiz

Dzyl

El Principe
Dobra, temat do zamknięcia.
Znalazłem płytkę ze sterownikami i je zainstalowałem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom