Problem Z Uruchomieniem

Status
Zamknięty.

Aronimo

New Member
Witam.
Przedwczoraj kupiłem nowego Gothic 3, próbuję go zainstalować. Instalacja przechodzi pomyślnie a kiedy próbuję go odpalić - wyskakuje okienko, że trzeba wsadzić płytę, która przecież jest cały czas w nośniku. Co robić?

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Jeśli masz kilka napędów, to spróbuj włożyć płytę do innego.
Gra na pewno jest oryginalna? Bo mi to wygląda na typowy problem z niescrackowanym piratem.

Aronimo

New Member
Jeśli masz kilka napędów, to spróbuj włożyć płytę do innego.
Gra na pewno jest oryginalna? Bo mi to wygląda na typowy problem z niescrackowanym piratem.

Kupiona przedwczoraj w empiku, zafoliowana. Gdyby to był pirat to wiedziałbym co zrobić. I niestety mam tylko jeden napęd..

sir_RobeN

Bossu Kokssu
VIP
Kupiona przedwczoraj w empiku, zafoliowana. Gdyby to był pirat to wiedziałbym co zrobić. I niestety mam tylko jeden napęd..

Przyczyny:
Jeśli masz Vistę lub Win7, to może wyskakiwać komunikat - należy wówczas zaktualizować sterownik TAGES lub w przypadku XP upewnić się, że nie masz wirtualnych napędów oraz że są zainstalowane najnowsze sterowniki płyty głównej

Rozwiązanie:
Należy zaktualizować grę do wersji minimum 1.60 (tam zabezpieczenie jest już zdjęte) lub do wersji 1.73 (zalecane).

Patche możesz pobrać z:

Patch 1.60:
ftp://ftp4.cdprojekt.com/pub/pl/gothic_3/patch/gothic_3_pl_patch_16.zip

Patch 1.73 - dowolne źródło ze strony:
http://www.g3cpt.eu/download/5

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom