Problem Z Teksturami

Status
Zamknięty.
F

flaku

Guest
Witam

Jak w temacie mam problem z teksturami w gothicu wydaje sie ze wszystko powinno byc wporzadku gdyz u moich kumpli smiga elegancko, a u mnie widac sporych rozmiarow czarne dziury w tesksturach, ktore uniemozliwiaja gre, nie wiem czym moze byc to spowodowane poniewaz moj sprzet powinien dzwignac gre bez problemu na najnizszych detalach. Posiadam Geforce 6600GT, AMD Athlon XP 2600+ 2.09 GHz, 1GB RAM. Windowsa juz przeinstalowywalem oraz sama gre kilka razy i nic. Prosze o pomoc i podpowiedz czym moze to byc spowodowane

Pozdrawiam

szczurek

Menda serowa
Weteran
Spróbuj innych sterowników do grafiki ( starsze/nowsze ). Ja kiedyś z powodu sterowników nie miałem czegoś takiego jak noc a na każdym kroku wyskakiwały mi z tekstur jakieś krzaczki.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
To raczej nie powinna być wina sprzętu. Kiedyś zepsuły mi się tekstury z Gothic 2. Zrobiłem reinstall i po krzyku. Jeśli to nie zadziała, to albo jak mówił Sczurek masz złe sterowniki, albo masz uszkodzony plik (jeśli po reinastalu nadal będzie źle to pewnie jest uszkodzony plik na płycie).

Reynevan

de Tréville
1. Sterowniki, i raczej starsze. Z nowymi nie sądzę aby pomogło, bo raczej obsługują nowszą technologię. (polecam od tego zacząć)
2. DircectX, tylko tu nie mam zdania czy nowy czy stary. Spróbuj najpierw z najnowszym a potem ze starszym. (jak w punkcie pierwszym nic nie pomoże...)

PS: Sterowniki bierz z tej strony http://www.omegadrivers.net/archive.php - tylko wyszukaj NVIDI, bo tam najwięcej jest pod Radeony i pobaw się z wersjami (jak w punkcie 1), tylko zanim zainstalujesz jedną to najlepiej wywal poprzednią, bo lubi się zrobić bałagan...

Dlaczego masz problem? Za dobry komp. Po prostu spróbuj ze starymi sterownikami, myślę, że pomoże.

27-04-2007, 09:48
;|... no może chociaż założyciel posta wpadnie i powie czy pomogło...
i Arven, nie wygrzebuj starych tematów, bo ludziom się myli ;P

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom