Problem Z Paladynami

Status
Zamknięty.

ArtuRR

New Member
Mam znowu problem ;/ Dostałem misje od Hanza poszedłem do Przylądka Dun i strażnicy mnie zatrzymują to mówie jednemu, że przyszedłem po paladynów. Pobiłem go on wstał i chce tam wejść orkowie się na mnie żucają coś jest nie tak czy tak ma byc? ..

Rymdej

Member
tak ma być. musisz zabić strażników (tak do końca), nie tylko pobić. najlepiej żeby inni orkowie o tym nie wiedzieli. a potem możesz już zabrać palladynów

spagetti

New Member
Jeśli mamy kogoś zabrać z więzienia itp, a stoją orkowie na straży - jeśli nie chcemy wzniecić "rebelii" w mieście jak to uczynił kolega powyżej - wystarczy postępować w dość schematyczny sposób: Orkowie zawsze na straży wołają:: STÓJ itd, po trzecim ostrzeżeniu wartownicy atakują ciebie i wystarczy ich wtedy zabić (ale uwaga!: jeśli podczas walki Ork zwieje i go bedziemy próbowali go dogonić i zabić no to wszyscy się rzucą na ciebie). Najlepiej odciągnąć ich od pozostałych orków, bo czasem pojawia się błąd, że do walki dołącza inny Ork, a wtedy gdy tylko WALNIEMY GO LEKKO RAZ to przyłącza się kolejna grupa orków..., niekiedy też , zdarza się błąd, że mimo iż atakowaliśmy 1 strażnika, inny ork (np. z jakimś imieniem) również atakuje (niewiadomo co mu przeszkadza atak), więc należy wczytać zapis gry przed walką i jeszcze raz spróbować i teraz powinno być ok.

W tej konkretnej sytuacji ja tych 2 strażników - pojedynczo zwabiłem na schody w wieżyczce - po lewej stronie od wejścia do pomieszczenia przetrzymywanych Palladynów. I tam ich zaciukałem. Raz ni z tego i owego dołączył jeden ork (chyba ten co walki na Arenie ustawia), ale wczytałem zapis gry i za drugim razem poszło gładko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom