Problem Z Odpaleniem

Status
Zamknięty.

helganin

New Member
Witam!
Mam problem z odpaleniem gry, wyskakuje mi komunikat:
Please insert the Gothic III CD/DVD into your drive and start the game again. Do not remove the disc while playing.
Gra oczywiście oryginalna.
W czym jest problem?

Windows Vista 64bit
Athlon 64 X2 4200+ 2200MHz
MSI K9N4 Ultra-F
Dyski:
Seagate ST3160815AS 160GB sATA II
WD Caviar 80 GB EIDE ( WD800BB )
GeForce 7900GS 512MB DDR3 256bit
Realtek AC'97

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
hmmmm wygląda mi to na brak cracka... ale skoro mówisz że gra jest orginalna... trudno mi coś tu powiedzieć. Możliwe że Vista ma problem z grą, jak z większością gier. A wykrywa normalnie płytę?

martinra

New Member
CYTAT(=BLADE= @ 19-06-2007, 23:17) [snapback]146693[/snapback]
hmmmm wygląda mi to na brak cracka... ale skoro mówisz że gra jest orginalna... trudno mi coś tu powiedzieć. Możliwe że Vista ma problem z grą, jak z większością gier. A wykrywa normalnie płytę?

Ja mam to samo a najlepsze jest to ze wsadzam plytke i samo jakby wyskakuje ze nie ma dysku --- MA JA I JA WIDZI TYLKO COS NIE URUCHAMIA --- prosze POMOCY !!

dziegiel

Member
skoro orginal, to musi byc problem z vista, na tym systemie malo gier chodzi

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(Rhobar_II @ 28-06-2007, 10:23) [snapback]147468[/snapback]
skoro orginal, to musi byc problem z vista, na tym systemie malo gier chodzi

A gówno prawda :)

Ja miałem taki błąd na XP.
Przeinstaluj grę. Jeśli nie pomoże a posiadasz jakieś wirtualne napędy, typu clone, deamon itd usuń je i zrestrartuj kompa. Powinno pomóc , czasem nawet antywirus typu panda robi owy błąd.

ingvar

Member
Ja ma Vistę i nic mi takiego nie wyskakuje. Może to problem z napędem, albo spróbuj przeinstalowac grę, a jak nie zadziała to sprawdź czy inne płyty działa, bo może po prostu musisz oddac komp do serwisu.

andi102658

New Member
Piszę tego posta po to aby podzielić się wiedzą na temat uruchamiania GOTHIC 3 na systemie VISTA 64 bit

Opiszę teraz w jaki sposób udało mi sie tego dokonać. Mój system to VISTA PREMIUM 64 bit PL

1. Zainstaluj GOTHIC 3 razem z DIRECTx
2. Zainstaluj ten plik http://www.tagesprotection.com/5.5/TagesSetup_x64.exe (plik nazywa się TagesSetup_x64 "to info dla tych którym link nie działa)
3. Zainstaluj PATCH 1.12
4. Uruchom grę jako administrator, ze zgodnością WINxp SP2, oraz w rozdzielczości 640x480. Koniec

Jest to krótki opis i działa tylko z orginalną grą. Mała rozdzielczość jest potrzebna ponieważ przy wyższej wyskakują dziwne kolorowe pasy zamiast właściwego obrazu.
Zaznaczam że ten sposób jest sprawdzony tylko u mnie, nie mam możliwości sprawdzenia czy działa na innych komputerach czy innych wersjach Visty. Pozdrawiam :ph34r:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom