Problem Z Literą "ć"

Status
Zamknięty.

freak_man

Member
Witam!
Mam problem.
Dziś kupiłem nowego kompa
smile.gif
. Nistety nie mogę na nim pisać literki "ć". Teraz oczywiście pisze ze starego kompa. Co mam zrobić żeby mieć tę literkę?
Z góry dziex

Kacperex

KacŚpioszek
Żeby mieć "ć" naciskamy prawy alt + c
biggrin.gif

A tak na serio jeśli masz tylko problem z "Ć" to ja bym winił klawiaturę. Podłącz starą klawiature do nowego kompa i zobacz. Układ klawiatury masz pewnie dobry bo jak byś miał układ maszynistki to większość liter się przestawia na układzie klawiszy. Ja bym winił klawiaturę.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Zainstalowac na nowo stery od klawiatury (jesli tak owe istnieja). Lub zmien jezyk w komputerze na polski. To powinno pomoc.

pozdro

Tak jak powiedział Feomathar zamień język klawiatury na polski lub zainstaluj sterowniki. Jeżeli wystarczy jedynie zmieić języki to zmień na Polski Programisty(nie Polski 214). Ale na upartego możesz napisać literę "ć" przy użyciu myszki. Klikasz start>Akcesoria>Ułatwienia dostępu>Klawiatura ekranowa. Pozdro!!

Glifion

Hitman
Weteran
Hmm... miałem kiedyś dokładnie ten sam problem. To wynikało z tego, że mam kartę Radeon ATI. Jeżeli i ty masz taką kartę polecam wejść do panelu karty i wyłączyć wszelkie skróty. Powinno zacząć działać.

"Koniec i początek nie mają granicy, od której się rozpoczęły, początek bowiem jednego jest końcem drugiego, a koniec jednego początkiem drugiego.
[Lie-cy]"

freak_man

Member
Dzięki Glifion za radę. Też mam karte ATI. Wszedłem do panelu, pogrzebałem i zrobiłem
smile.gif
. Wszystko działa.
Dzięki
Temat do zamknięcia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom