Problem Z Laresem

Status
Zamknięty.

dobrzyn

New Member
Witam,
właśnie zacząłem grać w Gothica 1 i mam problem. Dostałem się już do zamku i następne dostałem misje od Kruka bym poszedł do obozu bractwa. Chciałbym dostać się do Laresa lecz gdy chce do niego wejść zatrzymują mnie jego "chłopaki" i chcą ode mnie hasła. Skąd je wziąć ? Czy jest jakiś inny sposób na dostanie się do niego ? To ze muszę do niego pójść wczytałem w solucji. Proszę o pomoc. Przeszukałem już google ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
pzdr

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Do NO musisz iść z Morghardem,to szkodnik handlujący w SO.Jest niedaleko zawalonej wieży. Gdy dojdziesz z nim do NO da ci on pierścień. Pierścień ten będzie przepustką do Laresa :)

dobrzyn

New Member
Mam już pierścień ale i tak oni nie chcą mnie przepuścić :/ Lares znajduje się na górze w grocie obok Lee tak ? bo może ja idę tam gdzie nie trzeba ? :p

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
nie,nie,nie;] Źle idziesz :) Wchodzisz do jaskini i skręcasz w lewo. Stoi tam człowiek z Bractwa i handule zielem. Idziesz w górę i stoją dwaj szkodnicy.Gadasz z nimi i puszczą Cię do Laresa;p A w grotach obok Lee mieszkają Magowie;p

dobrzyn

New Member
Aha :) dzięki wielkie bo już zacząłem się załamywać że nigdy tam nie wejdę :p

Edit

Kolejny problem znalazłem tych strażników Laresa lecz nie chcą mnie wpuści jak tylko podchodzę to mówi jeden co z nich, że ludzie gomeza nie mają wstępu. Więc przeskoczyłem ich przez budynek pogadałem z jakimś kolesiem powiedziałem mu że mam dla Laresa pierścień i mnie wpuścił. A z Laresem jak chce porozmawiać to on jedynie może mnie czegoś nauczyć i nic więcej:/

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
a czy przypadkiem nie zostałeś już cieniem w Starym Obozie?

jak zostałeś cieniem w Starym Obozie to nie możesz dołączyć do innej gildii i możesz tylko pchać fabułę do przodu i wykonywać zadania poboczne

dobrzyn

New Member
Tak zostałem. Lecz czytałem solucje i jest tam napisane bym poszedł do Lestera i się dowiedział paru rzeczy. Więc jak dostałe misje od kruka by się czegoś dowiedzieć wystarczy że będę chodził i gadał ze wszystkimi ?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
misja od kruka polega na tym abyś się czegoś dowiedział w OBOZIE BRACTWA a nie w NOWYM OBOZIE

gdy pójdziesz do obozu bractwa zaczepi cię Lester że Y'berion ma do ciebie zadanie i wykonujesz wszystko po kolei ,w nowym obozie nie masz c do szukania poza chyba 4 rozdziałem gdy ze strażnika stajesz się...nie będę ci psuć zabawy po prostu pchnij dalej fabułę

dobrzyn

New Member
Aha znowu mój błąd. Obóz bractwa gdzie się znajduje ? wiem że trochę głupie pytania ale jestem wdzięczny za pomoc.

Edit

To jest ten obóz gdzie są te świry od Śniącego ??

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Obóz Bractwa Sniącego zwany także Obozem na bagnie albo jeszcze inaczej Sektą świrów

tak to tam

synek powiem ci że opcja "szukaj" nie boli nie gryzie ani nie połyka w całości użyj niekiedy tego ok?

Hadler

Member
A jeśli nie będziesz umiał tam dojść, to w Starym Obozie na placu targowym (tam gdzie jest Fisk i Dexter) jest jeden z członków bractwa i on cie może tam zaprowadzić.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom