Problem Z Kompem

Status
Zamknięty.

Sword

Member
Od kilku dni tj. 2 mam pewien problem a konkretnie dwa dni temu wyłączyłęm a po jakimś czasie ponownie włączyłem kompa.Jednak po włączeniu komp zdawał sie nie reagować to samo było z monitorem tj. komp się niby włączał ale monitor zdawał się nie reagować jakby w ogóle nie było połączenia,ale to nie wszystko, mimo ze monitor sie nie wlaczyl probowalem sprawdzic czy komp w ogole reaguje ale ani caps lock ani num lock etc nie działał nie mówiąc juz o wyłączaniu ręcznym przez alt +F4.Będąc lekko wkurzonym wyłączyłem za którymś razem listwe zamaist przez powera i potem komp sie uruchomil,czego skutkiem jest to ze w tej chwili opisuje ten problem z wlasnej chaty a nie kafejki,prosze o pomoc!!!!!
sad.gif

darkrider

Debile
No więc:

Jakieś 2 lata temu tak miałem. Radze jak najszybiej iść do serwisu, bo jeśli będziesz włączał kompa jeszcze przez jakiś tydzień to Płyta Główna i Procesor do wymiany. Wierz mi miałem tak samo. Jak przeczytasz tego posta to nie włączaj kompa i odrazu biegnij do serwisu komputerowego. Nie pamiętam o co z tym chodziło ale to było chyba przeciąrzenie. Czasem tak się dzieję jak już Płyta jest stara. Wtedy wysiada. WIĘC LEĆ DO SERWISU (JESZCZE RAZ POWTÓRZE!)

Pozdrawiam darkrider

EDIT: Jak ci naprawią lub kupisz nową płytę to NIGDY nie wyłączaj kompa prosto z listwy!!

Sword

Member
Ok czyli szykuje sie tydzien bez neta.No nic dzieki za rade.Co do wieku masz slusznosc moj sprzet to zlom tj. ma ok 4 lata procz hdd :/.jeszcze raz dzieki w pewnym sensie ratujesz mi zycie;p.

chery

Member
Moim zdaniem to nie dlatego że go przez listwę wyłączyłeś. Ja ciąglę wyłączam kompa w ten sposób (np. gdy przegnę z podkręćeniem) i mojemu pecetowi nic takiego nie jest. Zamiast iść do serwisu radziłbym samemu zmierzyć się ze swoim staruszkiem. Sprawdź wszystkie kabelki a jak nie działą to rozkręć kompa i zobacz czy nic się nie odłączyło bądź coś takiego. Serwis niby pomoże ale kompa na tydzień (przynajmniej) ci zabiorą.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom