Problem Z Kompem.

Status
Zamknięty.

Blair

Członek #RN
VIP
Mam pewien problem z kompem.

1).
Posiadam Neostradę i mam modem. Cały czas mi rozłącza od jakiś 3 tygodni. Wiele razy dzwoniłem do centrum obsługi ale mówią mi, że to coś z kompem bo u nich jest wszystko OK.

2).
Od 4 dni przestają mi działać programy. Dajmy na to gadu-gadu. Zainstaluje GG, potem jak schodzę z komputera
i przychodzę za jakiś czas i chce włączyć GG ono nie działa i trzeba instalować od nowa. Tak jest z każdym programem. To wina RAMU?

prosze pomocy.

P.S Formatowałem kompa ;)

daria

Szejn
Weteran
Przyłączam się do 2 problemu... Zainstalowałam sobie FIFE i za każdym razem jak ją wyłączę, to muszę na nowo instalować i tak w kółko :/
Czy wie ktoś jak ten problem rozwiązać wykluczając format dysku???

Niestety Tobie Blair nie umiem pomóc...

Pozdrawiam.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
A mają państwo jakiegoś antywirusa? Ja miałem podobną rzecz. Vplayer, Real Alternativw, Nero, program do drukarki, wszystkie programy nie działały (klikałem na ikonę i nic się nie działo). Pomógł dobry antywirus. Przeskanowałem cały komputer i wyszło, że miałem dużo jakiegoś badziewia. Oczywiście reinstalkę programów zrobić musiałem. Było to na starym komputerze, gdzie antywirus mocno mi go zamulał. Dlatego po skanowaniu go usuwałem. I po jakimś miesiącu problem znowu się powtarzał. I znowu musiałem bawić się w antywirusy.
Tak więc jeśli nie macie antywirusów to zainstalujcie jakiegoś, zaktualizujcie mu baze danych z wirusami i do czyszczenia.

Blair

Członek #RN
VIP
Ale ja robiłem formata i na bank nie mam wirusów. Zreszta mam firewalla. Wydaje mi się że coś z RAMEM to związane jest.

Kyroge

Member
Ja nie wiem, ale jakie masz Blair typy kości RAM? Może się trochę "gryzą"? Chociaż wykluczam tą opcję. Jakby się gryzły to komp by wariował ;) Może BIOS? Ta opcja tez mało możliwa.
Co do Neo: Oni to się tam znają, wierz im, to będziesz w zimie w klapkach chodził :D Spróbuj zeskanować antywirusem, może to pomoże. Jak nie, to albo jakiś kabel uszkodzony (wątpię) albo w modemie trochę się kićka.
Jeszcze raz do RAM'u - może w centrali Microsoft albo na jakiś forach coś będzie? Poszukaj, może będzie odpowiedź xD
Pozdro

Xingu

Member
Drodzy towarzysze. Bracia i siostry. Drodzy parafianie.

Propozycja moja następująca.
1) Wykonać najdokładniejszy z możliwych w waszym antywirze skanów. Potrwa dłużej ale jak coś jest to znajdzie. Co z tym zrobić chyba wiecie.
2) Ściągamy dwa programu. Uniblue RegistryBooster 2.0 i Uniblue SpeedUpMyPC. Pierwszy ładnie czyści rejestr z zbędnego badziewia. A drugi oczyszcza dysk z plików tymczasowych i zbędnych. Przy okazji przyspiesza działanie procesora. Wpiszecie w google ściągnijcie odpalcie (pierwszy jeszcze oferuje defragmentacje rejestru (gorąco polecam)). Pierwszy z programów w moim rocznym windowsie znalazł za pierwszym razem 1000 błędów.
Później skanować nimi raz na tydzień (znacznie przyspiesza uruchamianie i wyłączanie Windowsa)
3) Defragmentacja dysków (wszystkich) oraz sprawdzanie dysków (tam gdzie defragmentacja)

Takie działania powinny usunąć wszystkie badziewie jak to nie pomoże to ja nie wiem xD

Kyroge

Member
Może w takiej kolejności:

Najpierw Rejestr - polecam gorąco Registry Doctor 2.0 (złe i wadliwe klucze)
Potem Antywirus najlepszy jaki można
Na koniec defragmentacja - bo porządek musi być :D

A jak już porządki - to oczyścić dysk ze śmieci można, jak wysoki poziom zaawansowania to wymiana BIOS'u :p

Pozdro

Wenzelzxc

Member
Ziomek format wszystko wyczyszcza to zależy jaki formatuje dysk miałem tez taki problem nie dało mi nic scanowanie windowsa tylko format przez Bios

Pandrodor

Member
1) A czego używasz? Aplikacji dostępowej od TP?
Jeżeli tak:
Hahaha dobry jesteś xD Ściągaj mi tu autoConnect 0.1.2.5 i instaluj...a aplikację od tp usuń w cholerę :p
Stery do modemu zainstaluj z płytki najlepiej. W razie czego pisz na gg. To pomoże, na 100% :D
Jeżeli nie:
Powiedz, czego używasz ;> i jak cię rozłącza...Jestem doświadczonym dzieckiem neo więc ci pomogę ;> 7930554 <- moje gg
Pozdrawiam.
Edit: Jakbyś nie wierzył w lipność aplikacji dostępowej tp: http://www.google.com/search?ie=UTF-8&...st%C4%99powa+tp

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom