Problem Z Klawiaturą Na Laptopie

Status
Zamknięty.

Hamit

New Member
Witam. Mam problem. Otóż w trakcie gry nie działają mi klawisze M (Mapa), I (Ekwipunek) oraz L (Zadania), podczas gdy B (Magia) i C (umiejętności) działają normalnie. Zauważyłem że jest to spowodowane tym, że nie mogę wyłączyć Num Lock! Ciągle się świeci i zamiast M mam np. 0. Jak go wyłączyć?
Mam rzecz jasna oryginalnego Gothica 3, spatchowanego na wesję 1.6 (przed dodaniem go klawisze również nie działały).

Dane mojego komputera:
Procesor Intel Core 2 Duo 2.26GHz
3 GB RAM
Karta graficzna ATI Radeon HD 3400 256 MB
Microsoft Vista Service Pack 1
DirectX 10

Peja

Member
CYTAT(Hamit @ 10-08-2008, 19:21) index.php?act=findpost&pid=192127
Witam. Mam problem. Otóż w trakcie gry nie działają mi klawisze M (Mapa), I (Ekwipunek) oraz L (Zadania), podczas gdy B (Magia) i C (umiejętności) działają normalnie. Zauważyłem że jest to spowodowane tym, że nie mogę wyłączyć Num Lock! Ciągle się świeci i zamiast M mam np. 0. Jak go wyłączyć?
Mam rzecz jasna oryginalnego Gothica 3, spatchowanego na wesję 1.6 (przed dodaniem go klawisze również nie działały).

Dane mojego komputera:
Procesor Intel Core 2 Duo 2.26GHz
3 GB RAM
Karta graficzna ATI Radeon HD 3400 256 MB
Microsoft Vista Service Pack 1
DirectX 10

Też mam laptopa i ten sam problem, ale wykombinowałem jak dac sobie radę, Num włącza się automatycznie jak się Gothic włącza, i w trakcie gry nie można go wyłączyc więc jeśli chcesz np dac mapę musisz przytrzymac klawisz Fn który znajduje się obok CTRL i trzymając Fn naciśnij np M czyli mapę

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom