Problem Z Karta Pamięci W Tel.

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Witam!!!

Mam dziwny problem... Otóż mama pożyczyła mi telefon LG KE970 Shine, no to sobie chciałam włożyć kartę pamięci... Wszystko jest okey, gdy wchodzę w "Ustawienia"> "Stan pamięci"> "Pamięć zewnętrzna" to normalnie wyświetla mi, że mam zajęte 500 mb na karcie... Na kartę też mogę wejść np. dźwięki>pamięć zewnętrzna>mp3 i tu pojawia się problem... Otóż wyświetla mi, że brak plików :/ chociaż na karcie jest ponad 100 mp3... Kartę telefon wykrywa, ale plików na niej już nie :/ ani obrazów, filmów itd.
I jeszcze jedno, gdy włączę bluetooth, to zamiast ikonki karty pamięci na ekranie głównym wchodzi mi ikonka bluetooth (nie wiem czy ma to jakiś związek).
I tu moje pytanie. Czy znacie jakiś sposób, żeby to naprawić...? Sposób inny niż FORMAT KARTY.

Proszę o pomoc.

raflas

New Member
Oj obawiam się że bez formata się nie obejdzie. Miałem kiedyś podobny problem na Nokii, musiałem sformatować kartę pierw przez komputer, a potem przez jakieś inne urządzenie które obsługuje te karty (w moim przypadku była to cyfrówka bo telefon mi nie czytał całej karty).
Jeszcze możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne telefonu z wyciągniętą kartą, a jak nic to nie pomoże to zrób kopie plików z karty i przywróć ustawienia z włożoną kartą. Więcej pomysłów niestety nie mam, mam zerowe doświadczenie z LG'kami :p
Pozdrawiam raflas.

daria

Szejn
Weteran
Dzięki za pomoc, ale już sobie poradziłam...
Chodzi o to, że na początku karta była w Nokii i były porobione moje foldery z muzą, obrazami itd.
A więc podłączyłam telka do kompa i zrzuciłam wszystko do podstawowych folderów, które powstały po wsadzeniu karty do LG. I problem rozwiązany - dobrze, że obyło się bez formata :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom