Problem Z Kartą Graficzna

Status
Zamknięty.

Ulotnymc

Member
Siema mam pewien problem z moją kartą graficzną (konkretnie geforce 2 mx 400 64 mb) miga mi ekran znikają ikony jak po formacie nie mam zainstalowanych sterowników od tej karty to komp sie zawiesza po chwili resetuje i po ponownym wlaczeniu się komputera wyskakuje mi raport błedów, że błąd sterownika a żadnych sterownikow nie instalowałem. Formatowałem i tworzyłem od nowa partycje nie pomogłe czy to oznacza, że musze zainwestować w nową kartę??

Wgrywałem najnowsze sterowniki i teraz komp mi sie nie zawiesza tylko miga ekran i znikają ikony musze odświerzać ekran.
A po za tym myślałem nad Geforcem 6600 256MB/256 Bit co sądzicie o tej karcie opłaca się ją kupić ??

doctor

Wariat
Weteran
Kup se nowa ;P :p

nie no na fakcie ta ktora masz to pewnie na wykonczeniu ;P
sprubuj najnowsze sterowniki zaintsalowac jak nie da rady to polecam
GeForce FX 5200 :p sam mam i jeszcze nie narzekalem ;) a G3 pociagnie :p

Xombium

Member
Doctor... nie pociagnie :). Powiedz ile masz do wydania to Ci cos sensownego wynajde.

doctor

Wariat
Weteran
pociagnie ;P nie ma innej opcji a jak nie to zostaje Overclocking :)
:p
w ostatecznosci kupie sobie nowy komputer specjalnie dla g3 :p:p (za 100lat pewnie) :D

Xombium

Member
Nie wyrobi :). Pomijajac juz przestarzale AGPx8, po niskie taktowanie, na pamieci konczac :). Overclock Ci nic nie da (napewno nie tak zebys mogl w G3 grac). Bedziesz mial pokaz slajdow, sprzedaj te karte na allegro kup cos lepszego i na milosc boska: RAM RAM i jeszcze raz RAM! :) Sorry za offtop.
PS. Z tego co pamietam ta karta ma Shadery 2.0, z ktorych i tak malo korzysta, serio to tylko 1.4 :]

doctor

Wariat
Weteran
a czytales na Cdprojekt.info wymagania ?

to patrz WYMAGANIA MINIMALNE
1. Windows® 2000/XP
2. Procesor Intel Pentium® 4/AMD 2 GHz lub równorzędny
3. 1024 MB RAM
4. Karta graficzna ATI Radeon 9000 lub NVIDIA GeForce FX 5200 (zgodna z pixel shader 1,4)
5. 4,6 GB wolnego miejsca na dysku twardym,
6. DirectX® 9,0c
7. kart dźwiękowa zgodna z DirectX® 8,1
8. napęd DVD

haha :D moze i nie bedzie na full detal ale pociagnie :) a to do szczescia wystarczy :)

Xombium

Member
Co z tego ze jest w minimum skoro pokaz slajdow bedzie? :) Zrozum ze wczesniej pisali ze na GF6600GT sie da na medium grac... a teraz sie jakos nie da :). Pozatym na Twoim miejscu bym RAM kupil.

doctor

Wariat
Weteran
Po prostu mnie nie doluj...

a co dasz mi 600 zloty na nowa karte i klocki ?
mysle ze nie ;)
wiec temat poniekad mojego sprzetu uwazam za zamkniety...
jesli chcesz przeslac czek to na p/m moge ci dac adres

Xombium

Member
Nie uwazam ze musisz kupowac, probuje Ci uswiadomic, ze musisz dokupic co nieco zeby sie cieszyc... i tyle, zreszta wiekszosc gier teraz potrzebuje dobrego sprzetu (vide FEAR).

Jay_Kay

Magister vitae
Ale offtop, to nie jest temat: "Czy moja karta uciągnie GIII", tylko kolega ma problem z kartą, którą sam kiedyś miałem.
Wgrywałem najnowsze sterowniki i teraz komp mi sie nie zawiesza tylko miga ekran i znikają ikony musze odświerzać ekran.

Wgraj jakieś starsze stery, nowsze na tej karcie chodzą dosyć problemowo. W ostateczności polecam sterowniki Omegi:
CODE
www.omegadrivers.net

Pozdrawiam.
P.S. Równo rok jestem na gup. Miło ;)

Xombium

Member
@Up Starsze stery powinny zadzialac faktycznie, nowsze od 90. up maja jakies problemy ze starszymi kartami.
Mowiles ze chcesz kupic 6600 256MB/256 Bit? To nie jest dobry pomysl bo miedzy 6600GT a 6600 jest spora przepasc. Na Twoim miejscu zastanowilbym sie nad GF7600GS Zalman 1.2n od Galaxy. Do 800 zeta, zalezy ile masz kasy do wyadania. Jesli juz z serii 6600 to tylko 6600GT, w sumie moglbys zainwestowac w 6800 Ultra od Gainwarda, bo ma ogromy potencjal o/c.

Ulotnymc

Member
Chciałbym się was zapytać co sądzicie także o karcie graficznej GALAXY GF 7300GT 128MB 128BIT (zalman) PCI-E
da rade na niej bez problemowo pograc w nowe gry czy juz lepiej dolozyc do 7600GS jesli róznica nie będzie duża między tymi kartami to chyba wybiore 7300 co o tym sądzicie??

Xombium

Member
Roznica jest spora, 7600GS od Galaxy Zalman 1.2n ma prawie taka sama moc co 7600GT ale duzy potencjal o/c wiec mozna go wykrecic calkiem fajnie. Polecalbym dolozyc do 7600GS

doctor

Wariat
Weteran
jesli chodzi o Galaxy Zalman to slyszalem o niej same dobre opinie podobno to zadko ostatnio spotykany kompromis miedzy stosunkowo niska cena a dobra jakoscia, takich kart jest niestety malo a przydaloby sie wiecej a nie jakies "odgrzewanie starych technologi" zeby taniej wyszlo

jesli chodzi o GALAXY GF 7300GT 128MB 128BIT (zalman) PCI-E to z pewnoscia bym ci ja polecil :) nic tylko leciec do sklepu i kupic o ile styknie kasy z tego co wiem (to nie jest pewne) to koszty sa cos kolo 580 zl ale nie jestem pewnien bo czytalem o tym dawno dosyc

Ulotnymc

Member
Chyba jednak zostanę przy geforcie 7300GT patrzyłem na pewnej stronie sklepu komputerowego ceny i nie są tak duże jak się spodziewałem wachają się w granicach 300-400 zł.
P.S. Temat można uznać za zakończony.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Chce kupić karte, i nie wiem czy wybrać GEFORCE 6800 GS 256MB EXTREME 256BIT BOX, czy Radeona x850 256mb. Podpowiedzcie cos plis.

Z wyrazami szacunku. Godfather

cichy

Member
Godfather, powiedz na jakie złacze ma być grafika którą kupujesz - AGP8x czy PCI-E x16? Jeśli będzie to AGP to weź 6800 GS bo ma nowsze bajery niż ten radeon, np. pixel shader 3.0. Jeśli PCI-E x16 to rzecz jasna 7600 GT niezależnie jakiej firmy, wydajniejsza od tych które podałeś.

doctor

Wariat
Weteran
heheh ja w sumie polecam GeForce poniewaz mam sentyment do tego segmentu a radeon jakos tak do mnie nie przemaia :p suma sumarum ;) tak jak napisal cichy zapodaj szersze info na ten temat to pomozemy :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom