Problem Z Instalką

Status
Zamknięty.

Wysoki93

Active Member
Mam problem z instalacją Gothica 3 :(
Dziś dostałem gre, ale nie da sie zainstalować, ponieważ gdy włączam setup to mi sie najpierw tnie sie komp a potem wyskakuje błąd :angry:
Prosze o szybką pomoc, bo w końcu dzisiaj są Święta a nie chciałbym ich źle zakończyć :angry: A w końcu zrobilibyście dobry uczynek pomagając mi <_<

Gre mam oryginalną i nie wiem co jest nie tak :angry:

Xelitas

Member
Możliwe, że problem tkwi w twoim kompie. Najlepiej podaj specyfikacje twojego sprzętu. Goście, chyba z Worldofgothic.com próbowali instalowac G3 na slabszym sprzecie i tez mieli problemy z instalacja. Także powiedz jaki masz spzet, a moze sie rozjasni : ]

Wysoki93

Active Member
Sprzęt raczej mam dobry, bo instalowałem demo i chodziło; instalowałem pełną angielską wersję i też działało.
A sprzęt to 512RAM, AMD Sempron Procesor 2800+, Radeon 9800 Series
Lekko podkręcony przez kumpla informatyka <_<
Nie rozumiem czemu wersje inne chodziły a ta ORYGINALNA nie poszła :( :angry: :huh: :blink: :unsure:

Xelitas

Member
Cóż, faktycznie na takim sprzęcie, jaki masz G3 powinien pójść w miarę. W zasadzie masz mało ramu, ale nie sądze żeby przeszkodziło to w jakiś sposób w instalacji, szczególnie, jeżeli poszło ci demo i angielska wersja. Nie wiem, może w takim razie wina jest kodu gry z możliwego wadliwego egzemplarza, który kupiłeś, chociaż brzmi to trochę nieprawdopodobnie -.-. Spróbuj w miare możliwości zainstalować grę na innych kompach. Jesli problem bedzie sie powtarzal, w takim razie wina jest po stronie gry.

Arsil

Member
Jeśli możesz podaj jaki błąd ci się wyświetla. Jeżeli chodzi mniej więcej o "ReadProcess" to znaczy, że masz to co pewna część ludzi posiadających orginalnego Gothica III. Jest to konflikt pewnych rodzajów napędów z płytą z grą... trzeba czekać na patcha do tych właśnie napędów...

Wysoki93

Active Member
Mam oryginalną wersję Gothica 3, którą dostałem na Święta; tylko że mi wyskoczył błąd:

" Instalator napotkał błąd. "

Wykonaj następujące czynnośći:
-Zamknij wszystkie uruchomione programy.
-Opróżnij folder tymczasowy.
-Sprawdź połączenie z Internetem (instalacje oparte na Internecie.)

Następnie spróbuj uruchomić Instalatora.

" Kod błedu: -6006 "

Gdybym umiał dodawać screeny do Internetu to bym wam pokazał screen, ale tutaj są zawarte wszystkie informacje z błedu.
Nie rozumiem o co może chodzić z Instalacją :( (W końcu mam oryginalną wersję - polską)

PS Ten post (mój post) skopiowałem z innego posta (też mojego), więc się nie gniewajcie za to, bo ja tylko chcem żeby mi ktoś pomógł :unsure:

Arsil

Member
Skoro masz orginalną wersje to przecież możesz napisać o pomoc na gram.pl, ówcześnie rejestrując grę.
Nie mam pomysłu poza wyczyszczeniem folderu tymczasowego, wejdź w x:\Windows\Temp
i
x:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne*\Temp
* - folder jest ukryty, sądzę, że wiesz jak je odkryć dlatego dam se spokój
opróżnij całkowicie oba foldery i sprawdź czy chodzi

PS. http://www.imageshack.us/ - tu można shostować screeny i obrazki ;]

Wysoki93

Active Member
Arsil jesteś cool :D, gdy opróżniłem TEMP z tego co sie dało usunąć (bo niestety nie wszystko usunełem :( )
Cała gra sie zainstalowała bez wachania :) Suuupeeer :rolleyes:
Mam mało RAMu ale w Styczniu kupuje 2GB RAMu i będe śmigał na maksymalnych obrotach :D
Jeszcze raz wielkie dzięki :) A zapomniałbym; dzięki za stronkę na pewno sie przyda <_<

PS Temat już możecie zamknąć, bo więcej rad mi już nie potrzeba :) .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom