Problem Z Instalacją Gy

Status
Zamknięty.

Dzyl

El Principe
No więc ostatnio naszła mnie ochota aby pograć w Simsy.Ściągnąłem samą podstawkę The Sims i ją zainstalowałem.Następnie ściągnąłem dodatek "Wakacje".Gdy instaluje dodatek wyskakuje mi że na komputerze nie ma zainstalowanej podstawowej wersji The Sims.Nie wiem dlaczego tak pisze skoro mam zainstalowaną podstawkę.I tu nasuwa się pytanie: Czy żeby zainstalować dodatek "Wakacje" muszę mieć zainstalowane pozostałe dodatki ? Czy może to jakiś błąd lub coś <_<

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Możliwe że samych Simsów nie zainstalowałeś tylko np. skopiowałeś pliki i gra działa, ale informacji w rejestrze systemowym że gra jest na komputerze nie ma. możliwe że instalowałeś grę z jakiegoś archiwum czy cuś. A jeżeli instalowałeś z orginalnej instalki i tak masz to spróbuj może zainstalować jeszcze raz albo ominąć gdzieś na płycie z dodatkiem te zabezpieczenia które sprawdzają czy simsy są zainstalowane i zainstalować, ale nie wiem czy tak sie da musiałbyś pogrzebać na płycie.
Ale napewno "Wakacje" nie potrzebują innych dodatków, a jeżeli nie jesteś pewien to jeśli masz orginalnych to zobacz styłu na pudełku na wymaganiach gry, tam powinno być napisane że gra wymaga podstawowej wersji gry.

Dzyl

El Principe
Przecież napisałem że je ściągnąłem :p Jak i samą podstawkę i jak i dodatek.Może i to wina tego że to piraty...nie mam pojęcia.A informacja w rejestrze jest.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Że to piraty to inną drogą może np. dodatek wymaga jakiejś odpowiedniej wersji podstawki a ty masz nowszą albo starszą, a próbowałeś zainstalować jeszcze raz zwykłe simsy??

Dzyl

El Principe
Próbowałem instalować jeszcze raz.Nic nie dało.Możliwe że to wina dodatku, ściągnę inny i może będzie git xD ( jak mi się będzie chciało ściągać :p )

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Dzyl doradze ci ściąnij sobie dodatek "ABRAKADABRA" beka jest z niego i kiedyś grałem, jest miasto troche większe i simy mogą mogą czarować, naprawde wypas xD.

kilek13

Member
A instalujesz chociaz w to samo miejsce gdzie podstawka? Bo ja juz tak kilka razy mialem ^^

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
CYTAT
Gdy instaluje dodatek wyskakuje mi że na komputerze nie ma zainstalowanej podstawowej wersji The Sims

To nie chodzi o to że Dzyl podaje zły katalog tylko tamten dodatek mu nie czyta że simsy podstawowe nie są zainstalowane i nie chce instalatora odpalić.

Dzyl

El Principe
Dobra, temat do zamknięcia.Dawno odechciało mi się grać w te simsy...W sumie to dzięki za pomoc która i tak niestety nie okazała się skuteczna.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom