Zakupiłem niedawno Gigabyte GF 8500 GT turboforce O/C niestety po podłączeniu do nowej płyty głównej (stara padła 2 dni wcześniej) komp zaczął wariować o ile można to tak nazwać.Włączał się jednak ale przy ładowaniu opcji autostartu łapał poważną zwiechę po czym po jakimś czasie się odwieszał jednak po uruchomieniu np winampa czy jakiejś instalki wieszał się na perma.Bez uruchamiania tego typu instalek po 5-10 minutach max ekran monitora robił się czarny (przechodził w stan gotowości) i tyle.Zaznaczam że ani płyta ani karta wadliwe nie były gdyż testowałem dla porównania Gigabyte GF 7300 GS i działała dobrze.Odesłałem ją jednak do serwisu i dostałem na wymianie z mała dopłatą XFX GF 7900 GS 256 MB DDR3,obecnie komp leży w diagnostyce,niestety powierzałem już mojego kompa 2 innym serwisom i otrzymałem tylko odpowiedź w stylu że "nie wiedzą co nie działa" albo "pewnie płyta główna jest niesprawna lub karta" tak więc......
Osobiście podejrzewam zasilanie, w grę wchodzi jeszcze gryzienie się z płytą główną ale tego wolałbym uniknąć.Nie znam się niestety do tego stopnia żeby kompetentnie się w tym względzie wypowiadać.A tak i jeszcze konfiguracja mojego kompa:
AMD Athlon 64 3000+ (2GHZ)
ASUS K8V-XE
2x 512 MB DDR Elixir (400)
WDC 80 GB (8 MB)
1xDVDRW
Procomp 400W
plus ten nieszczęsny XFX GeForce 7900 GS 256 MB DDR3.
Proszę o jakieś inteligentne odpowiedzi bez lania wody i spamu..
Osobiście podejrzewam zasilanie, w grę wchodzi jeszcze gryzienie się z płytą główną ale tego wolałbym uniknąć.Nie znam się niestety do tego stopnia żeby kompetentnie się w tym względzie wypowiadać.A tak i jeszcze konfiguracja mojego kompa:
AMD Athlon 64 3000+ (2GHZ)
ASUS K8V-XE
2x 512 MB DDR Elixir (400)
WDC 80 GB (8 MB)
1xDVDRW
Procomp 400W
plus ten nieszczęsny XFX GeForce 7900 GS 256 MB DDR3.
Proszę o jakieś inteligentne odpowiedzi bez lania wody i spamu..